Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Aki fogyozik és hatásos is,...

Aki fogyozik és hatásos is, hogy nézz ki egy átlagosnapi étrendje? nassolni valod mi?

Figyelt kérdés
2015. febr. 14. 14:51
 1/9 anonim ***** válasza:

"Fogyás" "Hatásos" "Nassolni való"

Ez a 3 dolog nem fér össze. Ha nassolni akarsz, nem gondolod komolyan.

2015. febr. 14. 14:59
 2/9 A kérdező kommentje:
nassolás: olajos magvak, és gyümölcs re gondoltam
2015. febr. 14. 15:01
 3/9 anonim ***** válasza:
Semmilyen nassolás nincs. Nálam pl. Akkor eszek ha éhes vagyok, és akkor tudom hogy mit. Ha nem vagyok éhes nem eszek, ergó nem kell nassolnom.
2015. febr. 14. 15:15
 4/9 anonim ***** válasza:

Én vegetáriánus vagyok (nem egészségügyi vagy hasonló okból, ha pl. vendégségben elém rakják a húst, és nincs más kaja, akkor megeszem, csak nem igazán szeretem), úgyhogy nem tudom, mennyire veszed hasznát a válaszomnak. Nálam az időpontok fontosabbak, mint hogy mit eszek, úgyhogy ami kajákat felsoroltam, az nagyon változó. Reggelire, tízóraira, ebédre és vacsorára kb. ugyanazokból szoktam válogatni, csak az uzsonna más, az mindig valami főtt kaja. Ja, és nem Magyarországon élek.

Reggel 8 körül kelek, és este 11 körül fekszem mindennap.

Reggeli: kb. 8-8:30 között

kukoricapehely, pirítós, kása vagy müzli

Tízórai: 10-11 között

péksüti vagy szendvics toast kenyérből, valami gyümölccsel

Ebéd: du. 1 körül

saláta gyümölcsből vagy zöldségből, vagy joghurt, tojás (főtt vagy lágytojás)

Uzsonna: 4 körül

főtt kaja, általában valami köret (rizs, sült/főtt krumpli, tészta) valamilyen szósszal és/vagy párolt/sült zöldséggel

(a leveseket annyira nem szeretem, úgyhogy az általában nincs)

Vacsora: 8-9 között

toast kenyér, zöldség, gyümölcs, joghurt

Ezen felül kb. 2 óránként egy pohár folyadék, általában víz vagy 100%-os gyümölcslé. Reggelihez és vacsorához forró teát iszom.

Ez egyébként nem fogyókúra, hanem tartós étrend, igyekszem sosem változtatni rajta. Semmi kalóriát meg ilyesmit nem számolok, de kisebb adagokat eszek, max. 1-2 szelet kenyeret egy étkezéskor. Rendszerességgel lehet a leghatékonyabban elérni, hogy az anyagcsere egészségesen működjön és a testtömegindex normális értékű legyen. Akinek fogynia kell, az fogy tőle, akinek híznia, az pedig hízik.

2015. febr. 14. 18:09
 5/9 anonim ***** válasza:
Az uzsonnát elírtam, nem 4-kor eszem, hanem 5-kor, de ez szerintem nem sokat számít.
2015. febr. 14. 18:34
 6/9 anonim ***** válasza:

Én sem fogyózom, de meghatározott étrend szerint élek, amin néha borít a napirendem, de azért igyekszek betartani. Reggelire zabkása, müzli, vagy zabos gyümölcs turmix, esetleg pirítós. Uzsonnára valamilyen gyümölcs, akár kettő is. Ebédre nem annyira figyelek arra, hogy mit eszek, csak arra adok, hogy ne legyen gyors és zsíros étel. Többnyire saláta és csirkemell, vagy kukoricás rizs és csirke, ha már unom, akkor néha majonézes saláták, vagy krumplipüré, esetleg habarás nélküli főzelék, vagy gyümölcs szósz. Mivel nem vagyok nagy húsos, ezért 99%-ban csirkemellet eszek mellé, abból sem sokat. Vashiányos lévén hetente, két hetente egyszer májat is eszek. Az ebédemet 2-3 óra körül fogyasztom el.

Uzsonnára szintén valami gyümölcsöt szoktam enni, vacsorára két szelet Graham-kenyér pirítva tarjával és valami szezonális zöldséggel.

A nasiból én nem tudok lejjebb adni, számomra kínzás, ha nincs valami édesség a napomban. Napi egy krémtúrót, vagy túrórudit megengedek magamnak.

Egyébként ennél valamivel (nem sokkal) szigorúbb étrenddel fogytam 4 kilót 1,5 hónap alatt, ezt szerettem volna megtartani azzal, hogy ugyan lazítok kicsit az étrenden, de a mozgást megtartom. Úgyérzem elég jól tartom magamat a tervhez, sőt, azóta is formásodom, egyre elégedettebb vagyok magammal, pedig igazából semmit nem vonok meg magamtól, csak igyekszek nem szemetet enni/inni az adottságaimnak megfelelő mennyiségben fogyasztani mindenből. Nem zabálom degeszre magam soha.

Inni teát szoktam, vizet, vagy 100%-os gyümölcs levet (utóbbiból kevesebbet).

Nasira visszatérve, én nem hiszek abban, hogy egy édesszájú embernek le kell tennie az édességről végleg, ha fogyókúrába kezd. Én, aki mindennap képes voltam bevágni egy tábla csokit együltő helyemben, tudom mekkora kínzás az, amikor egyik napról a másikra le kell mondani az édességről és ez szerintem abszolút járhatatlan út. Ez is hozzásegít a jojó effekthez, nem csak az étkezés brutál szigorú keretek közé szorítása.

Én azt mondom, hogyha édesszájú vagy, akkor nyugodtan egyél csokit, de mértékkel!!! Vegyél egy doboz jó minőségű bombont pl., avagy egy csomag túrórudit és szépen fogadd meg, hogy mindennap EGY DARAB a te jutalmad, amiért kibírod a fogyókúrát. :) Én a mai napig úgy ülök le a krémtúrómmal, hogy az egy rituálé, a jutalmam, az ÉN, csak is az ÉN 5 percem és a krémtúrómé. :D

Ha kibírod, akkor egy tábla csokit is beoszthatsz úgy, hogy napi 1 kocka, de ez nálam biztos nem jönne be.

2015. febr. 14. 23:47
 7/9 anonim ***** válasza:

Teljesen egyetértek az utolsóval.

Én sem kínzom magam azzal, hogy teljesen lemondjak az édességről (nálam csoki). Általában max. 2 kockát eszem meg egy nap, de nem is hiányzik minden nap, így most már egy tábla 2 hétig is elég. Egyszer-egyszer előfordul, hogy többet eszem belőle, akkor nálam a 100 kalória a felső határ. (Ha egyfajta csoki nagyon kezdene "csúszni", akkor legközelebb másik fajtát veszek, és mondjuk egy hétig megint jobban figyelek a beosztásra. - Egyébként érdekes dolog ez, régen ha vettem egy tábla csokit, ketten azonnal megettük, sosem maradt édesség a lakásban. Amióta beosztom, meg kellett tanulni "együtt élni" a csokival a lakásban, most mindig van itthon, mégis sokkal kevesebbet eszem belőle, és kevésbé kívánom, mint régen.)

Ami az étkezéseket illeti, a főétkezéseken nem változtattam, mert ha már eszem valamit, az olyan legyen, amit szeretek - legfeljebb kisebb adagokat eszem, bár ezzel régebben sem volt probléma. A reggeli-esti pékárut minimalzáltam, legfeljebb este eszem egy-egy szelet kenyeret, de van, hogy az sem kívánom.

2015. febr. 15. 09:13
 8/9 anonim ***** válasza:
Reggelire szénhidrát csökkentett kenyeret eszem sonkával vagy tükörtojással vafy tonhallal vagy cukormentes lekvárral. Egy hónapban egyszer norbis kakaóscsigát , norbis kakaót. Ebédre bármilyen levest , amiben nincs krumpli és ha liszt kell hozzá azt szénhidrátcsökkentett liszttel csinálom. Második félènél ugyanez a szabály.Sok gőzeléket eszem , zöldköretet. Uzsira túrót gyümölccsel , cukor helyett eritrittel édesítem. Vacsora szigorúan zöldség , hús , sovány sajt.
2015. febr. 15. 12:22
 9/9 anonim ***** válasza:

Reggeli 2 szelet TK kenyér, felvágott, sajt, sok zöldség

Tízórai: keksz, tej, wasa kenyér vajkrémmel, muffin, mikor mi van

Ebéd: valami finomság - én főzöm, így tudom, mi kerül bele. Megválogatom az alapanyagokat, és max 50g szénhidrát kerül bele

Uzsonna: gyümölcs

Vacsora: vagy TK szendvics, vagy saláta TK tortillával, virsli, stb.

Mindent eszek, csak figyelem a szénhidráttartalmat, és napi 160g CH-t eszem. Egy év alatt 10 kg minusz.

2015. febr. 16. 15:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!