Az anorexiások hogy hogy nem betegek soha? Nincsenek megfázva, éhesen is bírják, nincsenek rosszul, hogy lehet ez?
Nálunk van egy anorexiás csaj, szinte csont és bőr, kb 160 cm körül lehet és szerintem nincs több 35Kg-nál, egész nap nem eszek semmit, csak egy almát, és mikor itt az influenza a normális ember lebetegszik az éhező meg bírja, hogy lehetséges ez?
Meg ennyi erőjük honnan van tornára? Másokat megszégyenítve fut, tornázik.
Visszatérve, amúgy a 6. vagyok.
Én, aki már másodszorra anorexiás, valahogy azt kell mondanom, bármennyire is nem ért vele egyet a többség, hogy én jobban érzem magam, mióta alig eszem valamit, amikor normál súlyban voltam, nem volt kedvem mozogni, csak lustultam, így pálcikaként kényszernek érzem az állandó mozgást. Nem vagyok egyfolytában fáradt és a tanulás is jobban megy, bár én se értem, miért, lehet, csak bebeszélem magamnak. És ha éhes vagyok, tényleg elég egy pohár víz, és egy napig egyáltalán nem érzem az evés szükségét. És utána se kívánok semmi mást, csak almát vagy egy kis sajtot vagy egy pohár tejet vagy valami párolt zöldséget. Tudom, ez nem válasz a kérdésedre, csak elmondtam, hogy érts.
De a kérdésedet is megpróbálom megfejteni.
Ha valaki rendesen eszik, a teste arra fordítja az energiáját, hogy emésszen, ezért van talán, hogy mások nem annyira bírnak tornázni. Viszont aki nem eszik, annak meg mondjuk nincs miből energiát kapnia..
De én is, mint a legtöbb anorexiás, kitalál mindenféle módszert, hogy a kóros soványsága ellenére ne azt mondják rá, hogy az ilyen csak feküdni tud. Mondjuk bogyókat szedve már lehet ezen segíteni.
Én egy időben azt csináltam (és gyakran most is bevetem a módszert, főleg, ha vendégségbe hívnak és nem akarok pofátlan lenni, hogy semmit sem eszem), hogy vannak ezek a Vitaday 1x1-es bogyók, abból megvettem mindegyik vitamint, és azt eszegettem, főleg a rágótabletta fajtáját, aminek még jó íze is van és attól el is múlik az éhségem, a vitamin ad egy kis energiát, viszont ha többet szedek be a kelleténél, amihez elég 4-5 darab egy napra, akkor állandó hasmenést produkál, amitől meg megint fogyni lehet, mert nem hasznosul a bevitt étel. Vagy sok cukormentes kávét és energiaitalt inni, és mindjárt van energia. És van még számtalan kis "trükk", amivel az ember evés nélkül energiához jut. Persze ez hosszútávon nem tesz jót az egész szervezetnek, de...
"Viszont az a határozott (noha nem tudom mennyire megalapozott) benyomásom, hogy a koplalás egészséges."
Jujj, ne, valaki elhiszi. A szervezetnek szüksége van bizonyos tápanyagokra! A koplalással ezeket megvonod magadtól a szervezet elkezdi leépíteni magát (a fogyás jó esetben zsírból menne végbe). A másik, hogy a szervezet túlsúly, zabálás esetén is koplalhat, mivel nem kapja meg a szükséges tápanyagokat, viszont mondjuk brutál mennyiségű egyszerű szénhidtátot és zsírt igen, amit szépen el is raktároz. A delikvens viszont folyamatos éhséget érez, mert a szervezete igényli a hiányzó makrotápanyagokat, tehát zabálja továbbra is a hulladékokat. És így tovább.
"bármennyire is nem ért vele egyet a többség, hogy én jobban érzem magam, mióta alig eszem valamit"
Azt kellene megérteni, hogy nem az étel megvonása az egészséges fogyás módszere.
1. az emésztés nem esz el energiát
2. üres a gyomor, nem jön rá a kajakóma
3. mentálisan beteg és hatalmas akaratereje van (ez kell ahhoz, hogy ne egyen, bírja az éhséget, a mozgást)
Én is voltam, körülöttem mindenki állandóan göthös volt, de én egyszer sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!