Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Akik tartósan, tehát hosszútáv...

Akik tartósan, tehát hosszútávon nagyon ügyelnek az étkezésükre, azok tényleg jól laknak a salátákkal és egyebekkel?

Figyelt kérdés
A napokban olvastam egy cikket a fogyásról, amiben volt megadva példának egy napi étrend is. Ilyenek voltak benne, hogy: reggelire gabonapehely és egy szem szilva, tízóraira egy alma, ebédre görögsaláta, uzsonnára egy müzli szelet, vacsorára cézársaláta vagy egy szelet avokádókrémes kenyér. Én itt adtam fel ezt az egész fogyókúra dolgot, mert biztos, hogy én ezekkel nem laknék jól egyáltalán, maximum fél órára. Ti hogy csináljátok, akik rendszeresen figyeltek az étkezésetekre?
2014. nov. 16. 13:27
 1/6 anonim ***** válasza:
Akik nagyon kitartóak és elkezdenek egy ilyen diétát, előbb utóbb annyira összeszűkül a gyomruk, hogy nem is fognak tudni ennél többet enni.
2014. nov. 16. 13:46
 2/6 anonim ***** válasza:

Normális ember nem lakik jól ennyivel. Normális testnek energia kell, nem tud jobbára fényből működni.

Olyan van, hogy valaki olyan sikeresen szuggerálja magát vagy megszokja a keveset, hogy telítettséget érez egy picitől, de ha koplal, azzal a testének akkor is rosszat tesz, ha sosem éhes.

Én figyelek az étkezésemre, de nem koplalok. Ráadásul nekem sok kell a jóllakáshoz, s egészen más összetételű, mint a példabeliek. Nem szénhidráttal lakom jól, valamint fehérjét is eszem... Milyen ötlet már cukron (gyümölcsön, kenyéren) élni? Aki jól figyel oda az étkezésére, az nem így eszik, az bizonyos.

2014. nov. 16. 13:50
 3/6 anonim ***** válasza:
A gyomorszűkülésben nem hiszek. A gyomor hamar kiürül, rendes test ilyenkor azonnal éhségjeleket ad koplalásban (mondjuk én érzem a kalóriahiányt tele gyomorral is, nem jó érzés, hogy nagyon ennem kell, de nem fér s kicsit várnom kell). S bizonyára sokan eljutnak odáig, ha folyton éheznek, de nem akarják ezt, hogy töményebb ételt esznek... Akármilyen pici a gyomor, jó sok kalória belefér, csak nem mindegy miből.
2014. nov. 16. 13:52
 4/6 anonim ***** válasza:

Amit te olvastál, az egy tipikus koplalós kúra, rengeteg ilyennel lehet találkozni.

Én figyelek arra, hogy mit eszem, de nem a mennyiségre, hanem a minőségre! Ha jó ételeket választasz, akkor magától rááll majd a test a megfelelő mértékre.

2014. nov. 16. 14:48
 5/6 anonim ***** válasza:

Egy emésztési ciklus 3 óra körül van, tehát a szervezetnek három óránként kell egy teljes étkezés. (egy műzli vagy egy alma sohasem lesz teljes étkezés)

Vannak olyan ételek, amik lassan és gyorsan emésztődnek. Azzal tudod kitolni azt, hogy ne érezz éhséget 1,5-2 óra után, hogy alacsony glikémiás indexű ételeket eszel. Ilyen pl. a zab. Lassan emészti a szervezet, 3 evőkanál zab reggelire csodákat tud tenni.

Ez az étrend úgy ahogy van, kuka. Így nem lehet étkezni. Kivéve annak, aki nagyon elszánt, de akkor is inkább önsanyargatás, nem diéta.

Én 4 étkezéssel viszem be a kiszámolt fehérjét/szénhidrátot és az összes étkezésem olyan, hogy kellően eltelít. Csak akkor éhezek meg 3 órán belül, ha unatkozok :D Ezért számolom a 3 órát mindig, hogy azon belül ne egyek.

2014. nov. 20. 12:45
 6/6 anonim ***** válasza:
Óvodás koromban ettem kb ennyit :D
2018. máj. 29. 23:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!