Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Alakformálás, de hogyan...

Alakformálás, de hogyan kezdjek neki?

Figyelt kérdés

Már sokat olvasgattam a témában de nem tudom hogyan kezdjek neki. 168 cm és 68 kg vagyok,elég zsíros testalkatú,főleg comb és fenék tájékon. Nem kifejezetten testsúlyból akarok veszteni,hanem egy szép sportos testet. Nem hiszem hogy tömegelnem kéne hiszen zsírt nem szeretnék még többet felszedni,viszont a szálkásítás meg azért kérdéses mert izmom pedig nem sok van. Mit ajánlotok? Étrend ügyben a minőséggel tisztában vagyok,de a mennyiséggel nem. Milyen súlyzós edzést ajánlotok otthonra? 18 éves diákként sajnos nincs lehetőségem edzőterembe járni,minden délutánom be van osztva,főleg így érettségi előtt. A builder honlapon található átmozgatót már 5 hete csinálom.(heti 3x,hajnalban suli előtt) Emellett futok még heti min 4x 30-45 percet.

Köszönöm a válaszokat!

2015. márc. 10. 22:12
 1/9 anonim ***** válasza:
A tömegeléskor IZMOT szedsz fel, nem zsírt. A kilóid nőnek, mert az izom nehezebb, mint a zsír.
2015. márc. 10. 22:29
 2/9 anonim ***** válasza:
27%
Első, akkor tehát egy kg izom több, mint egy kg zsír? :D Azta, töltöttél már IQ tesztet? Szerintem ne tedd. :D
2015. márc. 10. 23:42
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Kedves második, jól mondja az első, csak te vagy retardált, meg nem értesz hozzá! Nyilván 1 kiló zsír és 1 kiló izom ugyan annyi. Viszont nézz már meg egy 60 kilós fitness modellt és szintén 60 kilós, hájas nőt! Az egyik 36-os ruhát hord a másik 42-est. Na ez a nem mindegy!

168 kiló vagy és 68 kg? Én 169 vagyok és 53, ja és lány. Az számomra nem derül ki a szövegből, hogy lány vagy fiú vagy, mert azért az fontos.

2015. márc. 11. 00:10
 4/9 A kérdező kommentje:

Igen bocsi,azt kihagytam: én is lány vagyok.

De tömegeléskor több kalóriát viszünk be,és persze izom is épül,de mellette zsír is.

Egyébként nem olyan borzalmas a helyzet,a hasamon csak kis felesleg vaan, a combom meg a fenekem mindig is nagyobb volt,ilyrn a testalkatom. Csak mégis jobb lenne jobbat kihozni belőle.

2015. márc. 11. 06:05
 5/9 anonim ***** válasza:

2: Inkább te töltsél ki IQ tesztet, tömegre ugyanannyi természetesen, de térfogatra nem. Tessék egy kép:

[link]

Kérdező: tömegelésnél NEM szedsz fel zsírt, ha jól csinálod.

2015. márc. 11. 10:02
 6/9 A kérdező kommentje:
Hát ha akkor a tömegeléstől jól fogok kinézni akkor csinálom azt. Hogyan csinaljam jól? Étrend? És milyen edzés, súlyzós-aerob milyen arányban legyen?
2015. márc. 11. 10:33
 7/9 anonim ***** válasza:
Sok fehérje és sok megfelelő minőségű szènhidrát.+súlyzós edzés heti 3-4* 1-1,5 óra.Utána igyál mindig egy adag fehérje port.
2015. márc. 11. 11:07
 8/9 anonim ***** válasza:
*fehérjeport
2015. márc. 11. 11:08
 9/9 crudy ***** válasza:
NEM kell fehérje poroznod!! nincs vele semmi baj de nem attól leszel szálkás, se karcsú se izmos. Tömegeléskor pedig szedsz fel zsírt, NEM lehet úgy tömegelni hogy ne szedj fel zsírt. Amúgy azt jól látod h neked nem kell tömegelned, ha 18 éves vagy 68 kilóval és ezzel a magassággal akkor biztos, hogy van annyi alapozott izomzatod amire már nem szükséges ráépítened ha nem ez a célod. Ha fogyni akarsz akkor a kalória beviteleddel kel trükköznöd és mellé sportolnod főleg kardio amit ki is merít a futás ami ha 30-45 perc akkor azt nagyon jól csinálod. Ha a napi kalória szükségletedet meghaladod hízol, ha alatta vagy fogysz de ha jól értem neked minőségi változás kell nem pedig a mérlegnek akarsz eleget tenni ez azt jelenti h minőségi tápanyagbevitelt is meg kell tartsd. előző jól mondta, sok fehérje leginkább csirke mell, de ha van erre keret akor lehet bármilyen tengeri hal vagy bélszín (2g/tskg) és szénhidrátból is valami jót pl rizs és itt jön a csavar: ha fogyni akarsz akkor így látatlanba azt mondanám h kezdj napi 3g/tskg-ról. ha ezzel már fogysz az tuti, ha nem akkor picit csökkents, ha elkezdesz fogyni (1-1,5 heti mérésekkel) akkor ott állj meg és tartsd amíg fogysz vele. a súlyzós edzés is nagyon jó, heti három pedig príma, a futás is ha heti kettő-három van az még prímább.
2015. márc. 11. 23:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!