Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 1 óra futással hány óra...

1 óra futással hány óra kalóriát égetek el?

Figyelt kérdés
köszi :))
2010. febr. 26. 00:01
 1/7 A kérdező kommentje:
19/L , 168 cm, 61kg
2010. febr. 26. 00:04
 2/7 A kérdező kommentje:

juj basszus.. innen is látszik milyen álmos vagyok:D:D

tehát mégegyszer: 1 óra futással hány kcal-t égetek el?

2010. febr. 26. 00:06
 3/7 A kérdező kommentje:
és még vmi, ha mindennap futok egy órát kb. mennyi idő amíg látszódni is fog rajtam valami változás?
2010. febr. 26. 00:07
 4/7 anonim ***** válasza:

Ezt igy igazabol nem lehet am megmondani.

Mert a kaloria egetese szemelyfuggo.

Attol fugg, hogy az adott test milyen pulzustartomanyban eget.

Pl egy atlagos 78as pulzusszamu ember kb 120-130 as pulzusszamon eget, de a futas ideje alatt ebben a tartomanyban kell maradjon a pulzus.

Nekem viszont csak 53-58 a pulzusom szoval nekem mashova esik.

2010. febr. 26. 00:31
 5/7 anonim ***** válasza:
nem annyit, amennyire megerőltetőnek érzed. én nyáron korizni szoktam, még az is többet éget el, és szórakoztatóbb is. az izületeknek is jobb.
2010. febr. 26. 04:57
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hogy mennyit éget el, de kb. 1 hónap után érezhető, hogy feszesebb vagy, fittebb, jobb a közérzeted, és onnan ez már csak fokozódik, de ehhez elég esténként 30 perc futás, nem kell 1 óra.
2010. febr. 26. 09:06
 7/7 Krisz85 ***** válasza:

Ez két tényezőtől alapból függ:

az futás intenzitása, sebessége és átlagpulzus, iram

illetve

az egyén edzettsége, minél edzettebb valaki, adott edzésmunkát egységre vetítve kevesebb kalória, energiaráfordítással fut le, tehát pl egy kövé nő több kalóriát használ el 8km/ó sebességű 1 km es futás alkalmával, mint egy porfi maratoni futó 8km/ó sebességgel 1 km es szakaszon.

Ellenben ha edzett vagy, adott kalóriafelhasználás esetén nagyobb távot, vagy gyorsabban bírsz megtenni.

Illetve vannak genetikai tényezők is, mint pl. a magasság, kor, nem. stb

nálam egy aerob futás már 591 kcal-t jelent és kb. 12 km-t futok ennyi idő alatt, igaz 1,5 éve nem hagytam ki edzést. Ez régen sokkal kevesebb volt, olyan 300 kcal környéként és a táv is értelemszerűen kevesebb volt jóval.

2010. febr. 27. 10:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!