Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Több tea fogyasztása egyszerre...

Több tea fogyasztása egyszerre, káros?

Figyelt kérdés

2014. nov. 19. 18:41
 1/6 anonim ***** válasza:
Miért lenne káros?
2014. nov. 19. 19:53
 2/6 anonim ***** válasza:
Hallottam egy olyan angol nőről, aki naponta kb. fél kg szálas teafüvet rágcsált el naponta, aztán x év után májrákja lett.
2014. nov. 19. 20:04
 3/6 anonim ***** válasza:

Vérnyomáscsökkentő hatása van, ami miatt én nem is ihatom, mivel egyszer kórházba kerültem miatta. Májkárosító (gyulladás általában) hatása is van a nagy mennyiségű fogyasztásának. Illetve fluor is van benne, amit szintén túl lehet adagolni vele.

Emlékeim szerint 10g-nál kevesebb a megengedett napi keret belőle.

2014. nov. 19. 20:47
 4/6 anonim ***** válasza:

Még nem hallottam róla. Szerintem a napi 2 liter teám még nem vészes (alapvetően egészséges vagyok), a napi egypár kávéval együtt sem. Minden kis flancra nem figyelhetek, így is sokat teszek az egészségemért a táplálkozás terén (alig van valami, amit megeszem, persze azok is ellenjavalltak sok helyen, de az engem már nem tud érdekelni, éhenhalva főleg nem lennék egészséges).

No jó, ez inkább szubjektív vélemény az ilyenekről.

2014. nov. 19. 21:42
 5/6 anonim ***** válasza:
Attól függ, milyen teát iszol. A fekete és gyógyteákkal vigyázni kell, mert ott túl lehet adagolni bizonyos elemeket. A fekete teánál fontos, hogy használj forrázás előtt citromot, hogy ne oldódjon ki annyi csersav. És persze a fekete teának van élénkítő hatása is, én egy kancsótól pörgök egész nap kávé nélkül. Fontos megnézni, hogy milyen teát veszel, mert sok gyümölcsös ízesítésű tea valójában fekete tea, csak tettek bele vmilyen ízt.
2014. nov. 20. 11:44
 6/6 A kérdező kommentje:
zöld teát szeretnék inni, és esetleg hozzákeverve kamilla vagy csalán teát meg fodormentát, napi egy csészényit innék
2014. nov. 20. 14:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!