Véleményeket szeretnék kérni (? ) többi lent.
Szóval,diétába kezdtem,nem csinálok konkrét diátát.Megprobálom magamnak összeálítani az étrendet.
A tápanyag bevitel a következő lenne: Kcal 1000,Fehérje 120g,Zsír 80g,Szénhidrát 30g.
Adataim 24F/183/110
Olvasgatam itt sokat,de hát ahány kérdés annyi válasz.
Problémám van a zsírral nemtudom hogyan tudnék 80 g-t bejutattni a szervezetembe!?Igyak oliva olajat? :D
Fizikai munkát végzek napközben,de nem túlzottan megterhelőt,sok mozgással,esténként futok.
Mi a véleményetek?Előre is köszönöm!
Zsírt tudsz bevinni dióból, szezám vagy lenmagból, mandulából és kókuszreszelékből is, ezek értékes fehérjéket is tartalmaznak.
A tojás sárgája is tartalmaz jó zsírokat.
Szerintem a 30 gramm ch baromi kevés lesz.
Ez így nem olyan jó. Miért?
Mert 30g ch / 120g fehérje arányaiban mit fog okozni? Ilyen részletes ketózist, magas kortizolszinttel. Ez a lowcarb étrend elrontása igazából.
Fehérjéből elég 0,8g/ ZSÍRMENTES testtömeg kg (tehát 70-80 grammnál nem kell több, mert jönni fognak a kortizolos tünetek, ezekre keress rá mikre kell figyelned, mikor van gond)
30g ch pedig simán lehet 50g is, zöldségekből, pár kanál rizsből/krumpliból. Ez csak kiegészítés, lényeg a zöldségeken van (nyilván).
Zsír: szalonna, zsírosabb húsok, kókuszzsír (hozzáadva zöldségekhez, pörkölthöz, tejet is készíthetsz belőle úgy simán meg lehet inni egyszerre is 50-80g emulgeált zsírt. Mehetne egy nap 120-150g is, ennyi kalóriára szükséged is lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!