Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Tudnátok segíteni a fogyásban?...

Tudnátok segíteni a fogyásban? Tapasztalt emberek véleményére lenne szukségem.

Figyelt kérdés

18/F vagyok 80kg 180cm, ránézésre vékony de sok a zsir rajtam.

Szóval mit egyek reggelire? jó a sajt? milyen zoldséget? milyen gyumolcsot? mit ne egyek? mennyit egyek és mikor?


2015. máj. 9. 23:34
 1/5 anonim ***** válasza:

Szerintem csak a hús, zöldség, olajos mag, gomba, belsőség, tojás, hal a jó.


Máskülönben ha belefér a kalóriakeretedbe és nem vagy érzékeny rá, akkor a sajt is jó. Minden zöldséget, bár a krumplinál, édesburgonyánál vedd figyelembe, hogy a magasabb szénhidrát tartalmuknál fogva inzulinválaszt is produkálnak.

Gyümölcs: szénhidrát, inzulin kivéve az avokádó, az nem cukros.


Praktikus lenne magas szénhidrát tartalmú, gyulladásfokozó ételeket, például alacsony tápértékű gabonákat nem fogyasztani.


Annyit, amennyire szükséged van. Akkor, amikor szükséged van rá, általában napi 1000-2000 kcal egy átlag embernek, általában napi 1-5 étkezésre elosztva, ez mindenkinek másképp jön be jobban, te tudod neked mennyi jó és mikor szeretsz enni.

2015. máj. 9. 23:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
koszonom szepen. milyenek az olajos magvak és a tojást milyen formában egyem? melyik a legjobb formánya? sutve, fove?
2015. máj. 9. 23:50
 3/5 anonim ***** válasza:

Pl sótlan mogyoró

Rantottakent tokeletes, de eheted fove is ha van melle valami :)

2015. máj. 10. 07:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Én az olajos magokat (dió, mogyoró, mandula, napraforgó mag, mák) kisebb mennyiségben ajánlom, nyersen. Sok nem kell belőlük, rendszerint nem túl jó arányú telítetlen zsírsav profiljuk van. Másfelől jó kis tápanyagforrások, a zsír pedig felhasználható kalória.


Nyersen, mert sem a növényi fehérjéknek, sem a telítetlen zsíroknak nem jó a hőkezelés.


Ez a tojásra is igaz, a szétsütés nem tesz jót, viszont mikrobiológiailag biztonságosabbá teszi. Bár én még sosem lettem beteg nyers vagy félig átsütött tojástól. A fehérjét szokás jobban hőkezelni, a tojás sárgája fogyasztható minél nyersebb állapotban, így az abban lévő zsírok teljes értékűek, károsodás mentesek maradnak (tükörtojás elkészítés, lágy-tojás elkészítési mód)

2015. máj. 10. 07:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Azért a gyümölcsök sem az ördögtől valók, én speciel el nem tudom képzelni, hogy egy kupac megfelelő mennyiségű s esetleg összetételű gyümölcs (nem mindegy, málna vagy banán, én mindkettőt szeretem, úgyhogy eszem is, de nem nagy mennyiségben, van rá pár gramm szénhidrátkeretem naponta, illetve nincs, de beszorítom) bármi gondot tudna okozni. Hisz oly csöpp inzulinválaszra képes az a picike cukor :) Ha rengeteg fehérjét eszik valaki, az sokkal durvább.


A tojás remek étel, én is úgy tudom, hogy a sárgája nyersen az igazi. Én úgy eszem, ahogy kedvem tartja, sok ételbe nyersen kell.

2015. máj. 10. 12:24
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!