Hogy tudnám mindenáron megtartani a jelenlegi úlyom szerintetek?
173 centi 59 kiló vagyok, 64 kilóról fogytam le, lassú idő alatt, tél eleje óta. Heti 5-ször 40 percet aerobicozom, van, hogy 1 órát, és igyekszek mindenhova gyalog menni ahova csak lehet, és a lehető legtöbbet lépcsőzni, gyors tempóban sétálni, a kutyákkal sokat szaladgálni.
Még célom további 3 kiló leadása, de úgy látom jónak, és biztonságosnak, ha most egy ideig (1 hónapig kb.) ezt tartani tudjam, annak érdekében, hogy mindenképpen kőkeményen megmaradjon, és ne jöjjön vissza a hirtelen fogyástól.
Reggelire ált. ettem/eszem egy teljes kiőrlésű kiflit/zsömlét, mozzarella sajttal/sonkával, salátával, paprikával, ubival, paradicsommal stb.
És mellé fogyasztok egy pohár 100% narancslét is, vagy más gyümölcslevet.
Délelőtt max egy-két szem gyümölcs, ugyanez késő délután is, esetleg pár szem korpovit keksz.
Ebédre csirke/hal/pulyka/sovány marha/borjúhús valamilyen formában, lehetőleg salátával, párolt zöldséggel, de néha becsúszik egy kis adag rizs is.
Vacsorára már csak saláta, vagy nyers zöldség ugyanúgy valamilyen hússal, vagy sovány túróval, főtt tojással stb.
Emellett napi 2-3 liter ásványvizet, néha zöld teát fogyasztok, cukor nélkül.
Ez volt eddig, és simán fogytam, szerintetek, hogy tudnám a legjobban megtartani ezt az eredményt? Esetleg tapasztalat? Mert tartani nehezebb, mint fogyni...
Tudom, hogy sokadik ilyen kérdés, de kíváncsi vagyok, mit gondoltok?
Erről nekem az az elméletem, hogy az egészséges szervezet homeosztázisa egészséges testsúlynál (testzsírnál) van, ha többet eszel akkor szimplán több energiád van mindenre amennyiben egészséges vagy.
Ha beteg lennél, akkor meg kevesebb bevitt mennyiségből is raktároznál. Miért? Mert nem jól működne a szervezeted.
De ez csak az én mániám, nem biztos hogy igaz. Én ezért pártolom a minél tisztább étkezést. Ami mindenkinek saját magának megfelelő persze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!