Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Lelassul az anyagcserém ha...

Lelassul az anyagcserém ha így étkezem?

Figyelt kérdés

Nem a fogyókúra miatt étkezem úgy ahogy. Csupán kevéssel is beérem, és így szoktam meg. A gond az, hogy ha folytatom ezt az étkezést lelassul-e az anyagcserém?

Reggeli: Egy tál müzli. (A müzli egészségesebb müzli: fitness müzli, a te 1,5%-os, mindig ilyesmik vannak itthon a nővérem miatt).

Ebéd: Ez, a kritikus pont, nem szeretek ebédelni. Általában valamilyen üdítőt, limonádét, forró csokit iszom meg.

Vacsora: Ez, gyakran krumpli hússal és salátával, ma mondjuk tészta volt -olasz durum tészta gombásan-, a joghurt és a puding a kedvenceim közé tartoznak.

Sokat gondolkodtam azon, hogy miért nem vagyok éhes, és némi elmélet is született. Gyerek koromba (és most is) nem igazán érdekelt/érdekel az evés. Ez, azt okozta, hogy a kevesebbet szoktam meg ergo úgy is étkezek. Próbálkoztam az ebéd-üggyel, a kedveneimmel ( pontosabban a joghurt, puding)-okkal. Bár, nem minig esik jól, azért mégis szoktam néha abból enni, rá epret és cseresznyét rakok.

Lelassul az anyagcserém ha tovább folytatom? Kezdek aggódni.

2014. jún. 9. 19:08
 1/2 Szeszi88 válasza:

Szia!

Mióta étkezel így, és mit tapasztalsz? Most mennyire gyors az anyagcseréd? Mert, hogy őszinte legyek ez valóban nem a legjobb étrend. A műzli, tej reggelire szerintem jó választás, energiát ad, ha normálisabb készítmény, akkor gyümölcs tartalma is van stb. Önmagában délig eltelít(het). Az ebéd hiánya szerintem probléma, pláne, hogy este eszel olyasmit, amit délben kellene. Értem, hogy nem fogyókúrázol, így nem írom, hogy este nem biztos, hogy a tészta, krumpli stb. a legjobb választás, mert felrántja a vércukor szintedet stb. Az anyagcsere akkor lassul le látványosan, hogyha hosszú ideig lényegesen kevesebb energiát viszel be annál, mint amennyit kellene. Ezt az értéket ki tudod egyébként számolni. Éhező üzemmódnak is hívják ezt az állapotot

2014. dec. 5. 09:28
 2/2 Szeszi88 válasza:

Amivel segíthetsz az anyagcseréden:

- sok folyadék (víz, zöld/csalán tea, esetleg kávé, nyilván utóbbi mérsékelt mennyiségben)

- zöldségek, gyümölcsök (friss, nyers, párolt formában. Gyümölcsöt inkább délelőtt. Zöldséget mindig.)

- mozgás, amennyi csak belefér

Ezek mellett még gyorsulhat is.

2014. dec. 5. 09:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!