Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A kocogás mennyivel hatékonyab...

A kocogás mennyivel hatékonyabb, mint a szobabiciklizés?

Figyelt kérdés
Nem fogyás céljából heti 3 súlyzós-erősítő edzésem mellett van 2 futó. A probléma, hogy a következő 3 hétben az egyiket ki kell váltanom szobabiciklivel, így az érdekelne, hogy mennyit veszít a hatékonyságból, ha a 30 perces kocogás helyett egy órát biciklizem közepes erősséggel. A kalóriaégetést kalkulátorral ki tudom számolni, a többi érdekelne, mennyivel kevesebb izomcsoportot mozgat meg stb.

2015. ápr. 28. 19:25
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
14%

Sem a kocogás, sem a biciklizés nem számít komoly edzésnek, kivéve ha nagy intenzitással vagy igen hosszú ideig végzed.

Egyformán semmi, de az intenzitás persze fokozható. Azt hinné az ember kalóriaégetést nagyon komoly berendezéssel lehet csak mérni : D

2015. ápr. 28. 19:43
 2/14 anonim ***** válasza:
79%

1. Csináltad már valamelyiket? Igenis lehet eredményeket elérni mindkettővel.

Mivel két teljesen más mozgás, így nincs összehasonlítás, de minkettő jó.

2015. ápr. 28. 20:00
 3/14 anonim ***** válasza:
32%

Edző vagyok, ismerem az alap mozgásformákat.. bár kevés ember él aki ne ismerné a futást vagy a biciklizést..

Középszerű semmi mozgások, kivéve intenzív / élsport szinten. Egyik sem azért van, hogy átmozgassa az egész testet, ideg-izom összhangot, mozgás koordinációt vagy ízületi mobilitást fejlesszen. Simán csak mozgások, enyhe izomstimulációra, kardió edzéshez.. ilyen szempontból viszont mindkettő jó, tekerés az ízületeknek kíméletesebb.

2015. ápr. 28. 20:07
 4/14 anonim ***** válasza:
85%
pfff az ilyen hülye edzők miatt lesznek hülye fogyizó nők...
2015. ápr. 28. 21:36
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

46%os, ha jól tudom, a szervezet akkor éget zsírt, amikor tartósan aerob tartományban van a szervezet, szóval a szívverése 120-140 közt van (egyénenként eltérő lehet)

a futást lehet "kardiósan" és "aerobul" (ez sokaknak már inkább kocogás) művelni..

szóval ne mondd már kérlek, hogy 40 perc 8 km/h-s kocogás nem intenzív :D bár ki tudja kinek mit jelent az intenzív. számomra azt, hogy intenzíven égetjük a zsírt :)

te ilyen khm önjelölt edző vagy? :D

2015. ápr. 28. 22:36
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem teljesen mindegy mit mozogsz a lényeg hogy valamit. Én amikor elkezdtem futni másfél perc kocogástól már padlón voltam, szépen lassan egyre többet futottam (a max 20 perc kocogás volt egyébként) és így is fogytam heti fél-1 kilókat. A lényeg hogy szeresd csinálni. Ha teheted szerintem próbáld ki a spinninget is én nagyon szerettem amíg tudtam járni (mármint edzésre :D)
2015. ápr. 28. 23:01
 7/14 anonim ***** válasza:
50%

Önvédelem oktató vagyok.

Ettől függetlenül elfogadom, hogy 7 milliárd különböző világnézet lehet, azaz sok ember lehet, aki másképp hisz a dolgokban mint ahogyan azok működnek (nem, mint ahogyan én hiszek bennük)

Ezért a vitáknak nem sok értelmét látom.

A mainstream edzéselméleti baromságokban nem hiszek, számomra jeleztem, hogy baromságok.

A debil fogyózásokban nem hiszek.

A biokémiában viszonylag hiszek. Eszerint nem tudom hogyan sikerült divatossá tenni az aerob zsírégetés dumát, talán ha már van olyan, hogy tudomány-vallás, akkor a hátrányai mellett az előnyeit is ki kellene használni.

Márpedig ha biológiából, biokémiából indulunk ki, akkor zsírégetés..

[link]

Mindig és minden edzésforma mellett van, de étkezés, hormonrendszer és metabolikus állapot kérdése. Ehhez képest elterjesztették az aerob időpocs.. edzésről, hogy az a fogyókúrázók edzése.. és ez sosem volt hiteles, még régen sem, csak egyszerűen kitalálták és a középszerűbb edzők, sportolók szajkózták.

HMMM.

2015. ápr. 29. 03:16
 8/14 Csiß ***** válasza:
Még szerencse,hogy itt vagy te (egy csúcskategóriás edző) és tudományosan alá tudod támasztani,hogy miért is nem létezik az aerob kocogás..Sajnos a te szövegelésed is annyira hiteles,mint a többi "középszerű" edzőé..
2015. ápr. 29. 05:58
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg sz art sem ér a biciklizés!Napi fél óra tekeréssel 30 kilót fogytam kedves 1-es!
2015. ápr. 29. 06:33
 10/14 anonim ***** válasza:

"és tudományosan alá tudod támasztani"

A tudomány csupán egy vallás, ne dőlj be neki. Ha óvatosan és kellő kételkedéssel fogadod a tudományos eredményeket, akkor igazságokat is találhatsz köztük. Bár az igazság mindig szemlélet kérdése, ritkán objektív.

"hogy miért is nem létezik az aerob kocogás."

Létezik.

"Sajnos a te szövegelésed is annyira hiteles,mint a többi "középszerű" edzőé"

Nem is szándékozom versenyezni mások hitelességével.

"!Napi fél óra tekeréssel 30 kilót fogytam"

Nem az izommunka/edzés/tekerés fogyaszt, hanem a kalóriadeficit, tehát az adott életmód mellett az étkezés mennyisége (és minősége, hiszen az ételeink minősége is szabályozza a kalória felhasználásunkat, metabolikus egészségünket így a kalóriadeficit kérdésre hatással van az is, mit eszünk).

***engem nem bánt meg, ha valaki abban hisz, hogy a biciklizés, zumbázás, flabeloszozás, akármilyen mozgás segítette a fogyásban. Részemről jó, ha az emberek mozognak, én annak is örülök, ha értelmesebb mozgásfajtákat választanak.

2015. ápr. 29. 06:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!