Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Fogyókúra+fogamzásgátló? Ti...

Fogyókúra+fogamzásgátló? Ti hogyan csinálnátok?

Figyelt kérdés
A helyzet az, hogy korábban szedtem fog.gátlót (Symicia) kb 1,5 évig, és elég sokat híztam tőle. :( illetve nem csak ettől, helytelenül táplálkoztam, nem mozogtam, de olyan gyorsan híztam, hogy mindenképp a gyógyszer is okozta. Összesen 20 kg jött fel... Aztán abbahagytam a gyógyszert, de ennek már egy éve, a kilók pedig nem mentek le. Az étkezésemre is odafigyelek azóta, és nem eleget de mozgok is (min. heti 1x), mégse fogytam eddig, csak 3-4 kilót. Most szeretnék intenzívebben fogyózni, többet mozogni. Viszont szeretnék ismét gyógyszert szedni. Akadályozhat-e a fogyásban? Hízhatok ismét tőle így? Vagy inkább ne szedjem? Ti mit tennétek?

2014. dec. 3. 18:20
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Sejtettem. Kár :( de úgy tudom, van csak progeszteron tartalmú tabletta is. Ha olyat szednék?
2014. dec. 3. 23:23
 12/17 anonim ***** válasza:
Gyümölcsöt egyél nyugodtan, ez az anorexiás lányok baromsága, hogy abba sok a gyümölcscukor, és az majd felhízlalja őket(?!!!!?!?!). Egyél nyugodtan, sőt, kell is (én agyba-főbe azt eszek, az a nasim, és mégis 175/53 vagyok jó gyümölcscukrosan is :DD). A fogamzásgátló pedig mindenkire másképp hat, rám pl. sehogy nem hatott, nem híztam tőle. Esetleg próbálj másik összetételűt, több fázisút. Mondd a dokidnak, hogy ezzel ilyen problémáid vannak (állítólag növeli a szervezet víz visszatartását, és azért híznak tőle sokan, de ezt nem tudom biztosra, csak olvastam).
2014. dec. 3. 23:39
 13/17 anonim ***** válasza:
A prog.-os az szoptatós nőknek van, ha jól tudom.
2014. dec. 3. 23:39
 14/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat!
2014. dec. 4. 08:03
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Amikor javítottam az étkezésemen 2kiló ment le, miután tornázni is kezdtem, gyorsan leröppent 5kg. Mivel izmosodtam is, zsírból jóval több ment le, csak súlyban kompenzálta az izom.

Lényeg a lényeg, a mozgás csodákra képes (egészségügyileg is szenzációs), szóval vegyél magadon erőt és mozogj!

2014. dec. 4. 09:23
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Én is híztam a bogyótól (igaz, csak 5 kg-t), és hiába próbáltam leadni. Csak akkor sikerült fogynom, amikor abbahagytam a tablettát és méhen belüli eszközzel (spirál) kezdtem védekezni.
2014. dec. 4. 14:04
 17/17 anonim ***** válasza:

"Fogamzásgátlók

Bizonyos fogamzásgátlók szedésekor fokozódik a szövetek vízvisszatartása és növekszik a hajlam a zsírlerakódásra. A zsírfelhalmozódás veszélye miatt korlátozni kell az üres kalóriát adó, cukorban és zsírban gazdag élelmiszerek, cukros üdítő italok, fogyasztását, így elkerülhető az elhízás.

A fogamzásgátlók szedése következtében fokozódhat a vér alvadási és trombóziskészsége. Ezt a változást is ki lehet védeni zsírban, különösen állati eredetű zsírban szegény táplálkozással, helyettük növényi zsiradékokat kell fogyasztani. Lehetőleg többször kell étkezni, de egyszerre mindig keveset.

A fogamzásgátlók gyakran idéznek elő vérszegénységet is, aminek főként az az oka, hogy gátolják a B6-vitamin és a folsav hasznosulását a szervezetben. Emiatt gyakori panaszai a fogamzásgátlót szedőknek a fejfájás, szédülés, gyengeség, fáradékonyság, alvászavar, sőt depresszió. E panaszok megszüntethetők vagy legalábbis csökkenthetők B6-vitaminban és folsavban dús táplálkozással. A B-vitamin-forrásoknak (máj, húsok, húskészítmények, burgonya, hüvelyesek, zöldség- és főzelékfélék, hagyma) továbbá a folsavforrásoknak (máj, tojás, húsok és húskészítmények, zöldség- és főzelékfélék) minden étkezésben szerepelniük kell, ezáltal kevésbé fenyeget vitaminhiány."

Forrás: [link]

2014. dec. 4. 14:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!