Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mit gondoltok a light ivójoghu...

Mit gondoltok a light ivójoghurtokról?

Figyelt kérdés
Azt követem hogy kenyér és tészta mentesen étkezek (meg persze cukor-olajos dolgok nélkül) naponta 5x (de legalább 4x) de nem mindig vagyok éhes és ilyenkor inkább megiszok egy kis joghurtot hogy a gyomrom működésben maradjon. Vagy ezzel inkább ártok?
2015. ápr. 29. 12:38
 1/7 anonim ***** válasza:

Nagyon ócska termék, de az élelmiszeripar mindent elad, hogy profitja legyen.

Ha nem vagy éhes, akkor logikailag bukfenc, hogy miért kell felnyomni az inzulinszintedet joghurttal, bár gondolom nem mindenki számol a tejtermékek nagy inzulinválaszával.

Arra nem lehet válaszolni, hogy emiatt kevésbé fogysz-e.

Ártani árt, mert a tejtermékek, főleg a mai élelmiszeripari, rossz minőségűek erősen gyulladásfokozóak.

2015. ápr. 29. 12:44
 2/7 anonim ***** válasza:
Minek maradjon működésben a gyomrod? Nem romlik az el akkor sem, ha napi egyszer eszel (ezzel NEM azt mondom, hogy egyél kevésszer, csak hogy aki azt teszi, tipikusan annak is rendesen működik az emésztése), az anyagcsere se lassul, ha mindennap eszel... Engem inkább zavarna a gondolat, hogy macerálom az emésztőrendszeremet egy kis semmivel. Ha már eszem, akkor rendesen s persze akkor, amikor éhes vagyok. Ha pedig mégis kicsit eszem, akkor biztosítom, hogy szinte semmit se csináljon az inzulinszintemmel, a rendes evés úgyis fog, nem tiszta zsíron élek. Nem tartom bajnak, ha valaki bedob egy gyümölcsöt, mert az jólesik neki, de nálam a fenti jó megközelítésnek tűnik, főleg mert megéhezem az inzulincibálástól, úgy látszik. Nem tudom, ez mennyire általános dolog.
2015. ápr. 29. 13:16
 3/7 anonim ***** válasza:
Tulajdonképpen akkor kellene ennünk, amikor éhesek vagyunk, függetlenül az óra mutatójától. De ha már időhöz kötjük az étkezéseket, akkor együnk kevesebbet. Ez azt jelenti, hogy amikor azt érezzük, hogy na, már nem kopog a szemem az éhségtől, akkor valójában abba is kellene hagyni az étkezést. Éppen azért hízunk el, mert megesszük azt, ami a tányérunkon van, függetlenül attól, hogy már jóllaktunk.
2015. ápr. 29. 14:13
 4/7 anonim ***** válasza:

Pont, hogy ártasz vele. Lehet, hogy zsírszegény (=light) viszont szénhidrát annál több van ezekben a termékekben, mivel valahogy kompenzálni kell az állagot és ízt, ezért annál több cukrot és mesterséges ízesítőt raknak bele. Én inkább natúr joghurtot ajánlanék vagy zsírszegény túrót, édesítőszerrel, fahéjjal vagy ahogy szereted.

Mindig olvasd el az ilyen termékek címkéjét, ha cukrot is találsz benne, akkor az már rég nem diétás.

2015. ápr. 29. 15:32
 5/7 anonim válasza:
Én a natúr dolgokra szavazok. Minden ami light az nem diétás attól függetlenül. Mert van, hogy jó fejek a gyártók és ugyan úgy megpakolják cukorral. Nem kifejezetten minden olajos dolog rossz sőt szüksége is van az embernek egészséges olajokra. Magvakból beviheted őket. Ha rá állsz mondjuk a 2-3 óránkénti étkezésre úgy szinten tartod a vércukorszinted is és jobb lesz az anyagcseréd. Én pl 2 óránként megéhezem mindig és kis adagokban simán lehet kajálni. Rengeteg féle egészséges dolgot találhatsz még csak kicsit kutakodni kell hozzá.
2015. ápr. 29. 18:51
 6/7 anonim ***** válasza:
Én pedig most kezdek ráállni a napi egy evésre a másfélről... A vércukorszintem nem igazán tud vibrálni evés nélkül, evéskor természetesen teszi, kivéve, ha kizárólag zsírt eszem. Most el lehet tűnődni, hogy egy nagy vagy sok kis ugráltatás jobb. Szerintem 1-2 kicsi, amit én csinálok. Ha már a vércukornál és inzulinnál tartunk. Amúgy csinálja mindenki úgy, ahogy neki jó.
2015. ápr. 29. 21:21
 7/7 anonim ***** válasza:

A gabonaevők gyakori étkezése és stabil vércukorszintje az stabilan magas vércukorszintet (és inzulinszintet) jelent.

Na így kellene megközelíteni a stabil vércukorszintet, és akkor lehet más szemmel értékelnék.

2015. ápr. 29. 21:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!