Ha nem edz valaki, csak proteint szed, tényleg elhízik?
ha tobb kaloriat eszik meg mint amennyit felhasznal akkor igen.
De ha edz akkor is.
Én volt, hogy nem edzettem hosszabb ideig, akkor is ettem proteint (húst), és nem híztam el. Sőt, a kalórialeadásom hiába csökkent (edzés híján), a bevitelem nem igazán, ettől függetlenül nem híztam.
De vannak hízékony típusú emberek, vannak anyagcserezavarosak, nem lehet mindenkit egy kalap alá venni. Meg ugye eleve jóval összetettebb egy étrend és annak hatása, mint pusztán az összkalória és a fehérje tartalom.
Mivel a fehérjét csak korlátozott mértékben tudja raktározni a szervezet, ezért a felesleg mindig az anyagcserében használódik el, ebből következik, hogy a szénhidrát és zsír nagy része megy a tartalékba, mivel nincs rá szükség. A fehérjeporok nem laktatnak, s folyékony bevitel miatt nem is érzékeljük kajának, így könnyen elfelejtődik, mint bevitt energia.
Lényeg a lényeg, el lehet tőle hízni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!