Szerintetek helyes ez a táplálkozás?
Elhatároztam,hogy egészségesen fogok étkezni,kizárok mindent,ami cukros vagy lisztes,kenyeret már 2 éve nem eszek.E mellett számolom a kalóriákat,a napi keretem 1200-1300 között van.
Kb ezeket eszem,persze felváltva,mikor mit:
Reggeli:
-zabkása(vízben főtt,mazsolával)ez elég ritkán fordul elő
-tojás(rántotta vagy főtt)
-zöldség(retek,paradicsom,paprika)
-valamilyen hús,csak is sovány
Tízórai:
-valamilyen gyümölcs(alma,banán,narancs)
-esetleg natúr joghurt
Ebéd:
-mindig valamilyen hús zöldségekkel
-néha zöldségleves,húsgombócleves
Uzsonna:
-nem igen szoktam uzsonnázni,de van,hogy megeszek egy szelet sajtot,vagy joghurtot,esetleg szárított gyümölcsöket,magokat
Vacsora:
-sovány túró
-zöldségek hússal,vagy tojás(csak főve)
Minden nap megiszok 2 liter folyadékot,ami zöld teából és vízből áll.
40-60 percet szoktam mozogni-szobabicikli,futás, aerobik,mikor mi,videókra is szoktam tornázni.
164 cm/64 kg.
Szerintetek hosszú távon látszani fog az eredmény?
Valamit tippek tanácsok? Kéne változtatnom valamin,vagy ez így megfelelő?
Fogjuk rá hogy úgy nagyjából rendben van. Tízóraira kb. semmit nem eszel, uzsonnára se. Inkább oszd el az egészet arányosan 5 étkezésre, nem jó éhezni. Ha ennyire kevés szénhidrátot eszel, akkor egyél zsírosabban, nem csak fehérjére van szükséged.
Azokat a mozgásformákat amiket most csinálsz, soha ne végezd többet. Helyette súlyzós edzés konditeremben, edzővel, vagy saját testsúlyos erősítés otthon, mellé esetleg intervallumos kardió.
Ha jólesik neki 1-2 falat, ő dolga, de mivel láthatóan nem igényel tízórait és uzsonnát, célszerűbb 3-szor ennie.
Sokan csak azért eszik azt a kis semmit, mert azt hallják, hogy sokszor kell enni, pedig nem. Lehet, ha valaki megéhezik s úgy működik jól, de a kevesebb alkalom (ha az a megfelelő) semmivel sem rosszabb. Sőt, ritkábban vibrál az inzulinszint, bár az sem feltétlenül szempont, nemcsak az számít, hányszor megy fel egy nap, hanem hogy mennyire.
Ha minden igaz, amit leírtál, akkor tartósan és folyamatosan kb. 1kg-ot kellene fogynod (amíg van tartalék/felesleg).
Mondjuk valamiért van olyan érzésem, hogy amit leírsz, és megeszel, az mennyiségileg több lesz, mint 1200kcal...
Köszönöm a válaszokat! :)
És 5-ös válaszoló,soha nem haladom meg,mivel nem egyszerre eszem ezt mind,hanem felváltva:D
Mindig kevesebbet eszem,mintsem átlépjem a keretet.Eddig bevált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!