Kell, hogy ne legyen étvágyad? Én elértem. Hosszú ideig kellett ketogéneznem, napi 120-150g zsírral, ami azért már laktat. Most már alig van étvágyam, s ami fontosabb, az éhségem is igen alacsonyan mozog. Hisz ha nincs étvágyam, de kaparom a falat az éhségtől, vagy szédülök a gyengeségtől, akkor étvágy nélkül is rövid úton eljutok az evésig...
Mindenesetre jól megtervezett étrend kell hozzá, kevés gyors szénhidráttal (nekem a lassú se jó, attól is éhes leszek és rengeteg kalória kell). A fehérje és a zsír jobban laktat, de némi térfogat és megfelelő kalóriamennyiség is kell. Éhesen a legtöbb embernek VAN étvágya, akkor nincs, ha teleeszi magát s nincs rá szükség :D Jó esetben legalábbis ekkor elmúlik.
Igazából itt arról lenne szó, hogy szerintem nem is vagyok éhes, de mindig ehetnékem van.
És azt veszem észre hogy akárhányszor eszek teljesen bűntudatom van. Mit kellene tennem?
Eszel eleget? Mert ha nem, nem csoda, ha ehetnéked van, s éhes is a tested, csak valamiért nem érzed, ez előfordul. De az oktalan, éhség nélküli étvágy is. Szimpatikus étel, megszokás, unalom, önjutalmazás, esetleg önbüntetés, lázadás... Az emberi lélek bonyolult. Így ismeretlenül nem tudhatom, mi a helyzet a Te esetedben.
A bűntudat mindenképpen rossz. Én nem tudok úgy bezabálni, hogy bűntudatom legyen, max. megállapítom, hogy hülyeség volt s máskor igyekszem elkerülni, de ez is elég ritka nálam. Ez nem az én érdemem, jól működök éhség és étvágy terén, ha jóllaktam, nem kívánok enni (bár nekem is külön desszertgyomrom van, mint sokaknak :P).
Miért van bűntudatod? Fogyni akarsz? Fegyelmezetlenül eszel? Szerintem igen-igen fontos a helyes hozzáállás az étkezéshez, elvégre ezt elég gyakran műveljük és nagyon félre lehet vinni az életünket, ha ez nincs rendben. Még én is ételfüggő lettem egy időre, pedig nem tartom magam veszélyeztetettnek étkezéssel kapcsolatban (na ezt jól megaszontam, de talán érthető. nincs bűntudatom, nem koplalnék sosem, nem lesz testképzavarom sosem, nem vagyok zsírfóbiás, ésatöbbi. de nagyon rá tudtam kattanni az étkezés témára, nehéz kiigazodni, ha az ember jól akarja csinálni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!