Fogyókúrázók! Milyen ételeket esztek ebédre?
Sajnos kifogytam az ötletekből, illetve a csirkemell párolt zöldséggel kezd egyhangú lenni. Pénztárcabarát, de egészséges ételeket szeretnék főzni. Ti miket esztek?
(Egyébként inkább az alakom megőrzésére törekszem, maximum 2-3 kilót szeretnék leadni, és ehhez keresek könnyű ételeket)
Én ugyan rántott padlizsánt ettem tegnap, de valószínűleg nem ilyenre gondoltál, pedig elég fogyókúrás, 1000 kalóriában 10g szénhidrát...
Ehetsz más, finomabb húst is, mint a csirkemell. Egy kevés zsír még a zsírszegény diétákat sem rontja el, bár szerintem jobb zsírt enni, mint szénhidrátot, szinte csak fehérjét pedig nem lehet koplalás nélkül.
De a zöldségételek is jók, fel lehet őket dobni tojással, esetleg sajttal, így fehérje is lesz bennük értékelhetőbb mennyiségben (de aki húst eszik, az nyilván tehet bele azt is). Hasznosnak tartom a leveseket is s egy ízes vegyes zöldségleves (zöldborsó, karfiol, répa, miegymás) igazán nem igényel sok zsírt, sőt, akár zsír nélkül is finom. Nem egy laktató cucc, de térfogatot és gasztroélményt bőven ad :)
Lightosabb kedvenceim a vegyes zöldséglevesen túl a paradicsomleves, a paradicsomos káposzta s a nyersvegán zöldségfasírt. A nyersvegán ételek bámulatosak tudnak lenni, sokkal laktatóbbak, mint amennyit a kalóriatartalmukból kinéznék s így sokkal több nyers zöldséget tudok enni, amit jónak tartok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!