Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » S. O. S.14 éves lány vagyok...

S. O. S.14 éves lány vagyok és 90 kg?!

Figyelt kérdés

Nagy szükségem lenne támogatásra, segítsége a fogyásra. Egyszerűen utálom az alakom, de nem tudom, hogy kezdjek neki. Anyumnak sokszor mondtam, hogy segítsen, de mindig az a válasza, hogy nem tudja megcsinálni helyettem. Folyton veszi a csokikat, meg egyfolytában süteményeket süt, ebédre is rengetegszer van tésztaféle. Reggelire is mindig valamilyen kenyeret csinál.

És lehet mondani, hogy egyszerűen ne egyem meg, ilyesmik, de szerintem a felnőtteknek is nehezükre esik nem megenni a csokit mondjuk, ha ott van az orruk előtt. A sportolásom sem valami sok, mert nem járok semmilyen edzésre tekintve, hogy mindenféle sporthoz béna vagyok. És pl. tesin is mindig azt érzem, hogy ha valamit nem sikerül megcsinálni, ki fognak nevetni és ez nagyon rosszul esik. És eléggé sok dolgot nem tudok megcsinálni, A bizonyítványom is kitűnő lenne, ha nem kapnék tesiből mindig 3-ast vagy 4-est. Év elején is azzal kezdődött, hogy futásból kaptam egy egyest, csak mert nem sikerült annyi idő alatt lefutnom a távot, mint a többieknek.

Már ott tartok, hogy strandra sem szívesen megyek, mert nem akarok fürdőruhát felvenni. Múlt nyáron anyum ki is akadt, hogy milyen gyerek az, aki strandra sem szeret járni.

Kérlek, segítsetek valamit csinálni, mert nagyon rosszul érzem magam, ráadásul holnap vizsgálat lesz a suliban és előre gyomoridegem van.

14/L/ 90 kg/ 170cm

2015. jan. 11. 19:23
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ez így leírva tényleg elég szarul hangzik. Először is neked fejben kell eldöntened, hogy változtatni akarsz, és akkor hidd el, hogy nem fog kelleni a csoki.

Utána beszéld meg édesanyád helyett, hogy a sok műkaja meg tészta meg kenyér helyett vegyetek több alternatívát ezekre, pl: zabpelyhet, idényzöldségeket, csirkemellet, tojást, hiszen árban nem jönnétek ki rosszabbul, sőt..

Próbáld meg vele megértetni, hogy ez sem egészségügyileg, sem lelkileg nem jó neked. Onnantól pedig mehet azéletmódváltás, először még csak mérsékelt mozgással, mint a tempós séta, később elkezdheted a súlyzós vagy saját testsúlyos edzéseket is akár:)

Ha gondolod, írj rám nyugodtan, annó én is hasonló méretekkel rendelkeztem:)

2015. jan. 11. 19:41
 2/28 anonim ***** válasza:
41%
Rossz hírem van. Ez sajnos csak rajtad múlik. Egyél kevesebbet. Nem az a lényeg, hogy tészta, hanem a mérték, a mennyiség. Nem kell mindent megenni, ami az asztalon van. Feltehetően nem alkalmaznak testi kényszert és nem tömnek, nem vagy odakötözve a székhez, nincs kifeszítve a szád és ők nem gyömöszölik bele a kenyeret.
2015. jan. 11. 19:42
 3/28 anonim ***** válasza:
85%
Bocsánat, nem édesanyád helyett, hanem *édesanyáddal:D
2015. jan. 11. 19:42
 4/28 anonim ***** válasza:
22%

valami gyermekvédelmi csoporthoz kellene elmenned,hogy a családod veszélyezteti az egészséged és így az életed.

a másik lehetőség, ha anyagilag ezt megengedheti magának a családod,hogy megcsinálod magadnak a húst a tojást meg a brokkolit,karfiolt és akkor lefogysz és nem kell attól félned,hogy az életben nem lesz fiúd és pár év múlva cukorbeteg leszel és szúrnod kell magad injekcióval.

2015. jan. 11. 20:14
 5/28 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem jelentsd ki hogy mostantól magadra főzöl. A tojás pl nem drága, sztem minden családban megtalálható belőle egy csomó. Kezdésnek nagyon könnyű elkészíteni és gyors is :) a sok cukrot, csokit meg utasítsd vissza. AKARATTAL. Gondolj rá úgy mint méreg, nem kell az neked. Mondd meg, hogy legközelebb csoki helyett vegyenek neked répát, kókuszt, uborkát, paprikát v bármi más egészségeset.
2015. jan. 11. 22:43
 6/28 anonim ***** válasza:
100%

Elég szomorú hogy anyukádat ennyire nem érdekli a lelki testi egészséged :( Abban mennyire van benne hogy a te kérésedre vesz meg dolgokat? Pl mirelit halfilét, zöldségeket, tk kenyeret, joghurtot? Ha beszerezné az alapanyagokat akkor könnyen tudnál magadnak egészséges ételeket csinálni. A párolt hal 10 perc alatt kész van ebédre pl.

A kísértésnek sajnos neked kell ellenállni, azért nem hibáztathatod, mert vesz a családnak csokit és te is eszel belőle.

Sportnál meg ne gondolj nagy dolgokra. Amikor én kezdtem el fogyózni másfél percig bírtam csak futni de nem adtam fel és 3 hónap után már 20 percig is bírtam, de nem is muszáj futni, a tempós séta is nagyon jó, sőt az a térdeidnek is sokkal jobb és nem is fárasztó kedv elvevő "sport"

Csak az a lényeg, hogy kitartásod legyen

2015. jan. 11. 23:10
 7/28 anonim ***** válasza:
48%
Na, mi volt vizsgálaton? Van pasid akiért szépülhetnél?
2015. jan. 13. 19:18
 8/28 A kérdező kommentje:

Hát a védőnő közölte, hogy minimum 20 kilót kéne fogyni, én pedig eléggé szarul éreztem magam...

És amúgy nincs.

2015. jan. 14. 20:21
 9/28 anonim ***** válasza:
36%
Egyél a tükör előtt. Meztelenül
2015. jan. 17. 00:45
 10/28 Artak válasza:
100%

Elsőként a felesleges, könnyen felszívódó szénhidrátokat kellene száműznöd az étrendedből. Ne egyél és igyál semmit amiben cukor van. Ez nagyon sokat számít. Rendkívül nehéz megállni ezért komoly elhatározásra lesz ehhez szükséged.

Másodszor pedig vedd rá a szüleidet hogy egészségesebb kajákat is csináljanak. Vagy ha másképp nem megy akkor próbálj saját magadra főzni.

Harmadszor pedig kezdj el rendszeresen mozogni.

A megfelelő étrenddel és mozgással könnyedén képes leszel lefogyni. De ehhez tényleg komoly elhatározásra lesz szükséged. Nagyony könnyű félúton föladni.

A legjobb ha találsz egy vagy több sorstársat és együtt vágtok bele. Így folyamatosan tudjátok egymást támogatni.

A mozgásnál figyelj hogy a megfelelő formáját válaszd. Pl túlsúlyosan a futás nem a legjobb. Semmi olyan nem javasolt ami túlterheli a térdet.

2015. febr. 3. 00:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!