Ez volt a reggelim, mit egyek ebédre majd vacsira?
Pita nélkül egyed.
Vacsira jó a párolt zöldség, de ehetsz hozzá pulykasonkát, csirkemellet is, ha gondolod.
A zöldségek teljesen jók hozzá, ha kalóriahiányom lenne, akkor is inkább rizst főznék hozzá, mint a pita. (De én máshogy szoktam kalóriát bevinni, igazából a kalóriák jönnek maguktól, csak tartsam vissza őket.)
Ha nem túl sok a fehérje a napban (bár nem hiszem), akkor mondjuk rántottát ennék estére, zöldségekkel. Én a fentiek alapján éhes lennék, nem sajnálnám a tojást, lenne egypár. De mivel húst úgyis eszel, este nem muszáj a fehérjét megnyomni, én elég szabad választásnak ítélném meg a dolgot bizonyos egészséges szempontok szerinti kereteken belül.
Igazából ezeknek a Te döntéseidnek kell lenni. Ha vannak elképzeléseid a makrotápanyagok számodra megfelelő szintjéről, az étrended mibenlétéről s ismered az ízlésedet, azt, hogy mivel s mennyivel laksz jól, akkor több információd van, mint nekünk. Én még saját magamnak is csak lazán tudnám megmondani, mit egyen, ha nem érzem az aktuális helyzetet, éhes vagyok-e, mit kívánok, mi hiányzik...
Szerintem bármit ehetsz, attól függ neked mi a jó.
De ő tisztábban eszik nálad
http://www.gyakorikerdesek.hu/fogyokurak__egyeb-kerdesek__68..
Persze hogy neked mi a jó, hogy te tényleg így bírod-e a glutént, tejtermékeket azt más nem tudhatja helyetted (ha véleményt kellene formálnom, tippelnem kellene akkor azt mondanám, hogy mint az emberek többsége te sem bírod a glutént, tejtermékeket és idővel ezek miatt gondjaid lesznek, de ebben ott a hibalehetőség, vannak akik úgy tűnik bírják ezeket. Kevesen vannak, de vannak)
Azt edd a mi jó neked, szerintem húsféléken, zöldségeken, olajos magokon, gyümölcsökön kívül elég kevés ehető dolog van. A gyógynövények mondjuk zöldségek az én olvasatomban. Ja, gombák még, azok ehetőek ha valaki szereti és persze nem mérgező fajtáról beszélünk.. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!