Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Jó fogyókúrás módszer lehet,...

Jó fogyókúrás módszer lehet, ha délig nem eszek semmit?

Figyelt kérdés

Így összességében kevesebbet ezek egy napon, mintha reggeliznék, tízóraiznék is.

Nem vagyok addig amúgy sem éhes.

Egészségtelen lenne szerinteteK?

2015. ápr. 23. 12:12
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Relatív. Alapvetően annak, hogy sűrűn eszel két előnye van:

1. lehet kisebb adagokat enni, kevésbé terheli meg a szervezetet

2. a szervezetedet arra serkented, hogy a 2-3 óránként bevitt táplálékból és saját zsírjaidat felhasználva állítson elő energiát, ne az izmaidat bontsa le, amint fellép a katabolizmus - ha délig nem eszel, ez megtörténik

Viszont ha ritkán eszel, akkor:

-lehet nagyobb adagokat, lehet "lustulni"

-hirtelen megemelheti az inzulinszintet, ez után felléphet akár fáradtság is, "kajakóma"

-egyes emberek számára ez sokkal kényelmesebb fogyás, mintha sűrűn ennél

Azt neked kell megtudnod, hogy melyik válik be, erről teljesen megoszlanak a vélemények. Nekem pl. inzulinszintemnek kedvezőbb, ha sokszor eszek keveset.

2015. ápr. 23. 12:34
 2/12 anonim ***** válasza:

Nem egészségtelen, ha jól érzed magad.

Szerencsés vagy, én nem eszem kevesebbet, ha kihagyom a délelőttöt... Ahhoz olyan 4 órás evési ablak kell (az nekem már-már túl rövid), hogy jó eséllyel csökkenjen valamicskét a mennyiség, de ha kapok félórát, akkor is be tdok vinni egypárezer kalóriát, csak ahhoz már finoman igyekeznem kell. Node itt Rólad van szó. Próbáld ki! Azt se tudjuk, mikor vagy aktív, mennyi ételt kívánsz egyszerre... Nálam 2 időpont közé van szorítva az evés (persze ha máskor megéhezek, eszem, de nem szoktam, most már kezd menetrendszerűen jelentkezni az éhség 2-kor, korábban jobban szóródott), eggyel nem érnék a világon semmit, tapasztaltam. Persze lehet, hogy Te igen, nem vagyunk egyformák.

Vannak előnyei az időszakos böjtnek, keress rá. De sosem ajánlanám annak, aki nem érzi magát jól vele. Állítólag az a tipikus, hogy éhesek eleinte, majd megszokják és élvezik, nekem természetesen jött és nem váltanék semmiképp, annyira kényelmes, jó és semmi nem macerálja az inzulinszintemet hosszú ideig... Pont ez utóbbi miatt, ha történetesen kicsit korábban éhezek meg, akkor egy kis zsírt eszem (vannak rá élvezetes módszerek, legalábbis nálam), aminek nincs inzulinválasza, de elmulasztja az éhséget egy kis időre. A normális, kiegyensúlyozott tápanyagbevitel pedig majd 1-2 óra múltán jön, az úgy OK.

2015. ápr. 23. 12:51
 3/12 anonim ***** válasza:

Azt nem tudom, milyen módszer fogyókúra szempontjából, de apámnak így ment tönkre a gyomra fiatalon, és azóta gyógyszert szed rá (csak ő nem fogyókúra miatt csinálta, de ez mindegy)...

Inkább oszd el többszöri kisebb adagra, és sportolj rendszeresen.

2015. ápr. 23. 12:54
 4/12 anonim ***** válasza:
0%
Egyaltalan nem egeszsegtelen. De csak akkor fogsz foggyni ha valoban kevesebbet eszel a nap vegere.
2015. ápr. 23. 12:55
 5/12 anonim ***** válasza:
48%
Fordítva jobb lenne.Délig egyél reggeli,ebéd és este nagyon keveset,vagy hagyd ki a vacsit.Én már 15kg-ot adtam így le négy hónap alatt.
2015. ápr. 23. 13:10
 6/12 anonim ***** válasza:
0%
#5: Miért lenne jobb? Én kaparnám a falat az éhségtől, nekem tuti nem lenne jobb. A legtöbb időszakos böjtölő a reggelit hagyja ki, de nem tudok róla, hogy számítana, hogy hova tesszük az evési ablakot (kivéve hogy pl. reggel nem olyan jó sok szénhidrátot enni, a rossz inzulinérzékenység miatt. de aki szénhidrátszegényen csinálja, az ehet csak reggel is, ha neki az jó). Ha pedig a fogyás a cél, ez még pluszban bekavarhat. Nekem ilyenkor se reggel, se késő este nem célszerű ennem, mert akkor oda a kalóriadeficitnek, de nem is kívánom.
2015. ápr. 23. 13:29
 7/12 anonim ***** válasza:
Hanem eszel addig semmit lehet hohy összeesel
2015. ápr. 23. 17:33
 8/12 anonim ***** válasza:
#7: Írta, hogy nem éhes. Feltételezve, hogy normális éhségérzete van s nem egy ilyen "de én jóllakott vagyok folyton napi 500 kalóriától" önszuggesztiós tini, ez azt jelenti, hogy a szervezete nem igényel üzemanyagot délelőtt, elél az előző napiból. Ilyen simán van, rengetegen nem esznek délelőtt, van, aki estig sem.
2015. ápr. 23. 17:36
 9/12 anonim ***** válasza:

"Hanem eszel addig semmit lehet hohy összeesel"

Dehogy esel :)

ha nagyon erzekeny vagy az alacsony vercukorszintre, akkor rosszul erezheted magad, de ha nem akkor semmi bajod nem lesz.

Es minden tevhittel ellentetben a gyomor sem megy tonkre benne.

2015. ápr. 23. 17:39
 10/12 anonim ***** válasza:

"Es minden tevhittel ellentetben a gyomor sem megy tonkre benne." - apám nem valami kósza bulvárlap x-edik forrása, hanem eléggé közeli személyes ismerősöm, és emiatt kell gyógyszert szednie, mert nem figyelt oda fiatalon az étkezésére, sokszor nem reggelizett, a gyomrának megártott. Higgy, amit akarsz, csakhogy ő egy élő példa arra, hogy hosszú távon nincs jó hatással az ilyen életmód a szervezetre.

Kérdező, oszd el a napi étkezést 4-5 kisebb adagra. Akkor nem éhezteted ki a szervezetedet, nem lesz olyan, hogy a kihagyott étkezés miatt a következőnél észrevétlenül is bezabálsz. És mozogj. Nem tudom, ki akartad-e hagyni a mozgást a fogyókúrából, de nagyon sokan hiszik azt tévesen, hogy mozgás nélkül egészségesen le lehet fogyni (nem lehet).

Nem kell sokat enni reggelire, ha nem bírsz, én se bírok sokat mindig (főleg, ha korán kell kelni), de valamivel elindítom a napot, és ez akár egy pár kanálnyi tejes müzli is lehet (ez most csak egy példa volt, de segítesz az emésztésednek, ha nem koplaltatod, a fogyókúrának meg ezzel nem ártasz). Én egyszer nagyon rosszul lettem, amikor nem reggeliztem, és még sietnem is kellett valahova, a célnál fulladtam le, úgyhogy első dolgom volt keresni egy büfét, és harapni valamit. Azóta jobban odafigyelek.

2015. ápr. 23. 22:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!