A kocogás mennyivel hatékonyabb, mint a szobabiciklizés?
Hát én azért csak lefogytam kb 20 kiló felesleget magamról futással. Tény, hogy izom is ment le, de az utolsó időkben mellette súlyzós edzést is végeztem, így nem vészes és olyan alakom van, amiről mindig is álmodtam.
Azért aki szerint 10-15-20 kilométer futás nem mozgatja át az egész testet az inkább ne legyen edző...
Laikusok úgysem értik meg a lényeget.. most lenne-e bármi értelme annak, ha leírnám mit mozgat meg a futás, mekkora terhelést okoz az ízületeknek, a belső szerveknek, és milyen az az edzés, ami tényleg megmozgat? Laikusok úgysem értenék, másrészt értelmetlen is magyarázni, mert a hozzáértők is csak a saját hitük szerint hozzáértők, közben lehet, hogy teljes tévedésben élnek..
Úgyhogy.. én azért némileg komplexebb edzésmódokkal foglalkozom, mint egy kocogás :)
Persze. 100 éve tényleg az volt a jellemző, hogy az emberek naphosszat ráértek futkosni a mezőn.
Az fel sem merül, hogy addig sem tömték magukat..
Vagy hogy nem, nem volt idő egész nap futkosni, ám nem is volt akkora kaja túltengés mint ma.
Ma az emberek egy jó részének a "fejlett" országokban húsra és zöldségekre van pénzük, saját lakásra.. nagy luxusok. Ezt a pénzt fogják és a világon a legolcsóbb éhező kosztjára költik, gabonákra. Vajon mennyi kaja jön ki egységnyi pénzből, ha leadunk a minőségből? Rohadt sok, túlevés mennyisége (államvizsga tétel most nálam a lakosság egészségénél a túlevés, egyszerűen nemzetgazdaságot érintő tényező az emiatt lebetegedő emberek mennyisége és korai halála).
De amúgy egyetértek, ha valaki evés helyett elmegy futni/tekerni, addig sem nyomja a gyomrába a cukrot-kenyeret-sütikét-rizst-joghurtkát, ha bírja a térde akkor sok sikert hozzá.
Kérdés, hogy aki az étkezésével minden nap 2-3-4-5 alkalommal (jóformán egész nap) lassan de biztosan tönkreteszi a metabolizmusát, az mit akar edzeni? Edzéshez is jó mitokondriális állapot kellene, kellene tudni zsírt égetni, ezt a cukorevők kidobják az ablakon, mert azt hiszik önmagában az edzés, az már valami. Hehe.. hát, evolúcióban, teremtésben és mindenfélében is hiszünk, az ember valóban már csak ilyen :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!