Kb. mennyi kalóriát fogyasztottam ezen a napon?
Érdekelne.
Ma ezt ettem:
3db bundáskenyér(reggeli)
kb.150gramm rizs,2db fasirt(ebéd)
2db alma(uzsi)
joghurt
És úgytudom az italokban is van kalória,úgyhogy ezeket ittam:
1bögre kakaó
4db 2.5dl-es ásványvíz
1pohár almalé.
Ez így összesen mennyi lenne?
/sűrgös/
Kérem aki tudja írjon FONTOS
09.55! Nem blamálnám a kollégát, tekintve, hogy én is dietetikus vagyok és személyi edző :D Valószínű anyukád nem figyelt, te meg okoskodsz...
De segítek és leírom, hogy tudd az igazságot!
Vannak egyszerű szénhidrátok és összetett szénhidrátok!
Egyszerűek: glükóz, fruktóz, mannóz, galaktóz, hexóz
Ezek gyorsan szívódnak fel, kvázi a szervezet vagy rögtön felhasználja, vagy elraktározza.
Összetettek: Keményítő, glikogén (állati keményítő), cellulóz
A keményítő a növények egyik legfontosabb energiaraktára, melyet az állatok is képesek felhasználni táplálkozásuk során.
A glikogén az állatok energiaraktára.
A cellulózt a magasabbrendű élőlények nem, csak egyes baktériumok képesek megemészteni, így szerepe elsősorban a növényi sejtek falának erősítése.
A lényeg, hogy az összetett szénhidrátok lassabban szívódnak fel, ezért hosszútávú energiát biztosítanak. Vagyis több órán át használja őket a szervezet, így lassabban elraktározódnak.
De ha nincsenek felhasználva ugyanúgy a zsírraktárakban végzik!
Ezért nem eszünk este pl. rizst, mert éjjel nem használjuk fel...
Úgyhogy nyugi... tök rosszul tudtad ;)
10.21! Nyertél! A rizs nem szénhidrát hanem keményítő! Te nagyon kretén, ez annyira alap dolog amit leírtam, mint az 1+1! A rizs szénhidrát, azon belül meg keményítő! Könyörgöm értsd már meg! Nincs olyan, hogy egy emlős nem gerinces!!! Érted???? TE AZT ÁLLÍTOD EGY EMLŐS ÁLLATRÓL, HOGY AZ EMLŐS ÉS KÉSZ, NEM GERINCES! ÉN MEG AZT MONDOM, HOGY AZ EMLŐS AZ EMLŐS, DE A GERINCESEK KÖZÉ TARTOZIK! Vagy felfogod vagy nem...
Dagadt kínait? Láttam igen, rengeteg a dagadt kínai, főleg a jómódúak között! Voltál te már kínában? Tudod te, hogy mennyit dolgozik ott az átlag éhbérért? Tudod te mennyit esznek? Van fogalmad a szokásaikról életmódjukról? Eleve keveset esznek, a kínai konyha full egészséges, tele van zöldséggel... Nem rizs hizlal, hanem a sok rizs, meg a még több szemét kaja mellé!
Beszélsz hülyeségeket, legalább annyi fáradtságot vennél, hogy a google-ban megnézed, hogy mik a keményítők... miért nem abban okoskodsz amihez értesz??? Azt nem mondhatta a dietetikus, hogy a rizs nem szénhidrát, mert az... Ha megnézed a rizs dobozán az energia táblázatot, akkor látod nagy betűkkel, hogy SZÉNHIDRÁT kb. 77gramm van 100 grammban...
Ők is rosszul tudják... nincs is benne... LOL
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!