Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért ilyen rossz az anyagcserém?

Miért ilyen rossz az anyagcserém?

Figyelt kérdés
Úgy irigylem azokat a lányokat/fiúkat akik bármit esznek vékonyak én meg nem ehetek semmi finomat,mert koplalnom kell,hogy normális legyen a súlyom picit nem figyelek oda feljön 10kg lazán :( Mit vétettem? Mi lesz ha leszek 30 éves? Ha már 19 évesen 20kg a feleslegem?
2014. nov. 16. 23:44
 1/6 anonim ***** válasza:
nem ártana sportolni
2014. nov. 17. 07:46
 2/6 anonim ***** válasza:
A koplalás bizony hízékonnyá tesz!
2014. nov. 17. 07:51
 3/6 Trafó1 ***** válasza:

100 éve ezt még áldásnak tartották, az evolúció miatt vagy hízékony, régen egy dagi könnyedén túlélt egy éves éhezést is utána meg szaporodott tovább a giznya meg belepusztult, gyakorlatilag te egy sikeres evolúciós termék vagy.

Más dolog , hogy a világ változott és a giznyaság a men.Pár száz év és ők lesznek többségben a dagik meg kipusztulnak, mert kevesebbet szaporodnak. Na persze ez így sarkítva van. Szuma te evolúciós siker vagy, legyen ez a vigaszod és koplalj, hogy ne halj ki.:-PPP

2014. nov. 17. 07:57
 4/6 anonim ***** válasza:

Ha csak nincs valami betegséged, akkor normális étkezéstől nem hízhatsz. A koplalás biztosan nem a megfelelő megoldás.

Írd le, hogy te mit és mennyit gondolsz egy napra megfelelő étkezésnek. Aztán beszéld át egy hozzá értővel. Biztosan kiderülnek majd érdekes dolgok. Aztán állítsatok össze egy étrendet és ahhoz tartsd magad.

2014. nov. 17. 08:53
 5/6 anonim ***** válasza:
Szerintem nem az anyagcseréd rossz, hanem inkább az étkezési szokásaid nem megfelelőek. valaki javasolta előttem, hogy írd le, miket eszel. Nézd meg a kalóriabázisban, mennyi energiát juttatsz a szervezetedbe. Csodálkozni fogsz, mert azon is csodálkozol, hogy ha nem figyelsz, lazán feljön 10 kg. Igen, így van. De az oda figyelést ugyanúgy meg lehet szokni, mint a lazaságot. Sok sikert!
2014. nov. 17. 09:32
 6/6 anonim ***** válasza:

Szerintem is meg kéne nézned, mit és mennyit eszel, hátha kiderülnének dolgok, amik tükrében nem olyan meglepő a hízásod (bár nekem mindig az, hogy valaki tud gyorsan hízni. nekem mindig csigatempóban ment, évi 1 kilóval, pedig Isten látja lelkemet, igazán annyit és olyan hízlalóan ettem, amennyire csak bírtam, bár nem ez volt a célom, csak éhes voltam, hedonista, szerettem az édességet és a zsírt egyaránt... mondjuk ez most is igaz, de sokkal több zsírt eszem, s szénhidrátszegény, de a régieknél finomabb édességeket :D súlytartani most is egyszerű, fogyni nem, de azért gyorsabban megy, mint régen a hízás. ja bocs, nem rólam kéne beszélnem).

Annak is adok esélyt, hogy később nem válsz még hízékonyabbá. Én nem hízok jobban ereszdelahajam periódusaimban, mint 20-25 évvel ezelőtt, igaz, életmódot váltottam s már máshogyan eszem, de nem keveset.

Ja igen, életmódváltás. Bizonyára rád fér. Az nem önsanyargatás, nem koplalás, a mozgás kell és jólesik (olyat válassz, amit szeretsz, persze azért ne legyen egyoldalú, olyan sok fontos izomcsoportod van s mind megérdemli, hogy erősebb és formásabb legyen)...

Persze van, akinek tényleg nehéz (nem annyira, mint nekem, hogy sokat kell tenni a fogyásért, hanem hogy rengeteget a súlytartáshoz), vannak nagyon trükkös betegségek is... De a fentiek alapján nem tudhatjuk, Te ide tartozol-e.

Ha valaki étvágy alapján táplálkozik, illetve sok étel az éhséget sem csillapítja eléggé, tápanyagban sem áll jól, a test kíván még... Nos, az simán be tud vinni rengeteg kalóriát, s mit se tud róla. Tényleg érdemes kiszámolni 1-2 tipikus napodat s elemezni, miből ment be sok, kiderülhetnek dolgok. Nekem már van fogalmam az ételek kalóriatartalmáról, de így is vannak meglepő dolgok néha.

2014. nov. 17. 11:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!