S. O. S.14 éves lány vagyok és 90 kg?!
Nagy szükségem lenne támogatásra, segítsége a fogyásra. Egyszerűen utálom az alakom, de nem tudom, hogy kezdjek neki. Anyumnak sokszor mondtam, hogy segítsen, de mindig az a válasza, hogy nem tudja megcsinálni helyettem. Folyton veszi a csokikat, meg egyfolytában süteményeket süt, ebédre is rengetegszer van tésztaféle. Reggelire is mindig valamilyen kenyeret csinál.
És lehet mondani, hogy egyszerűen ne egyem meg, ilyesmik, de szerintem a felnőtteknek is nehezükre esik nem megenni a csokit mondjuk, ha ott van az orruk előtt. A sportolásom sem valami sok, mert nem járok semmilyen edzésre tekintve, hogy mindenféle sporthoz béna vagyok. És pl. tesin is mindig azt érzem, hogy ha valamit nem sikerül megcsinálni, ki fognak nevetni és ez nagyon rosszul esik. És eléggé sok dolgot nem tudok megcsinálni, A bizonyítványom is kitűnő lenne, ha nem kapnék tesiből mindig 3-ast vagy 4-est. Év elején is azzal kezdődött, hogy futásból kaptam egy egyest, csak mert nem sikerült annyi idő alatt lefutnom a távot, mint a többieknek.
Már ott tartok, hogy strandra sem szívesen megyek, mert nem akarok fürdőruhát felvenni. Múlt nyáron anyum ki is akadt, hogy milyen gyerek az, aki strandra sem szeret járni.
Kérlek, segítsetek valamit csinálni, mert nagyon rosszul érzem magam, ráadásul holnap vizsgálat lesz a suliban és előre gyomoridegem van.
14/L/ 90 kg/ 170cm
Szia,én azt mondom,hogy minden fejben dől el!:)
Nekem is elegem lett már az alakomból(167cm 65kg voltam)
és elkezdtem diétázni,meg otthon tornázni.
Húsvétkor nagyon rossz volt,nagyon nehéz volt megállni,hogy ne egyek a sütikből,meg sok csokit kaptam,és azóta is meg van mind
de ha tényleg szeretnéd,akkor tegyél érte!:)
kérd meg anyudat,hogy ne vegyen ilyen ételeket,inkább sok zöldséget,és gyümölcsöt,barna kenyeret.
járj el futni,vagy csak tornázgass otthon-mert tényleg elég nagy súlyfelesleged van,ami nem csak esztétikailag nem túl jó,hanem az egészségednek is árthat!
13.5/L
Szia én is nemrég kezdtem el diétázni
Ha gondolod írj, és akár csinálhatjuk együtt is, úgy könnyebb (:
16l
A fogyás titka:
Minden nap legalább egy gyümölcs, és egy zöldség.Minimum 2liter víz.Tiltot enni-innivalók:csoki, cukorka, banán, tea, kola, fanta, gyömbér (és bármien cukros, szénsavas üditő ennivaló.)Fehér kenyér helyett teljes kiörlésűt kell enni.Amivel még sokat tehetsz:ha eddig egy szendvicsbe 3 szelet felvágottat tettél akkor ezentúl csak 2-tőt tegyél, és bele paradicsom,paprika.
Napi mozgás(45perc-60perc).Amit ajánlok:séta, biciklizés, ugrókötelezés, otthoni torna.Az otthoni torna ebből áll:5 felülés, 1perc helyben futás,fél perc fél lábon állás, majd másik.Ennyi mozgás kell egy nap.Ha minden nap megcsinálod akkor már is sokat tettél a fogyás érdekében.q
Szia! Sikerült valami előrelépést elérni azóta?
Látom, sok tanácsot kaptál, de a legtöbb az azért elég radikális. Ezeket olyan emberek írják, akik folyton fogyóznak, egészségesen táplálkoznak, szerintem nehezen értik meg, milyen nagyon helyzetben lehetsz.
Ha fokozatosan akarod elkezdeni (máshogy nem is igazán lehet) a fogyást, nem kell rögtön edzésbe belevágni, akkor is elkezdhetsz megszabadulni a kilóktól, ha csak elmész mindennap sétálni egy, de még inkább két órára. Ha messzebb van az iskola, esetleg járj gyalog haza. Tegyél akár jó nagy kerülőt, és szaladni nem kell, de azért igyekezz kilépni, sietősen járni. Ha dombos helyen laktok, menj föl egy-két dombra séta közben. Néha menj el kirándulni hétvégén, ha megteheted.
Ami meg az evést illeti, tényleg nagyon nehéz megállni, hogy ne egyen az ember a finomságokból, amiket elé raknak, de hát ha a tükörbe nézel, te is látod, hogy muszáj lesz megállnod. Kezdetnek igyekezz csak kicsit kevesebbet enni, írd fel pontosan, mennyit fogyasztottál - pl. tíz szeletet a sütiből, amit mindig csinál anyukád -, és hétről hétre igyekezz már csak hetet vagy ötöt enni belőle. Nem igaz az, hogy teljesen le kell mondani az édességekről, pláne ha közben belejössz a sportolásba, de mértéket tartani sajnos muszáj.
Az is segít, ha evés előtt negyedórával, és aztán közvetlenül az evés megkezdése előtt is iszol egy jó nagy pohár vizet. Ha szüleid nem vesznek, vehetsz a boltban magadnak - nem kerül túl sokba - valami olyan zöldséget, amit szeretsz. Én pl. a vegyes salátát szeretem, azt szoktam venni. Ebből, de lehet akár répa is vagy sóska, sőt a gyümölcsök sem rosszak - leszámítva a banánt -, elrágcsálsz egy-két marékkal nap közben, és sokkal kevésbé leszel éhes, amikor szüleid eléd rakják a finomságokat.
Ha van valami, amiben esetleg segíteni tudok, írj nyugodtan.
23as!Miért tegyen a 3 szelet hús helyett 2 szeletet a szendvicsbe?
Ez totál értelmetlen.
Pont fordítva kell,a 3-4 szendvicse helyett egyen egyet és abba tegye az összes fehérjét,húst.
pl két szelet graham kenyér és ebbe bele 10-15deka sonka és mellé még zöldségek.
amit te ajánlasz az fehérje csökkentés.
a fehérje meg az élet maga,a szénhidrátot kell csökkenteni ha fogyni akar egészségesen.
ez a napi 1 zöldség is mi a fene?
minden étkezéshez mehet zöldség,főleg ha egyre kevesebb gabonát ch-t fogyaszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!