Csirkecomb kalóriaszámítás, hogyan? A csont miatt kérdem. A csont hány %-a víz?
Csirkemell esetén ugye könnyű kalóriát számolni, mert abban nincsen csont.
De csirkecomb esetén megakadtam. Jó lehet az a módszer, hogy "Nézd meg, hány dk-ot vettél, majd süsd meg, edd meg a húst, és a csontot mérd le."
Na én, 22 dkg alsócombot vettem, a csontot lemértem, 6-6,5 dkg így sütés után... de a hús meg nagyon kevésnek tűnt... kizárt, hogy megettem volna 14 dkg húst.
Arra gondoltam, hogy sütés közben "párolog" el víztartalom a csontból, így a csont tömege kevesebb lesz. Ez igaz lehet?
Mert két nagyon pici alsócomb volt, és alig volt rajta hús.
Vagy tényleg 14 dkg húst ettem volna (ami 161*1,4 kcal = 225 kcal?)
A csirkecombnál kb egyharmada a nyers súlynak a csont. Ha 22 dkg volt nyersen a csirkecomb, akkor ebböl kb 14-15 dkg a hús.
Mellesleg ez abszolút nem sok, miért lenne kizárt, hoyg ennyit megeszel!!! Ennyit egy óvodás is megeszik minden nehézség nélkül, annyira kis adag!
A 225 kcal meg szintén nem sok, a napi minimum 1200-1300 kcal mellett. (ennél kevesebb már koplalás!!!)
Köszi mindenkinek!
Csak azért aggódtam, mert ugye ez zsírosabb hús, mint a csirkemell, és megettem a bőrét is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!