A méz nagyon hízlal? Hagyjam el a midennapjaimból?
Figyelt kérdés
Általában teát iszok, mert a víz nem esik jól, főleg ilyen hidegben nem. Csak az a baj, hogy ízesítem is, mert anélkül nem tudom meginni, és mivel cukrot nem fogyasztok mézzel szoktam. 1 nap megiszok 1,5 l mézes teát (az egészben van 5 tk virágméz) Ez sok egy napra, ugye?:S Elkéne hagynom?2014. dec. 21. 16:23
1/9 anonim válasza:
Ha csak azt fogyasztod cukornak (gyorsan felszívódó szénhidrátnak, tehát keményítőt sem eszel mellette) akkor még fogyhatsz is mellette.
2/9 A kérdező kommentje:
eszek én mindenfélét, kivéve amibe cukor van (max nagyon ritkán) :D szóval akkor ha jól értelmezem, ez kicsit sok...
2014. dec. 21. 16:32
3/9 anonim válasza:
Ha kenyeret is eszel, akkor a méz már sok. Meg a kenyér is, fogyás és egészség szempontjából.
4/9 anonim válasza:
Hát én naponta megeszek 4-5 kanál mézet magában. És az elmúlt 2 hónapban fogyózás nélkül leadtam 5 kg-t. Persze emellett sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasztok nyersen. Cukor és fehér liszt minimalizáltan fordul elő az étrendemben.
5/9 anonim válasza:
A méz nem hízlal, az olajos zsíros nehéz dolgok hízlalnak, és az is ha tudatosan kerülöd az ecetes, vagy a savanyú dolgokat, vagy ha keveset iszol és inkább állandóan étel tölti ki a gyomrod.
6/9 anonim válasza:
A zsírok miért nehezek? Kisebb a fajsúlyuk mint a vízé.
Miért hizlalnak? A zsírra adott inzulinválasz kb. 0. Inzulin nélkül hogyan történik hízás? Triglicerid szintézist és zsír raktározást az inzulin okoz, alacsony inzulinszintnél a glukagon van túlsúlyban, az zsír bontást vezérel.
7/9 anonim válasza:
Nem csak inzulin létezik a világon.
Ott van pl az epe, és az a legalább 30 féle emésztőenzim ami még a gyomorban és a bélrendszerben van.
A nehéz, pedig a nehezen vagyis lassan emészthetőt jelentené itt.
Ami felszívódik az vagy elratározódik, vagy elhasználódik.
8/9 anonim válasza:
Ketonokat ki is pisilhetjük..
Kókuszzsír epe nélkül is felszívódik.
Inzulin az, aminek betegségekhez és elhízáshoz köze van... persze beszélhetnénk kismillió jelentéktelen dologról is, csak értelme nem volna.
9/9 anonim válasza:
Használj méztapaszt mint Sanya és akkor le tudsz állni vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!