Ha minden reggel megiszok egy pohár kakaót az baj?
Most tuti 0%-ot fogok kapni mert nem azt írom, hogy jaj de egészséges a tej tele van kalciummal, sokat kell inni, de alapból full hülye emberek írnak ide akiknek a témához semmi köze.
A tej tartalmaz növekedési hormont (IGF-1, -2), ráadásul magas a hormontartalma is, ami szintén hozzásegít a sejtburjánzáshoz.
Szóval az előttem lévő szintén hülyeséget beszélt.
A TEJ NEM EMBERI FOGYASZTÁSRA VAN, HANEM A BORJÚNAK KÉSZÜLT.
Sejtosztódást elősegítő hatása nem kedvez az emberek számára, mellrákot, prosztatarákot okoz, az emésztőrendszerre kártékony.
Ráadásul a tejfehérje és a laktóz is káros az emberre
Kalciumot 80 millió-féleképpen be lehet vinni a szervezetbe, nem tudom miért kell görcsösen a tejhez ragaszkodni.
Ami a fehérjét illeti, az hogy a tej "tele van vele" az azért kissé túlzás, ugyanis csekélyke 3 g-ot tartalmaz, ami azért messze nem "tele".. bár a színe fehér, az igaz :)
Én személy szerint nem vagyok a tej ellesége, de az a kampány, ami a 80-as években tetőzött ("a tej élet erő egészség"), szerintem egy túlspilázott hülyeség volt. Szvsz ez a tej amolyan "ártani nem használ" jellegű élelmiszer, amihez az évtizedek során mindenki ideológiák tömegét gyártotta pro és kontra, és ennek mentén a main napig ölre menő vitákat gerjeszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!