Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ez most bulimia? Vagy Ednos?

Ez most bulimia? Vagy Ednos?

Figyelt kérdés
17 éves lány vagyok ,régóta fogyókúrázok ,vagyis nagyon keveset eszem.egyre kevesebbet ,míg végül eljutottam idáig.Általában 1 hónapig eszem a szokásos kis napi adagjaimat(pl : 2 narancs ,1 zacskós tyúkhúsleves (18 kcal/100g vagy egész nap 1 kis saláta,v esetleg joghurtok,bébiétel),míg végül nem bírom megállni és többet eszem.De a bűntudat miatt kihányom.Tudom h a bulimiások hánytatják magukat ,csak ők nagyon sokat esznek ilyenkor.Én nem olyan sokat ,hanem csak mondjuk ha 200-300 kcallal többet eszem mint szoktam.És csak 3 hetente "bűnözök" kb.Akkor ez nem bulimia nem?Van egyáltalán valami étkezési problémám?Amúgy meg sportolok is szoval ne mondjátok h lusta vagyok.Leugató válaszoktól kíméljetek légysziTudom h NEM jó amit csinálok ,de nem tudok leállni.Kövér vagyok még,szerintem.Bár más nem így gondolja.(163cm /44kg)
2010. febr. 2. 19:39
 1/8 anonim válasza:
Őszintén, ha tükörbe nézel, hol látod magad kövérnek? :)
2010. febr. 2. 19:45
 2/8 anonim ***** válasza:

[link]

Ezt nézd meg.

Szerintem vannak étkezési gondjaid. Nem ott kell megfogni a dolgokat, hogy kevesebbet eszel. Választékosan egyél, rendszeres időközönként, kis mennyiséget (naponta kb4-5x.)Főleg, ha sportolsz is mellé, akkor több energiára van szükséged. Biztosan nem vagy kövér!

Tudod, van az úgynevezett barna zsírszövet, amit soha nem fog a tested lebontani. Ilyen van pl. a tenyereden. Ha már elfogyott a lebontható zsír, akkor az izmokat fogja a szervezeted(gondolom ez lehet nálad a helyzet). Azt ne hagyd! Vedd figyelembe, hogy a magasságodhoz az ideális súlyod 60 kg körül kéne lennie, de csak 44. Ez nagyon kevés!

Szerintem kérd ki egy szakember véleményét.

2010. febr. 2. 19:48
 3/8 anonim ***** válasza:
teljesen mindegy, hogy mi a betegséged neve, a legfontosabb, hogy beláttad, nem jó amit csinálsz, én azt javaslom Neked, hogy fordulj szakemberhez, minél előbb, mielőtt teljesen tönkreteszed magad. 44 kiló már nagyon kevés, de ha te kövérnek érzed magad akkor táplálkozási zavarod van. (21/L/pszichológushallgató)
2010. febr. 2. 19:55
 4/8 anonim ***** válasza:
ednos.
2010. febr. 2. 20:00
 5/8 anonim ***** válasza:
Te beteg vagy, mert kövérnek látod magad én 156 cm vagyok és 45 kiló és még így is mindenki azzal cseszeget, h szedhetnék fel pár kilót az igaz, h mindenki másmilyen, de szerintem ez KEVÉS! már, mint a 43kg!
2010. febr. 2. 20:15
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Az, hogy evészavarod van,az egész biztos. Ez amit csinálsz ez nagyon nem egészéges dolog, és ezt te is tudod. Kiszámoltam a testtömegindexedet, 16,5 ami nagyon kevés, szeritem iszonyatosan sovány lehetsz! Hol látod magadat kövérnek? Gondolom tisztában vagy vele, hogy ha ezt amit csinálsz még egy drabig így folytatod nagyon nagy bajba kerülhetsz, és hatalmas, akár vsszafordíthatatlan károkat okozol a szervezetedben. Az, hogy ez bulimia, vagy sem az mindegy, hogy nevezzük, egyébként szerintem ez már inkább anorexia, a leírtak alapján, de a lényeg, hogy evészavarod van, tüneteid vannak, és ahhoz, hogy ez megoldódjon, külső segítség kell, egyedül tényleg kicsi az esély, hogy sikerüljön meggyógyulnod. Senki nincs akivel őszintén tudnál erről beszélni? Szerintem nagyon fontos lenne erről a problémádról beszélni valakinek, akiben bízol, akár egy barátnőd, tanárod stb., mert hidd el már az nagy megkönnyebbülés lenne,és sokkkal jobban lennél tőle, ha valakivel megosztanád, mert éreznéd, hogy van aki melletted áll,támogat, és kisegít, életed ebben a nehéz, és problémás időszakában. Nem bántásból, segítségként mondom, hogy nagyon sokat segítene neked egy pszichológus, egyátalán nem ciki hozzá járni, én is járok egyébként, pont a tiédhez hasonló problémák miatt,és tényleg nagyon jót tesz, és nagyon sokat segít.:) Én kivánom neked, hogy minden jóra forduljon, és, hogy mihamararabb gyógyulj fel, ebből az állapotból.
2010. febr. 2. 20:20
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat,jólátni h v annak akiik normális hangnemben ,kedvesen tudnak válaszolni.Megpróbálok pszichológust keresni,mert más miatt is szükségem lenne rá.De jelenleg tényleg kövérnek látom a testem,és rettegek a hízástól,szerenék még fogyni ,de azért adok egy esélyt magamnanak és megpróbálom a pszichológust,lehet h más problémáimon is tud segíteni.Köszi szépen Nektek is ,akik írtak!
2010. febr. 3. 21:34
 8/8 anonim ***** válasza:
Na, hogy vagy azóta? Mi történt, javulgattak a dolgok? Változott valami? Sikerült segítséget kérned/kapnod? Borzasztó kíváncsi vagyok, ha van kedved írd le.:)
2011. szept. 7. 20:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!