Arra neveltek: "Addig egyed, amig van! " Hogy lehet ezt a berogzult szokast kiiktatni? Nektek hogy sikerult?
Túl egyszerű válasz, hogy elhatározás kérdése:) - Pedig így van... Régen nálunk sem maradt meg az édesség a lakásban, most már mindig van itthon, mégis alig eszünk belőle.
Ételek esetében próbáld meg a felesleget rögtön főzés után eltenni / lefagyasztani, ha lehet - legalább lesz mit elővenni, ha időszűkében leszel. Vagy eleve főzz kevesebbet.
Édesség esetében vagy ne vedd meg, vagy szorítsd rá magad a beosztásra. (pl. próbálkozhatsz egyesével becsomagolt édességgel.) Én az első sikeremet e téren egy meglehetősen drága, egyesével csomagolt csokival értem el, ami nagy kedvencem, de magamnak sosem vettem, pont, mert nem "hétköznapi", hanem "luxus" csoki. Vettem egy csomaggal, de szigorúan betartottam a napi egy darabot (már az ára is visszatartó erő volt, hogy csak úgy "felzabáljam"...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!