Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan fogyjak le 12 kilót?

Hogyan fogyjak le 12 kilót?

Figyelt kérdés

Előre megmondom h minden csúfolódás, káromlás és mocskolódás nélkül írjatok hozzászólásokat!

12 éves leszek...és hát le szeretnék fogyni, de van rá nagy okom.

Sajnos eléggé el vagyok hízva, 154 cm vagyok és 62 kg.Tudom h ez rettenetesen sok, utálom is!

Tehát keresem a megfelelő módszert, mert min.12 kilót le kellene adnom!

Az itthoni sportok nem nagyon jönnek be, pl.a szobabiciklizést nem vagyok képes rendszeresen végezni, a lépcsőzést tudom de az még kevés.Amellé még kell valami!

És az étrendemen is van változtatni való, sajnos elég sok édességet eszem mert nem tudok ellenálni!És többet is eszek-"normális" ételből is-a kelleténél.

Lehetséges az h ilyen fiatalon (tulajdonképpen gyerekként) leadjak 12 kilót?Vagy lehetetlen?Hülyeség?

Ha lehetséges, hogyan csináljam?

2010. jan. 29. 14:17
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Először is lehetséges.

Másodszor, sokan fogják itt írni, hogy hülye vagy, és ilyen fiatalon nem kell fogyni. Na ez a legnagyobb hülyeség!!! Fiatalon elhízottnak lenni 100-szor károsabb, mint ha valaki 40 évesen hízik meg! Fejlődésben lévő szervezetnek nagyon nagy szüksége van, hogy megkapja a megfelelő tápanyagokat, hogy kifejlődjön egy erős vázizomzat. A plussz súly terheli a növésben lévő csontokat, a zsíros táplálkozás miatt már most elkezdődhet az erek plakkosodása ami 30 év múlva szív és érrendszeri problémákat fog okozni. A sok cukor miatt a cukorbetegség is fenáll... És akkor a lelkitényezőkről nem is beszéltünk, hogy ennyi idősen ha sokat csúfolnak az meghatározhatja az életedet, és torzulhat a személyiséged.

Na szóval ha így állsz a dologokhoz, hogy nem bírsz leállni, vagy unalmas valami, akkor sosem fog sikerülni.

Napi 5-6 kis étkezés kéne, minden alkalommal jóminőségű fehérjékkel, szénhidrátokkal. Roston csirkemell, pulykamell, ezek a legjobb fehérje források. Szénhidrátnak barna rizs, zabkorpa, zabpehely, teljes kiőrlésű lisztből tészták.

Sok párolt zöldség, sok gyümölcs, sok folyadék ami nem cukros üdítő, és cukros gyümölcslé.

A te súlyodhoz ha még mozogsz is mellé (mozognod kell, ha tetszik ha nem, keress valamit ami tetszik)

Szóval kell neked napi

100 gramm fehérje

100 gramm szénhidrát

20 gramm zsír

Zsírt kizárólag olajos magvakból (mandula, dió, stb.) egyél, ezek egészségesek!

Szóval amiket írtam azokat egy kalóriatáblázatban megnézed, és elosztod egyenlő 5-6 részer naponta

Tehát mondjuk minden étkezés tartalmaz 20g fehérjét 20g szénhidrátot és 4g zsírt.

Egy étekzésed kb. így nézhet ki: 10dgk roston csirkemell, 25gramm rizs (kifőzve kb. 75gramm) és sok-sok pároltzöldség. A párolt zöldségből származó kalóriákat nem kell számolni.

Naponta rácsálj el pár szem diót, vagy mandulát...

Ennyi...

Egy orvos aki dietetikus és személyi edző

Sokan azt hiszik az eszemet játszom, azért írom le mindig, pedig csak azt szeretném, hogy elhiggyétek nem butaságokat beszélek.

2010. jan. 29. 14:29
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Én is sokat küzdöttem annyi idősen a kilókkal, megértelek. Hozzá meg nem szeretek mozogni, így a fogyás sokkal lassabb.

Amikor először kezdtem fogyni, kb. 20 évesen, akkor csak annyit csináltam, hogy a napi 3 étkezés helyett ötször ettem. Ugyanazt a mennyiséget osztottam el több részre. Én is imádtam az édességet, rendszerint volt is otthon és nehéz volt ellenállni. De eldöntöttem: ha süti van, akkor max. napi egy, esetleg vendégségben mindegyikből egy darab, hogy ne kívánjam meg. Akkor lefogytam kb. 90-ről 70-re.

Most más az elképzelés, Béres Alexandra súlykontroll programját követem (sok tanácsot találsz a beresalexandra.hu oldalon), és november eleje óta 6 kilótól szabadultam meg. Ez persze nem gyors fogyás, de nem is tesz jót a hirtelen súlyvesztés.

2010. jan. 29. 14:30
 3/10 anonim ***** válasza:
12%

12évesen ne gondolkozz ezen...tesi orákon légy aktivabb...

még nöni fogsz megnyulsz el fog oszlani a sulyod és akkor magasságodhoz képest nem leszel már duci sem.

2010. jan. 29. 14:38
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
14:30-as voltam. Én 12 évesen már kb. annyi magas voltam, mint most. A lányok hamarabb nyúlnak, még az általános iskola befejezése előtt, a fiúk meg inkább középiskolában. Engem is mindig hitegettek, hogy majd kinövöm, aztán mégsem. Semmi baj nincs abból, ha odafigyelsz arra, hogy mit eszel, csak nem szabad a divatos diétáknak bedőlni. Változtatni kell szép lassan az étkezési szokásokon, és fogyni fogsz.
2010. jan. 29. 14:45
 5/10 anonim ***** válasza:
0%
Hashajtóval próbáld :DDD
2010. jan. 29. 14:56
 6/10 A kérdező kommentje:

14:29!

Nagyon értékelem ezt a hozzászólást!Részletesen leírtál mindent, személyreszabottan!Köszönöm!Ezt el fogom menteni magamnak és próbálom fokozatosan betartani!:)

14:30!

Köszönöm a hozzászólásaidat!Én azért kicsit hamarabb szeretnék fogyni, mint 20...és én is megpróbálom követni a bevált módszereidet (megnézem az oldalt is)!A magasságról csak annyit h a nyáron voltam teljes vérképelemzésen és azt mondták h még sokat fogok nőni és min.165 cm leszek, de valószínűleg több is!Tehát én még nyúlni fogok...de azzal teljes mértékben egyet értek h nem lehet ezt a dolgot úgy felfogni h "majd úgyis kinövöm"!Ezért próbálok tenni a fogyásérdekében dolgokat!

14:38!

Ezt mondták nekem->sokan.El is hiszem h egy része igaz, de mivel a gyerek BMI és egyéb dolgok szerint nem normáis a súlyom, ezért mégis megpróbálok fogyni!

14:56!

Erre már gondoltam, de mégse jó ha vkinek egyfolytában megy a hasa...xĐ

2010. jan. 29. 15:01
 7/10 anonim válasza:
87%
Eloszor is ne egyel anyi edeseget...jarj szaladni minden delutan-este ..reggel nm nagyon jo mert akkor nem eszel kora reggel es nix mit ledolgozzal!ebed utan egy kis futas,maj ne vacsorazz!probald megalni,majd ha sikerul akkor egy ido utan nem is kivanod a vacsorat...remelem sikerulni fog!...
2010. ápr. 23. 22:06
 8/10 anonim válasza:
80%
"amit nemeszel meg nem hízlal"sok folyadék és kezdjél el gyúrni kis súlyokkal sokat,akk hamar lefog menni,én pl 2és fél hónap alatt adtam le 30 kilot,igaz veszéjes volt mer 1 héten csak 3szor ettem keveset,de megérte
2010. ápr. 24. 12:44
 9/10 anonim válasza:
napi egy étkezés hashajtó. tuti módszer
2010. ápr. 24. 15:15
 10/10 anonim ***** válasza:
Amit az első írt azt csináld,a hashajtós dolog az baromság! Csak aztán legyen kitartásod,ne úgy,mint nekem:S Majdnem én is iylen adatokkal vagyok csak 14:S Hajrá!!!:D
2010. ápr. 24. 15:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!