A szénhidráttal van itt a legfőbb gond, ahogy látom (nálam is ez volt)és a kevés rost...
Ami nálam bevált (172 cm magas vagyok, 107 kg-ról indultam):
- A kenyeret lecseréltem teljes kiőrlésűre. Egyik borzalmasabb, mint a másik. :D
Viszont találtam olyat, ami nagyon jó, 60%-ban tönkölyt tartalmazó, sokmagvas. Eddig reggelire péksüteményeket ettem többnyire, most ebből csinálok szendvicset csirkemell sonkával, és szeletelt sajttal, paprikával. Ebből reggel bevágok kettőt, egy tejeskávéval, és ebédig nem vagyok éhes.
- Semmi édességet nem eszek, semmilyen cukros üdítőt nem iszok. Én is csodálkozok rajta, de egyáltalán nem hiányzik.
- Húsok: nagyon jó, hogy sok húst eszel, ugyanis a legfőbb fehérjeforrás! Csak nem mindegy, milyet! Tehát marhapörkölt helyett sült, vagy párolt csirke, krumpli helyett vegyes, párolt zöldség.
- Tészta: csak durum
- Rizs csak barna
- Gyümölcs csak hazai
- Szénhidráttartalmú ételeknél odafigyelek, hogy az alacsony glikémiás indexű ételek közül kerüljön ki.
Nem koplalok, nem eszek semmi ízetlent, nem szárazon sütöm a húst, csak odafigyelek, miből mennyit. Ebben nagyon nagy segítségemre van a kalóriabázis oldal.
Beregisztrálsz, megadod a magasságod, nemed, súlyod, aktivitásod, és kiszámolja a napi kcal igényedet. Megadod, milyen ütemben akarsz fogyni (heti max 1 kg az egészséges, amit még talán tud követni a bőr, ami nem terheli le a májat, és nem az izmot kezdi bontani), és kiszámolja neked, mennyit kell ehhez enned naponta. Mutatja azt is, milyen arányban vitted be a tápanyagokat, érdemes az oldalon bogarászni.
Amit még nagyon tudok ajánlani (erre tegnap bukkantam rá):
Innen ingyenes le lehet tölteni, mik azok a csapdák, amik miatt a legtöbb embernek sikertelen a fogyókúrája. Ingyenes, ha kitöltesz egy plusz űrlapot, akkor kapsz egy halom reklámot mindenféle fizetős programokra, de nem kötelező semmi...
A brossúra csak amolyan kedvcsináló, letöltöttem, minden szavával egyetértek.
És még egy plusz tanács: menj el a háziorvosodhoz, legyen dokumentálva a súlyod!
Ugyanis nagymértékű fogyást akkor sem mindig tud követni a bőr, ha egyenletesen, lassan történik. Én megkérdeztem a bőrgyógyászt, azt mondta, ez egyéni, genetika, semmivel nem lehet rásegíteni.
Viszont ha a testtömegindexed (BMI) 35 felett van (én esetedben 38 körülire saccolom), és legalább 10 BMI a fogyásod, és ezt egy éven keresztül tartod, akkor a jelenlegi szabályozás szerint az OEP állja a bőrkorrekciós műtétet. Remélem, nem lesz rá szükségem, de sosem lehet tudni... És akkor nem elég a szomszédok bólogatása, hogy de igen, láttam, ennyit fogyott... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!