Ennyi szénhidrát sok naponta?
55-56kg vagyok és 167 cm.
Különösebben nem diétázok, persze jó lenne fittnek és vékonyabban lenni, de valószínűleg annyira nem akarhatom (még) a dolgot, hogy tegyek is érte.
Szoktam kb heti háromszor szoba biciklizni, vagy tornázni.
Naponta kb 150g szénhidrátot eszek, de ez egyszer kétszer egy héten felmegy 175-200g közé is.
Ez nagyon sok?
Nem tartom soknak, van, akinek így jó. Inkább az számít, miből viszed be és egyébként egészségesen élsz-e.
Nem mindenkinek passzol a szénhidrátszegény és zsírdús táplálkozás.
Egyáltalán nem sok, a lényeg még, hogy ez a szénhidrát ne cukorból (glükoz) álljon, hanem gabonafélékből, némi gyümölcsből, és tejtermékekből, (azaz keményítő, fruktóz, laktóz).
A 150-et én még egy kicsit keveslem is, szerintem a 180g inkább ideális lenne, de természetesen ez is személy, illetve életmódfüggő.
Teljesen jól csinálod.
Egyáltalán nem sok, és fogynod sem kell a kilókból, max ha zsírból van, akkor azt le és inkább egy kis izmot magadra.
Szénhidrátnál nem mindegy, hogy az minőségi vagy sem. Zöldségfélékre fektesd a hangsúlyt, közülük is a répaféléknek és a hüvelyeseknek magasabb a ch- tartalma, gyümölcs is mehet minden nap, de azzal csak óvatosan, könnyű vele leszállni.
Első-második voltam. Én is a zöldségféléket támogatom, bár a gluténmentes gabonákkal és a gyümölcsökkel sincs bajom, az olajos magvakkal pedig pláne nem (csak azokból nehéz sok szénhidrátot összehozni :D).
#3: A gyümölcsökben is van glükóz és semmi gond nincs a kevés szénhidráttal, nem eszenciális tápanyag, egy normális szervezet kibírja, hogy nagyon keveset kap (van, aki közel nullával is elvan, nekem speciel az nem való, de a rengeteg szénhidrát sem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!