Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Kb. mennyi kalóriát fogyasztot...

Kb. mennyi kalóriát fogyasztottam ezen a napon?

Figyelt kérdés

Érdekelne.

Ma ezt ettem:

3db bundáskenyér(reggeli)

kb.150gramm rizs,2db fasirt(ebéd)

2db alma(uzsi)

joghurt

És úgytudom az italokban is van kalória,úgyhogy ezeket ittam:

1bögre kakaó

4db 2.5dl-es ásványvíz

1pohár almalé.

Ez így összesen mennyi lenne?

/sűrgös/

Kérem aki tudja írjon FONTOS

2010. febr. 13. 18:34
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
A rizs igenis keményítő! Dietetikus mondta anyámnak, amikor a 90 napos diétát csinálta! Neked kéne kicsit jobban utánanézni a dolgoknak!
2010. febr. 15. 09:55
 12/19 anonim ***** válasza:

09.55! Nem blamálnám a kollégát, tekintve, hogy én is dietetikus vagyok és személyi edző :D Valószínű anyukád nem figyelt, te meg okoskodsz...

De segítek és leírom, hogy tudd az igazságot!

Vannak egyszerű szénhidrátok és összetett szénhidrátok!

Egyszerűek: glükóz, fruktóz, mannóz, galaktóz, hexóz

Ezek gyorsan szívódnak fel, kvázi a szervezet vagy rögtön felhasználja, vagy elraktározza.

Összetettek: Keményítő, glikogén (állati keményítő), cellulóz

A keményítő a növények egyik legfontosabb energiaraktára, melyet az állatok is képesek felhasználni táplálkozásuk során.

A glikogén az állatok energiaraktára.

A cellulózt a magasabbrendű élőlények nem, csak egyes baktériumok képesek megemészteni, így szerepe elsősorban a növényi sejtek falának erősítése.

A lényeg, hogy az összetett szénhidrátok lassabban szívódnak fel, ezért hosszútávú energiát biztosítanak. Vagyis több órán át használja őket a szervezet, így lassabban elraktározódnak.

De ha nincsenek felhasználva ugyanúgy a zsírraktárakban végzik!

Ezért nem eszünk este pl. rizst, mert éjjel nem használjuk fel...

Úgyhogy nyugi... tök rosszul tudtad ;)

2010. febr. 15. 12:37
 13/19 anonim ***** válasza:
Szóval a rizs szénhidrát, azon belül pedig keményítő. De szénhidrát!!! Ugyanis bármilyen kaja amit megeszel az 3 dologból állhat. Fehérje, zsír, szénhidrát... Ezenbelül lehet állati, vagy növényi fehérje, összetett vagy egyszerű szénhidrát, telített, vagy telítettlen zsírsav.... Persze ezeket is tovább lehet részletezni, ahogy a szénhidrátokat már leírtam!
2010. febr. 15. 12:39
 14/19 anonim ***** válasza:
Nem tudtam rosszul, és még ha anyám nem is figyelt volna, az se lenne gond, ugyanis minden ki van nyomtatva, a doki adta a papírokat. Inkább te nem figyelhettél az órákon, vagy nagyon rossz tanáraid voltak. Nem kell felhúzni magadat, vagy ha mégis, akkor inkább kerüld el ezt az oldalt, nem kell ide a sok hülyeség, hallunk eleget a médiából!
2010. febr. 16. 10:17
 15/19 anonim ***** válasza:
Egyébként meg mindegy, hogy mi. Láttál te már dagadt kínait? HA igen, akkor az már elmagyarosodott avgy hormonzavaros! Amelyik rizsen él, az soha el nem hízik, pedig éjjel-nappal azt eszik. Nagyon nagy tévút beállítani úgy a szénhidrátokat (keményítőt), hogy az káros és hízlal, mert ez nem igaz! Képzeld el, a krumpli sem hízlal -nyilván nem a tocsogó olajban sült krumplira gondolok. És amikor 2 hónapig csak fehérjéken éltem (roston sült csirke meg egyéb könnyű húsételek, pulykamellsonak stb.), akkor 4 kg-t híztam. Én, aki ha 6 héten át csokit zabál, akkor se hízik egy dekát se! Na, erre varrjál gombot! És ez nem egyedi eset. A vérképem tökéletes, makkegészséges vagyok, szóval nem velem van baj.
2010. febr. 16. 10:21
 16/19 anonim ***** válasza:

10.21! Nyertél! A rizs nem szénhidrát hanem keményítő! Te nagyon kretén, ez annyira alap dolog amit leírtam, mint az 1+1! A rizs szénhidrát, azon belül meg keményítő! Könyörgöm értsd már meg! Nincs olyan, hogy egy emlős nem gerinces!!! Érted???? TE AZT ÁLLÍTOD EGY EMLŐS ÁLLATRÓL, HOGY AZ EMLŐS ÉS KÉSZ, NEM GERINCES! ÉN MEG AZT MONDOM, HOGY AZ EMLŐS AZ EMLŐS, DE A GERINCESEK KÖZÉ TARTOZIK! Vagy felfogod vagy nem...

Dagadt kínait? Láttam igen, rengeteg a dagadt kínai, főleg a jómódúak között! Voltál te már kínában? Tudod te, hogy mennyit dolgozik ott az átlag éhbérért? Tudod te mennyit esznek? Van fogalmad a szokásaikról életmódjukról? Eleve keveset esznek, a kínai konyha full egészséges, tele van zöldséggel... Nem rizs hizlal, hanem a sok rizs, meg a még több szemét kaja mellé!

Beszélsz hülyeségeket, legalább annyi fáradtságot vennél, hogy a google-ban megnézed, hogy mik a keményítők... miért nem abban okoskodsz amihez értesz??? Azt nem mondhatta a dietetikus, hogy a rizs nem szénhidrát, mert az... Ha megnézed a rizs dobozán az energia táblázatot, akkor látod nagy betűkkel, hogy SZÉNHIDRÁT kb. 77gramm van 100 grammban...

Ők is rosszul tudják... nincs is benne... LOL

2010. febr. 16. 13:43
 17/19 anonim ***** válasza:
Képzeld, voltam Kínában meg még számos egyéb helyen is, amikről te csak álmodozhatsz a szűk agyaddal! A csomagolásra bármit ráírhatnak. A babatápszerek csomagolásán is egy rakás baromság van, sőt újabban ezekkel az E-kkel hülyítik a népet, nos az is egy rakás baromság. Véletlenül van egy közeli ismerősöm, aki ezzel foglalkozik, bevinnél laborba bevizsgáltatni akármilyen közönséges élelmiszert, nos még véletlenül sem stimmelnének az adatok a csomagoláson leírtakkal. Felőlem lehet szénhidrát avgy gerinces, sőt akár gerinces és egyben emlős is a rizs, akkor se fogsz tudni meggyőzni egyetlenegy épeszű embert sem arról, hogy az káros, vagy hízlal vagy egyéb ilyen elmés baromságok. Zabáld csak az undorító husaidat, majd a koleszterinszinted bánja! Sajna a férjem is így vágta haza magát, a koleszterinszintje az 5-szöröse a megengedettnek, szakember foglalkozik vele és ehhez kell igazítanom az otthoni étrendet is. És amióta elhagyta a sok hülye húst, azóta még fogyott is. Úgyhogy add vissza a diplomádat -már ha egyáltalán van neked olyan.
2010. febr. 17. 10:08
 18/19 anonim ***** válasza:
10.08 szegénykém...most már inkább sajnállak. Te menthetetlen vagy :) Ne aggódj, bejártam már a világot, nem nagyon voltál olyan helyen ahol én nem :) De erről tényleg kár beszélni. A férjed valószínű attól van rosszul, hogy téged vett el! :D :D :D Szép napot! És nyuuuuuuuuugiiiii :D
2010. febr. 17. 11:09
 19/19 anonim ***** válasza:
Ahogy így elnézem, ezen a fórumon inkább te tűnsz idegbetegnek kedves utolsó! Szóval neked nyugi! Látom azért, hogy a kamuzásokban ott vagy a topon!
2010. febr. 17. 12:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!