A graham kenyér az teljes kiörlésű?

Nem, az csak annyi, hogy nem búza liszből van, hanem graham liszből.
Nekem egy belgyógyász szakorvos mondta a János kórházban, hogy ne egyek búzát, szóval a normál fehér kenyér, és a fehér liszt ami búzából van, az egészségtelen.
Magyarországon viszont ez van elterjedve, a többi lisztet nem is nagyon használják. Pedig van még sokféle:
- kukorica, - graham, - tönkölybúza
Ezek jobbak állítólag, de drágábbak is.

Első vagyok:
A graham liszt a teljes kiőrlésű lisztek egy speciális fajtája. Nevét Sylvester Grahamről kapta, aki az reformtáplálkozás egyik korai hirdetője volt. Graham ellenezte a finomított fehér liszt használatát, fontosnak tartotta a korpa fogyasztását is.
Nagy rost-és ásványianyag tartalmából következően a kielégíti a korszerű táplálkozási igényeket, alkalmas kenyérfélék, péksütemények előállítására.
A termék leírása:
A búzára jellemző színű, megközelítően teljes kiőrlésű, széles szemcseméret-tartományban tartalmaz lisztet, továbbá nagyobb szemcseméretű héjrészeket. A gabonaszem összes alkotórészét tartalmazza (beleértve a csírát és a korpát is). A malmi előállítás során csak a külső, szennyezett vékony héjréteget távolítják el.
A termék minősége megfelel a Magyar Élelmiszerkönyv előírásainak.

második: ja nem tudtam, h az teles kiőrlésű, de akkor ezek szerint az.
Lényeg, hogy a sima búzaliszt az nem túl jó,
szal nem kéne mindig csak azt enni, ha lehet mást is :)
De én csináltam grahamből pogácsát, írtó szar lett, aztán csináltam belőle sajtos pogácsát, az már ehető volt.
Meg lehet kapni ezt a tartós graham kenyeret, hát abba annyi E van, hogy sztem az mág rosszabb, mint a búza.
A legjobb talán az lenne, venni egy kenyérsütőt, s akkor venni mindenféle (nem búza) liszteket, s abból sütögetni kenyeret. Már ha valaki nagyon egészséges akar lenni.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!