Holnapi menüm szerintetek megfelelő?
Reggeli: 4-5 banánból, fél bögre kókuszreszelékből és vízből turmix
Tízórai: 1 gránátalma és grépfrút
Ebéd: egy csomag (500 g) spenótból és 5-6 almából zöldturmix
Uzsonna: mogyoróvaj (földimogyoró leturmixolva) 1-2 banánnal
Vacsora: 5-6 koktélparadicsom, cukkini, kukorica, egyéb zöldségekből saláta.
"Ez nem diéta, hanem életmód... Az pedig nem egy időszakra épül, tehát nem lesz jojóefektus."
életmód.. kíváncsi vagyok hogy egész életeden át csak banánon-gyümölcsön fogsz élni? mi ez a sok szénhidrát? zsírosodni akarsz? ...kéne a fehérje az izmoknak
vagyis neked nem, mert úgyis hamarosan leépülsz :D
képzeld én ma ettem 310gramm párolt csirkemelett 200gramm salátát, rizst, fahéjas zabpelyhet vízzel, birsalmát is és vacsira túrót fogok joghurttal..és ezekben kábé: 80gramm ch volt, 143fehérje
érted már? :D mellette edzek, és még fehérje turmixokat is iszok:) de te edd a banánod én meg majd néha eszek helyetted is finomat!
Sose hallottatok még erről az életmódról? Rengetegen élnek így s ők maguk a legjobbnak tartják mind közül. Ez a leggyakoribb nyersvegán életmódfajta. Aki jól csinálja és sokat is eszik, annak nem lesznek hiányjelenségei, akinek kevés kalória kell, annak már sokkal nehezebb mindent összehozni...
Valaki hiányolta a zsírt. Nem tudom, miért, az pont van a menüben rendesen.
Nagyjából számolgattam (mivel nincsenek pontos mennyiségek, nem is tudtam máshogy), a fehérje talán egy picit kevés, bár annyira nem vészes és lehet, hogy paranoid vagyok, de megnézném a lizint, vegánoknak érdemes hüvelyeseket enni vagy valamit, amiben viszonylag sok lizin van - bár itt is sokat számít a kalóriabevitel, aki sokat eszik, annak sokkal kisebb esélye van lizinhiányra...
A fehérjéről tehát ennyit, a zsír OK, a zöldségmennyiség szuper, a szénhidrátforrások jobbára teljesen jók (mivel rengetegen jól elvannak sok gyümölccsel, ami amúgyis teljesen normális étel, természetes számomra, hogy valaki eszi, nekem nem tűnik úgy, hogy túlzottan aggódni kéne a cukortartalom miatt, ha valakinek úgy jó. De nem vagyok szakértő. Nem mintha az ún. szakértők csupa okosságot mondanának... A szemellenzősök a 80% szénhidrátra, főleg, ha az nem gabona, éppúgy beszólnak, mint a 80% zsírra, akár állati, akár növényi. Nehéz nekik megfelelni, még jó, hogy nem kell).
Ja, azt én meg nem mondom, hogy ásványi anyagok szempontjából mi hiányozhat, nekem mindig is túl odafigyelésigényes volt a vegán, pláne nyersvegán táplálkozás, csak érdekel a téma s tudom, hogy a sportolók is meg tudják oldani hosszútávon (sőt nekik könnyebb, a több kalória miatt, ami több ásványi anyagot, fehérjét, miegymást jelent).
Köszönöm, végre valaki, aki tudja is, miről van szó! :)
Nekem egyelőre ez egy kéthónapos tesztverzió lesz, aztán ha nem jön be, akkor majd újragondolom a dolgot. De észrevettem, hogy ilyen étrenden élve sokkal pozitívabbak a gondolataim, meglátom a környezetemben a szépet, ami számomra többet jelent mindennél, ugyanis évek óta tartós lehangoltsággal küzdök. A tejtermékektől felfúvódok, a húst könnyen ki tudom iktatni, szuper helyettesítői vannak különböző receptekben, úgyhogy nincs semmi akadálya a szép életnek! :)
Tejterméket és húst én sem szoktam enni, csak én ketogénezek :) Viszonylag sok zöldséggel, az azért alap.
Jó tapasztalataim nekem is vannak. Szuper, ha az ember megtalálja azt az étrendet, ami neki való. Főleg, ha elég önfejű ahhoz, hogy ne zavarja (sőt :P), hogy nem az uralkodó irányzatok alapján táplálkozik.
Sok sikert! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!