Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Igaz, hogy a narancs megemészt...

Igaz, hogy a narancs megemésztéséhez több energia szükséges, mint amennyi a narancsban található?

Figyelt kérdés
Ezt olvastam itt az egyik válaszolótól, de lehet benne igazság?
2010. febr. 5. 11:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
89%
Igen vannak ilyen ételek. Én az almát tudom, a narancsról még nem hallottam, de lehetséges.
2010. febr. 5. 12:00
 2/12 A kérdező kommentje:
Akkor elvileg minél többet eszel annál több kalória fogy?
2010. febr. 5. 12:03
 3/12 anonim ***** válasza:
89%
erre mondják, hogy negatív kalória és a káposzta, répa is ilyen állítólag.
2010. febr. 5. 12:07
 4/12 A kérdező kommentje:
Hát ja.. állitólag.. csak arra keresem a választ h ez alá is van támasztva, vagy csak egy legenda?
2010. febr. 5. 12:09
 5/12 anonim ***** válasza:
93%

hát én nagyon sok narancsot eszek,napi kb. 3-4 darabot,és azóta nem hízok,pedig nagyon sokat eszem..

én csak ennyit tudok mondani

2010. febr. 5. 12:17
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Van benne igazság, de mivel NEM csak kalóriadeficit van, ezért a dolog bonyolultabb. Nem részletezem, a lényeg az, hogy nincsen olyan táplálék amitől fogysz, így egyértelműen kijelenthető, hogy a felvetett dolog nem működőképes, a biológia kicsit összetettebb ennél.

Rossz étrend esetén (nagyon alacsony kalóriabevitel) a fruktóz miatt akár -ha minimálisan- de hízni is lehet a narancstól.

2010. febr. 5. 12:22
 7/12 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Utolsó egyetértek.
2010. febr. 5. 12:24
 8/12 anonim ***** válasza:
Nincs tudományos bizonyíték rá, hogy működik, sokan -joggal- azt mondják, hogy a felhasznált energia elenyésző. Elég csak abba belegondolni, hogy a szervezet nem nulláza le az emésztőrendszert minden narancsevés előtt, hogy aztán energiát használva úgyre legyárthasson minden enzimet meg ami kell. Sőt, ami azt illeti látszik is, hogy az egész dolog nem különsebben kontrollálat, hiányoznak az alapelvek, mert az elején mégcsak pár gyümölcsről, zöldségről mondták ezt, manapság majdnem mindegyik az... pl ha a narancs az, akkor valszeg a többi citrusfélének is annak kéne lennie.
2010. febr. 5. 12:47
 9/12 anonim válasza:
Én ezeken kívül a grapefruitról és a főtt tojásról hallottam ugyanezt. A grapefruit jobb mint a narancs, mert kevesebb benne a cukor, viszont kevesebbet tud az ember belőle megenni :) Ja és a nagyon hideg víz is jó, mert sok energiát használ fel a szervezet ahhoz, hogy felmelegítse, viszont a vízben nincs semmi energia.
2010. febr. 5. 13:42
 10/12 A kérdező kommentje:

"mert sok energiát használ fel a szervezet ahhoz, hogy felmelegítse, viszont a vízben nincs semmi energia"

Ebben van valami, ez fizikailag is lehetséges :)

2010. febr. 5. 13:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!