Mennyire változik az ideális (nak tartott) súly az életkorral?
36 éves vagyok, 168 cm magas, szülés után 60-61 kg. Szinte kivétel nélkül minden ismerősöm azt mondja, hogy az én koromban ez az optimális, "asszonyos", és eszembe se jusson lefogyni a terhességem előtti 54-55 kilóra. Bizonyos életkor felett tényleg jobb a több (persze az egészséges mértéken belül), vagy csak úgy érzik, hogy felesleges erőfeszítést tenni?
Minden véleményt köszönök előre is.
ideális testtömeget nehéz megállapítani, mert leginkább attól függ, Te mennyi izomzatot szeretnél magadon tartani. és ehhez jön hozzá még a zsírtartalom, amik korral haladva azért nő.
ha feltételezem, hogy az izomzatod idővel csökken, viszont a zsírod esetleg növekszik, akkor kb. stagnál a testtömeged. de a direkt elzsírosodásnak nincs pozitív élettani hatása. ha izmot növelnél, annak mondjuk van.
3 gyermekem van, sosem leszek annyi kg, mint lánykoromban voltam, már csak a megnyúlt bőr miatt sem, eléggé átalakult a testem. Nem is vágyom a lánykori súlyomra, szerintem most így 40 felé a 20 éves súlyomhoz képest +10 kiló az ideális nekem.
168-hoz a 60 ideális lehet.
Kedves második válaszoló, az általad a 158-hoz elfogadhatónak tartott 55 kg BMI-je magasabb, mint az én jelenlegim. Mint láthattad, az "asszonyost" idézőjelben írtam, nem feltétlen hurkákat jelent, hanem természetes élettani folyamatokat: a terhességtől és szüléstől kitágult medence és csípő, megnőtt mellek. Kifejezetten nőiesebb vagyok, mint a terhességem előtt.
Ettől függetlenül én most, hogy abbahagytam a szoptatást, szeretném visszanyerni a korábbi súlyomat, hiszen megszoktam, hogy annyi vagyok, csak nem vagyok meggyőződve, hogy azonos súllyal hasonlóan néznék-e ki, illetve hogy ez egyáltalán esztétikusabb lenne-e jelenlegi alakomnál.
Mindenkinek köszönöm a hozzászólását, mindenkit felpontoztam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!