Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Van köztetek olyan, aki...

Van köztetek olyan, aki megbánta, hogy lefogyott?

Figyelt kérdés

Vagy túl sokat fogyott és nem tud visszahízni?

Bennem éppen ma fogalmazódott meg a kérdés, hogy "Ezért szenvedtem annyit?"

Kicsit megrémisztett, hogy zuhanyzás közben zongorázni tudok a bordáimon, hogy ha lehajolok és kicsit begörnyedek a gerincem összes csigolyája kilátszik. Egyetlen dolog ami tetszik, az a csípőcsontom által kirajzolódó dudor. Egyébként el vagyok szörnyülködve magamon. És kezdem azt hinni, hogy páromnak volt igaza, mikor azt mondta, hogy óvatosan a fogyással. Pedig alapjában véve még lenne honnan leadni. Pl. a belső combomon még van zsír és az alhasam is dudorodik. Ezektől is megszabadulnék tiszta/vagy talán nem is olyan tiszta/ pillanataimban. De most úgy érzem, hogy sok ez így.

A ruhatáram pedig megint csak katasztrófa. A számomra megfizethető üzletekben a normálisan kinéző ruhák mind nagyok. Ami rám jön azt fel nem venném a világ minden kincséért sem. De 10.000 ft-ot meg nem fogok kiadni (a számomra megfizethetetlen boltokban) egy farmerért, amit jó, ha egy évig hordok.

Jó lenne egy-két kiló pluszba, de annyira félek, hogy ha elkezdek megint hízni, akkor nem tudok megállni, hogy nem is merek belekezdeni. Szóval ez totális zsákutca. Kicsit el vagyok keseredve. Sehogy sem jó.

2014. nov. 6. 17:03
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Izmosodni esetleg nem akarsz?
2014. nov. 6. 17:07
 2/8 A kérdező kommentje:
De igen. Azon vagyok, hogy izmosodjak. 1,5 hónapja belekezdtem a fegyencedzésbe. Karácsonyra kívánságlistán van a húzódzkodó meg egy pár kézi súlyzó. Mert idővel szeretném variálni. Apró változásokat vélek felfedezni izmosodás terén a testemen csak olyan lassan fejlődök. Tudom, a jó munkához idő kell, de ezek a holtpontok...
2014. nov. 6. 17:26
 3/8 anonim ***** válasza:
Szerintem kicsit próbálj többet enni, mint eddig, aztán figyeld a tested, hogyan változik. Nem fogsz visszahízni rögtön..ha látod magadon, hogy gyors ütemű a hízás, visszaveszel kicsit megint. :) Egyébként megkérdezhetem, hogy sikerült ennyire lefogynod?
2014. nov. 6. 17:27
 4/8 A kérdező kommentje:

Életmód váltással. Azelőtt, ha megkívántam valami édességet nem tudtam neki ellenállni. Azt hittem azzal spórolok, ha megveszem a levesporokat, meg a poros tésztaszószokat (maggi stb.). Egyoldalúan étkeztem. Tésztát tésztával. A zöldségeket nagy ívben kerültem, nem szerettem őket a paradicsomon és uborkán kívül gyakorlatilag más zöldséget nem ettem. Este, ha megéheztem összeütöttem gyorsan egy mikrós bögrés sütit és befaltam. Agyon cukrozott teát ittam és a munkán kívül semmit nem mozogtam.

Aztán el kezdtem futni. (mellesleg a futásba bele szerettem, ha futok szó szerint libabőrös leszek az örömtől) Ahogy kezdtem belejönni a futásba kipróbáltam más mozgásformákat is mellé. Mindenféle fitness dvd-re ugráltam, de az nem igazán villanyozott fel, sőt... most a fegyencedzés tetszik nagyon. Élvezem.

Étkezés terén: Felhagytam a porokkal, sőt igazából főzés során nem is használok már sót. És lám... olcsóbban megúszom az étkezéseket mint eddig. A cukrot is mellőzöm amennyire csak lehetséges. Rájöttem, hogy a tea egy kanál mézzel vagy épp ízesítetlenül is iható. Nemet tudok mondani az édességre. A tésztáról nem mondtam le, de csak mértékkel fogyasztom és csak durum tésztát vagy teljes kiőrlésű lisztből én magam csinálom.

Elkezdtem zöldségeket enni főleg köretként, de már főételként is megeszem a zöldségből készült ételeket. Olyan zöldségeket is megeszek, amire azelőtt azt mondtam, hogy "inkább éhen halok...de meg nem eszem".

Szóval figyelek az ételek minőségére, mennyiségére és változatosságára.

Most igyekszem kísérletezni, variálni a mennyiségekkel, hogy mi/mennyi a jó, de még mindig nem sikerült belőnöm a megfelelő mennyiséget, mert mióta a futást és a fegyencedzést együtt csinálom megint elkezdett lefelé kúszni a súlyom és ez idegesít. Fejlődés helyett mintha visszafejlődnék.

2014. nov. 6. 18:03
 5/8 anonim ***** válasza:
Nincs lordózisod? Az alhas attól is dudorodhat. Akkor viszont hiába fogysz, gyógytorna kéne.
2014. nov. 6. 18:17
 6/8 A kérdező kommentje:

Tudtommal nincs semmi baj a gerincemmel.

Már egészen kisgyerekként is "pocakos" voltam, pedig akkor még nem is voltam túlsúlyban. Erre jön a sok évnyi tunyulás és egészségtelen étrend, aminek a nyomait 100%-osan eltüntetni nem lehet, főleg így közel a 30-hoz. Ezért biztos vagyok benne, hogy a hasamon zsír van, ami nem fog eltüntetni soha. Ugyanez a helyzet a belső combommal. Épp ezért igazából nem is vagyok elkeseredve attól, hogy onnan nem megy le a plusz. Az jobban zavar, hogy onnan fogytam, ahonnan nem, vagy csak keveset szerettem volna. De ugyebár helyi zsírégetés nincs, így nekem ez jutott. Remélem azért tudok magamra szedni annyi izmot, hogy a legborúsabb napokon se érezzem magam aushwitz-i menekültnek.

2014. nov. 6. 18:47
 7/8 anonim válasza:

Meg szabad kérdeznem, hány centi vagy és hány kiló? :)

Én is kb ugyanígy vagyok, mint most te , én 158 cm vagyok és 50 kg

2014. nov. 7. 20:04
 8/8 A kérdező kommentje:

168 cm és 54 kg.

Ami zsír maradt rajtam az az alhasamon és fenék/comb/csípő tájon van. Pont ott, ahol nem kellene...

2014. nov. 10. 12:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!