12/l 162cm 60-61 kg Ideális? Mert van egy kis feleslegem (has, comb) Tudom h növésben vagyok csak szeretnék mozgással fogyni
Ami otthon végezhető sport és számodra sem megterhelő, csinálhatnád ilyen fiatalon is, az pl. a fegyencedzés első pár lépése. Azzal a saját testsúlyodat felhasználva tudsz mozogni, és ha jól haladsz, akkor a magas ismétlésszám miatt az állóképességedet is növeled majd vele. Csak arra figyelj, hogy tényleg sorrendben haladj, nem kell egyből nekirugaszkodni a legnehezebbeknek!
De értelemszerűen az, hogy edzel egy picit, az nem fog túl sok kalóriát égetni, csak formálni fog egy picit az idő előrehaladtával, ahogy haladsz a fokozatokon. Az "otthon" végezhető gyakorlatok miben merülnek ki, csak a szobádra, vagy esetleg van kert is/nyugis környék, ahol futhatsz? Mert pl. futás nem lenne rossz (pontosabban a kocogás). Ha csak a szobád játszik, akkor csinálhatnál ilyen ugribugri tornákat, amik felnyomják a pulzusodat. Ilyen fiatalon még többre nem nagyon van szükséged.
Ún. aerob mozgás kell, ahogy az előttem szóló is mondta. De ha hason van a zsír akkor napi 15 felülés elég is lesz. 61 kg egy picit azért sok ebben a korban, még akkor is ha jó magas vagy.
Gondolom erős, vastag a csontozatod, tehát túl sokat nem fogsz azért fogyni, max 3-4 kilót, de az már ok lesz! De azt ajánlom utána se hagyd abba a mozgást.
Viszont nem tudom milyen az étkezésed. Ha a ma szokásos meki-pizza-chips akkor régen rossz, állandóan problémáid lesznek. Helyes étkezéssel 10-szer könnyebben tartod kordában a testsúlyodat. Ajánlom, hogy az ételed legyen 70%-ban párolt vagy nyers zöldség és gyümölcs, reggel mindenképpen nyers gyümölcs, este lehetőleg barna kenyér. Húst csak ritkán egyél és akkor is zöldség körettel, ne rizzsel, krumplival vagy tésztával. Ez utóbbi hármat is inkább zöldséggel, mint egymással.
Természetesen nem tragédia, ha időnként engedsz a kísértésnek és bekapsz egy pizzát vagy hambit vagy csokit, csak ne az legyen rednszeres, szokásos ételed. Már most elkezudhetsz szedni vitaminokat, mert sajnos manapság a zöldségek, gyümölcsök sokkal kevesebbet tartalmaznak, mint régen. C vitamint, Calciumot (kolloid a legjobb a laktát alapú viszont kakit sem ér) akár extra adagokban is, Magnézium, Szelén ezek a legfontosabbak, de a komplex multivitaminok is jól, ha van rá pénzetek.
Köszi a tippeket!
Igen erős csontozatú vagyok.
Nem vagyok oda a gyorséttermekért.De viszont sok gyümölcsöt eszek.Csak sajnos előfordul néha h becsúszik az édesség, de akkor inkább ètcsokit eszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!