Ebédre és vacsira sajtot ehetek?
165 cm, 62 kg 17/L , mától fogyózok, reggelim : egy db banán, két szelet vajkrémes kenyér, egy db alma
Sajtot inkább ne? nincs nagyon itthon diétás kajám :S Vagy esetleg főtt tojás és vacsi mellé még alma?
Bocs,de mi az hogy "mit,hogyan kell csinálni"
Minden embernek más működik,nem lehet általánosítani.
A lényeg a sok mozgás,séta,futás,biciklizés stb...És ne koplalj semmiképpen,inkább többször egyél keveset,így a szervezeted nem fog olyan nagy mértékben raktározni.
szerintem egy szelet sajttól nem lesz bajod.
inkább a kenyeret felejtsd el, vagy csökkentsd a mennyiségét!
banán helyett mást egyél, mert az hízlal. inkább narancs,alma stb
Ezek a tudatlan hozzászólások...
Hogy működne már mindenkinél másképp??? Van aki fogyni fog a cukortól meg a zsírtól??? Gyerekek a táplálkozás olyan, mint a gravitáció, működik valahogy, úgy és nem másképpen... ezzel lehet vitatkozni, csak nem érdemes!
Napi 5-6 étkezés kell, hogy pörögjön az anyagcsere... ebben az étrendben elenyésző mennyiségű fehérje van, sehol semmi esszenciális aminosav amik csak az állati fehérjékben van. Ezekből a legjobb a roston csirkemell, csirkemell sonka, tonhal, pulykamell.
A banán reggel még oké, amúgy a legcukrosabb gyümölcs, de ez a legkisebb gond. Reggelire sok fehérjét kell enni, mert a szervezet 8-10 órája nem kapott, így az izmokat el kezdi lebontani (ennél ez összetettebb, de nem mennék bele)
Napi 6 étkezés, mindegyikben legyen jó minőségű fehérje, jó szénhidrát. A jó minőségű zsír is fontos, de ebből nem kell sok, napi 2-3 szem dió, egy fél marék mandula... ez elég.
Jó fehérje források: csirkemell, pulykamell (roston, a panír, és főleg az abban felszívódott olaj egyáltalán nem jó) tonhal, sovány túró, cottage cheese.
Jó szénhidrát források: natúr zabpehely, zabkorpa, barna rizs, teljes kiőrlésű dolgok
Sok párolt zöldséget kell enni, gyümölcs is mehet, de inkább narancs, alma, mandarin, stb. Banán, ananász... ezek nagyon cukrosak. Konzerv gyümölcsöt ne, az full cukor.
sok folyadék, cukros üdítők ne, cukros gyümölcslevek ne.
Nagyjából ennyi... ha megnézed akkor amit leírtam nagyban eltér a tiédtől. És mondom lehet vitatkozni, de fölösleges. Orvos vagyok, dietetikus, és személyi edző... én így étkezem, amikor kezdtem réges régen akkor 30 kilóval voltam több, mint ma. Sosem híztam vissza, sosem koplaltam, nagyon jó erőben vagyok, kockás a hasas... szóval ez egy járható út.
Persze mindenki maga dönt.
Oké,valóban nem értek hozzá,soha nem kellett fogyókúráznom szerencsére,annak ellenére,hogy eszem fehér kenyeret,zsíros dolgokat,csokit stb.de pl kerékpárral közlekedek mindenhova,tehát a "rossz"ételeket kiváltom rendszeres mozgással.A mindenkinek más jön be dolgot arra értettem,hogy pl anyukám is kipróbált ezer féle fogyókúrás módszert,de egy jött be neki,nagymamámnak megint tök más étrend segített lefogyni,perze vannak általános dolgok(no cukor,fehér kenyér stb stb),de mindenki mindent általad javasolt instrukciót nem tud betartani,és például megszokott ételekből némi változtatással,kisebb adagokkal,több mozgással is lehet fogyást előidézni,mindenkinek más a bioritmusa,más dolgokat szeret/tud megenni,megvásárolni,mindenki máshogy csinálja a fogyókúrát,és attól,hogy reggelire banánt eszik,vagy sajtot,mert azt kívánja,de mondjuk többet mozog,mint máskor,akkor az is jó lehet szerintem.
Bocs ha tévedek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!