Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mennyi az ideális súly? (lent)

Mennyi az ideális súly? (lent)

Figyelt kérdés
sziasztok. 14éves lány vagyok. 167cm magas. 58-59kg. szerintetek mennyit kéne lefogynom és hogy(mielyen módszerekkel?(kajákat pls mellozetek, mert még fozni nem tudok)) ? Azt a bizonyos súlyt, mennyi ido alatt sikerul leadnom(leheto leghamarabb) ? :))
2010. febr. 27. 00:09
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem a sulyoddal van a gond. Legfeljebb az alakoddal. Fogynod nem kellene, ha nagyon akarsz valtoztatni az etrendeden, akkor probalj meg egeszsegesebben etkezni. Sok rost, sok folyadek. Figyelj oda arra, hogy minden nap egyel friss gyumolcsot, zoldseget, ne csak a nasi, sult krumpli, kenyer fogyjon eloszeretettel, illetve a sok folyadek ne a cukros uditoket, potlolagosan cukrozott gyumolcsleveket jelentse, hanem a vizet.

Kezdj el valamilyen alakformalo tornat csinalni, valassz olyan mozgasformat, ami tetszik neked. Ha most megszereted tinikent, akkor nagyon sokaig ragaszkodni fogsz hozza, raadasul a te tested meg javaban formalodik. Ha ilyenkor sporttal kialakitasz egy szep format, izomzatod, akkor az egesz eletedben jo alapkent fog szolgalni, nagyon formas lehetsz, megorizheted a szep borodet is.

Sajnos nagyon sok olyan kozepiskolas tinilanyt latni, akik nem tulsulyosak, de megis elonytelen alakjuk van, uszogumi, lottyedt fenek, repedezett bor, narancsbor, szurke, sapadt arc. pedig ennyi idosen normalis taplalkozassal es valamennyi mozgassal olyan feszesnek kellene lenni, mint egy gumilabda.

Csak hogy lasd, mennyire nem a kilok szamitanak: en 178 cm magas vagyok, a sulyom mindig 65 kg korul mozog. Ennyivel en vekonynak szamitok, viszont nagyon nem mindegy, hogy eppen mennyit mozgok. Mert volt idoszaka az eletemnek, amikor teljesen elhagytam a sportot, 65 kg maradtam, de egyaltalan nem voltam elegedett az alakommal, lottyedt volt a testem, tonustalan.

Ismet sportolni kezdtem, alakformaloztam is. Olyan testem lett, mint egy macskanak, feszes, izmos combok, szep kar, vall, izmos has es derek nulla uszogumival. Centiben is sokat jelentett ez, cserelhettem le a nadragokat. Es tudod mennyivel lettem kevesebb? Osszesen csak ket kiloval! Az szinte semmi. Nem a sulyon mult, hanem az alakon. Ugyanis izmos lettem, a hajat leegettem, de az izom tobbet nyom, mint a haj, ezert nem tortent nagy valtozas a merlegen.

Szoval ne a merleget lesd, ha nins extra felesleged (neked nincs szerintem), hanem allj be a tukorbe, vagy keszitess fotokat magadrol es ugy nezd meg, hogy mi nem tetszik.

2010. febr. 27. 06:24
 2/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem felétlenül vagy nehezebb. Sok minden függ. Például valakinek a csontozata is lehet erősebb és akkor a kg az máris több, holott nem is számítasz soknak. én is 167cm vagyok, 51 kg. De a férjem is csak azt mondja, hogy hízhatnék még pár kg-t nyugodtan. Nekem nagyon vékony a csontozatom is.

ha fogyni akarsz, akkor sok zöldséget egyél, húst is ehetsz. Arra kell vigyázni, hogy kenyeret ne egyél, az hízlal, gyümölcs, illetve van ez a szabály, hogy 6 után ne egyél. Még a krumpli is ilyen, köretnek a rizs ami még elfogadottabb, nem nem kell szigorúan így azért kb. 1 2 hónap alatt lemegy, az hogy pár hét felesleges, veszélyes is. Illetve el tudsz menni spinningre. Lehet hülyeség, de a barátnőm a Norbi cuccoktól fogyott le, egy darabig ette is azokat, azért ilyen hogy csirkemell azt nyugodtan, egy pörkölt mástészta, mivel zsíros. Vagy levesnél pl. fokhagymakrémleves (pirítosnak Norbi kenyér)

Testmozgás, szerintem ami a legjobb az a séta még. Egészséges és tényleg fogyaszthat is.

Mondjuk én sosem fogyóztam nekem kb. 6 éve ez a súlyom, de a barátnőm ő sokat. Neki használtak ezek a dolgok.

2010. febr. 27. 08:33
 3/4 anonim ***** válasza:

[link]

Ez egy testtömeg index. Itt ki tudod számolni, hogy melyik kategoriába tartozol, nekem a normál jött ki rád.

( EZ nem egy internetes baromság, ezt a kalkulátort való életben is hasznélják az egészségügyben, papir formában is létezik.)

2010. febr. 27. 09:05
 4/4 A kérdező kommentje:

koszonom mindenkinek a válaszokat :)) sokat segitettetek.

nekem is az jott ki,hogy normál testsulyu, de én azért megréballok leadni pár kg-t :))

2010. febr. 27. 09:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!