Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ha minden reggel megiszok egy...

Ha minden reggel megiszok egy pohár kakaót az baj?

Figyelt kérdés
Nem eszek/iszok szemetet, és csak vizet iszom (meg néha tejet), és az utóbbi pár napban minden reggel megittam egy kakaót, mert szerintem attól jobb lesz az emésztésem. Tévedek?

2014. dec. 2. 23:06
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
2%
Nezetem szerint a tej az a kicsi bociknak van, hogy jo nagy marhak legyenek beloluk, szamukra tartalmaz genetikai informaciokat es nem az ember szamara, alapbol utalom a tejet, de ha izlik igyad jobb mint ha cigiznel vagy drogoznal
2014. dec. 2. 23:12
 2/25 anonim válasza:
83%

A tejben sok calcium van, jó a csontoknak. Én szeretem.

Mondjuk nem fogyózom... :$

Szerintem kék dobozosat vegyél.

2014. dec. 2. 23:52
 3/25 anonim ***** válasza:
18%

Jaj, hagyjuk ezt a kálciumot.. lassan már mindent teleb..sznak kálciummal, nem veszitek észre?! Lassan már az összes élelmiszeren ott virít nagy betűkkel hogy "plusz kalcium!!!" Pedig orvosi vonalon közben már kezdik felismerni, hogy nem jó a túlzott kalcium bevitel..

Én már több alkalommal is kerestem kifejezetten _extra kevés kalciumot_ tartalmazó csokis müzlit, de nincs egy se!

2014. dec. 3. 00:06
 4/25 anonim ***** válasza:
28%
ez az "egészséges a tej" duma már rég megbukott. .D ez van
2014. dec. 3. 06:42
 5/25 anonim ***** válasza:
73%
Én is minden reggel megiszok egy kakaót. De én ilyet: 1 bögre mandulatejben 1tk zsírszegény cukrozatlan kakaópor és 1tk xilit. A tetejére szórok egy csipetnyi fahéjat, és isteni az íze.. Ez így egészséges is, az inzulinszintedet sem emeli meg, plusz nem is hízlal. Ez a 2,5dl csupán 90kcal-t tartalmaz. :)
2014. dec. 3. 07:16
 6/25 anonim ***** válasza:
93%

A tej nem ártalmas, és az, hoyg a bociknak való, igencsak hülye érv. Ugyanis olyan élelmiszer nincs, ami azért "terem", hogy az emberek megegyék! Ezen az alapon semmit nem lehetne enni.

A tejben meg nincs semmiféle káros anyag, a növekedési hormon a bociban termelödik, nem a tejböl viszi be.

A napi egy bögre kakaótól sem egészségileg nem lesz bajod, sem elhízni nem fogsz. Nyugodtan igyad reggel, ha jólesik.

2014. dec. 3. 08:06
 7/25 anonim ***** válasza:
94%

Semmi bajod nem lesz egy bögre tejtől, kakaótól.

Szerintem is jó nagy hülyeség, hogy nem lehet tejet inni, meg az a bociknak való. Akkor ennyi erőből tojást sem lehet enni, az sem emberi ételnek készült, hanem a kiscsibének kéne kikelnie belőle :) Meg szinte semmit sem lehetne enni, inni.

2014. dec. 3. 08:52
 8/25 anonim ***** válasza:
35%

Azért egyvalamit ne felejtsünk el: a tejcukor lebontásához szükséges laktáz enzim nem mindenkiben van jelen. Ennek az enzimnek a részleges vagy teljes hiánya hasgörcsöt, hasmenést és puffadást okozhat. Az európai emberek kb háromnegyed része nem rendelkezik kellő mennyiségű laktáz enzimmel..

Tehát azt így nem jelenteném ki, hogy a tej egészséges, inkább úgy fogalmaznék, hogy ha a fogyasztása után nem jelentkeznek emésztési zavarok, _akkor nem árt_. Ez azért nem ugyanaz..

Amúgy ha laktóz érzékeny vagy, még mindig van egy lehetőség; a laktózmentes tej. Igaz, ez egy kicsit édeskésebb a valódi tejnél, de kakaónak elkészítve már nem érezni a különbséget. És ami fontosabb, nem okoz emésztési panaszt.

2014. dec. 3. 13:35
 9/25 A kérdező kommentje:
Úgy készítem el, hogy egy bögrébe rakok egy kiskanál kakaóport, aztán öntök rá tejet és berakom a mikróba. Laktózérzékeny nem vagyok, szóval a mellékhatásait nem tapasztalom. Én is utánajártam mielőtt megittam, és valóban kevés kcal van benne, csak tudni akartam, hogy mivel cukros mennyire befolyásol a fogyásban. Köszönöm a válaszokat ^^
2014. dec. 3. 14:06
 10/25 anonim ***** válasza:

"Az európai emberek kb háromnegyed része nem rendelkezik kellő mennyiségű laktáz enzimmel.."

Rosszul tudod, az európaiak között a legelterjedtebb a tejivás, főleg az északi részeken, kevés intoleráns van. Délen inkább sajtokat és más feldolgozott tejterméket fogyasztottak, így ott nagyobb az intolerancia aránya. Magyarok a nomád életformájuk alatt sok tejet fogyasztottak, így a mongolokhoz hasonlóan, nálunk is alacsony a problémások aránya. Nálunk egy 80-as évekbeli felmérés szerint 15% volt az arányuk.

Az a 75% a teljes földi népességre vonatkozik, amibe bele tartozik a több mint 1mrd kínai is, akiknél sosem volt szokás a tejivás, így sok az intoleráns.

2014. dec. 3. 15:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!