Ha ezt a diétát használom lehet belőle bajom?
azért kérdezem mert 15 éves vagyok.szeretnék fogyni egy kicsit mert van rajtam egy kis felesleg. heti 3-szor járok álltalában edzeni de nem mindig tudok elmenni.
szoval ha egy ilyen étrendet követek lesz belőle bajom? persze csak 1 hétig mivel ez egy egyhetes diéta.
Reggeli: párolt rizs naranccsal, kivivel és almával
Tízórai: egy alma és körte vagy narancs
Ebéd: főtt csirke vagy pulyamell nyers vagy párolt zöldséggel
Uzsonna: egy alma és körte vagy narancs
Vacsora: friss gyümölcsök, akár gyümölcssalátaként is
Szinte csak gyümölcs egész nap.
Egyél inkább helyette zöldséget, salátákat.
Reggelire meg inkább tojást, zabkását.
Túl sok benne a gyümölcs (azokban meg a cukor), és kevés a fehérje, bár mennyiségeket nem írtál.
Hosszú távon azt írnám, hogy igen, lesz tőle bajod, de egy hét alatt nem...
Viszont nem is érsz el vele semmit. Ha jön létre kalóriadeficit, akkor lefogysz vele max 1 kg-ot, amit utána 1-2 hét alatt vissza is szedsz. Az ilyen diétáknak ez az átka... 1-2 hétig csinálod, aztán visszaállsz arra az étkezésre, amitől lett a súlyfelesleged.
Nem írtad, mennyi felesleged van...
Az általános véleményem az, hogy a hormonális fejlődés miatt egy kamasz ne fogyókúrázzon! Egészséges étrend, kevesebb nasi, sok mozgás bőven elég, formálja a testet, és apránként lejön a felesleg is. Addigra pedig hozzászoksz az új étrendhez, jobban érzed magad tőle, és nem állsz vissza a régire.
Extrém túlsúlynál már muszáj, ott azonban mindenképp ki kell kérni a gyerekorvos segítségét, pont azért, hogy fogyjon le a kamasz, hogy a fejlődését ne állítsa meg! De ekkor már nem 5-6-10 kh feleslegről, hanem 20-30 kg-ról beszélünk!
nem vészes, de rizsevéstől és gyümölcsevéstől is meg lehet betegedni, ha valaki többet eszik belőlük mint amennyit bír.
Viszont sok ember jól bírja a gyümölcsöket, kérdés, te köztük vagy-e.
Nem tudom az étrendeket ideiglenes szemmel nézni, így nem így fogom. Ha úgy nézem, akkor mehet szinte bármi, még ha keményen koplalsz egy hétig, valószínűleg akkor sem történik semmi (ha egészséges vagy), max. lelkileg visel meg, gyöngülsz és kicsit lassul az anyagcseréd, de még ebben sem vagyok biztos, tuti emberfüggő az is. Tartós károsodáshoz több kell. Természetesen a felsoroltakat sem akarja az ember, fogyásnál pedig egy hét mit sem ér (kivéve, ha valakit pokolian zavar a rajta levő 1-2 kiló felesleg, amit alig lehet észrevenni), úgyhogy a fogyni vágyóknak is kiegyensúlyozottabb étrendet szoktam ajánlani.
No akkor nézzük:
Vigyázz, hogy elég legyen a hús az ebédben... Egy hét már igen hosszú idő fehérje szempontjából, a test nem tartalékol belőle. Nem célszerű kihagyni egy napot sem. Kibírjuk, persze, de nem akarunk izmot bontani.
Nem hiszem, hogy a sok cukor a gyümölcsökben kifejezetten fogyókúrás lenne, persze sokféle ember van, biztos van, akinek ez így működik. Már úgy értem, hogy fogy. Nem úgy tűnik az étrend, hogy megadja a szükséges tápanyagokat.
Ja és az ég szerelmére, egyél zsírt, esszenciális tápanyag... Nem kell sok, de több, mint ami a rizsben s a többiben van... Jó hát egy hétig biztos meg lehet nélküle lenni, ehhez nem értek, sosem próbáltam.
Az olajos magvak is gyümölcsök, legyen közte az is :) Bár szerintem az ebéd is finomabb s laktatóbb lenne némi zsiradékkal.
Nézd, ha én nem ennék semmit, akkor tudnék összehozni heti 2 kiló fogyást, a kalóriadeficitem alapján (a test azért bonyolultabban működik, de ezt hagyjuk), persze ebben lenne izom is. A vízvesztést nem számolom, az nem fogyás, az nálam 1 kiló lenne az első nap, utána semmi, amennyiben rendesen iszom.
Az ennél nagyobb fogyáshoz óriási felesleg, sok edzés (de kevés evés mellett, amit nem akárki bír) vagy jó hazudozási képesség kell...
Kamuztak.
Meg kiszartak pár kilót, és azt mondták neked hogy fogytak 3 kilót.. de ettől még ez is csak kamu, fölösleges szépíteni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!