Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mennyi búzakorpát és búzacsirá...

Mennyi búzakorpát és búzacsirát lehet enni egy nap?

Figyelt kérdés
Elég kevés olyan ételt készitek, amibe bele tudom keverni őket, ezért reggeli után egy evőkanál korpát és egy evőkanál csirát egy kis vizzel elkeverek, hogy ne legyen olyan száraz, és igy eszem. Nem valami finom, de legalább "letudom" gyorsan. :-) De azt olvastam nem szabad túlzásba vinni a fogyasztásukat. Ez nem számit ugye soknak?
2015. márc. 8. 18:27
 1/6 schocko ***** válasza:
47%
Szarvasmarháknak egy negyed vödörnyit szoktak az abraktakarmányukba, a kocáknak valamennyivel kevesebbet, persze azt mosléknak keverve egy kis kukoricadarával szójaliszttel, napraforgó szakkal és premixel, a búzacsírát a baromfik takarmányozására lehetne használni, de egy kicsit macerás az elkészítése...
2015. márc. 8. 18:35
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi a felvilágositást, de nem tartok állatokat, én fogyasztom a rosttartalmuk miatt. :-)
2015. márc. 8. 18:47
 3/6 anonim válasza:
Szerintem rád értette. :D
2015. márc. 8. 19:00
 4/6 A kérdező kommentje:
Igen,sejtettem, vicces akart lenni.Ha-ha-ha.
2015. márc. 8. 19:25
 5/6 schocko ***** válasza:
...nem kifejezetten a kérdezőre értettem, csak az ember nem tudja megemészteni a nyersrostot, egy nagyon kevés ásványi anyagot kivon belőle, némi vitamint is esetleg, viszont a kelleténél több fogyasztása csak a béltartalom hamarabbi ürülését okozza, így a normális ételek tápanyagai sem szívódnak fel rendesen, s ez esetleg "hiánybetegséghez" vezethet...a korpa nem emberi eledel, az ember nem tudja megemészteni, ezzel az erővel sztiropor golyócskákat is ehetnénk...
2015. márc. 8. 20:05
 6/6 A kérdező kommentje:
Ezzel már többre megyek köszi, igazából az emésztésem gyorsitása miatt eszem és egyéb problémáim is vannak, amire ezt ajánlották, de nem akarom, hogy többet ártsak mint hasznájak vele. Ezért kérdeztem. :-)
2015. márc. 8. 20:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!