Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Életmódot próbálok váltani....

Életmódot próbálok váltani. Szerintetek még mit kéne máshogy csinálni?

Figyelt kérdés

Sok dolgot máshogy kellene csinálnom, de annyira megszokottá váltak, hogy észre sem veszem, hogy min kéne változtassak. Amiken eddig változtattam:

-heti 2 vagy 3 úszás (munkától függ)

-nem járok már kfc-be és mekibe

-fehér kenyér helyett barnát eszek

-ha szendvicset akarok enni,akkor a kenyeret abonettel helyettesítem

-reggel teljes kiőrlésű zabpelyhet eszek (borzalmas íze van, ezzel még kezdenem kell valamit)

-átváltottam a barna rizsre

-bolti chips helyett itthon nagyon vékony krumplikat benti sütőn kigrillezek és házicsipszet csinálok

-csokik helyett meg diétás vagy paleo sütiket fogok készíteni

-csak vizet vagy cukor nélküli teát/kávét iszok

-több hal, zöldség és hús

-gyümölcsnap(?) 2-3 hetente egyszer lehet tartani fogok egy gyümölcsnapot, de ehhez még kell egy kis motiváció, mert elég nehezen bírom.

Szeretnék fogyni, de meguntam az állandó fogyókúrázást és inkább az étkezésemen és a szokásaimon szeretnék változtatni. Nem jut eszembe, hogy mi az, amit még megváltoztathatnék. Szerintetek ez mennyire lenne hatásos? Ha van még ötletetek, hogy miben lehetne változtatni kérlek írjátok meg!

2014. okt. 1. 22:04
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!:)

"-fehér kenyér helyett barnát eszek

-> minek eszel kenyeret?

-átváltottam a barna rizsre

-> felesleges. Amugy is inkabb el kene hagyni.

-bolti chips helyett itthon nagyon vékony krumplikat benti sütőn kigrillezek és házicsipszet csinálok

-> minek? hagyd el. "

De ehelyett mit lehet enni? Mert, ha rizset, krumplit, kenyeret nem eszek mi az, amit még ezenkívül is lehetne? Nem engedhetem meg magamnak, hogy mindig halat, húst és salátát egyek, másrészt elég unalmas is lenne. A munkahelyemen nem ehetek főtt ebédet és ilyenkor szoktam szendvicset enni vagy abonettet. Sajnos jobb megoldást nem találtam rá.

2014. okt. 2. 18:51
 12/13 anonim ***** válasza:

Hogy mit lehet enni ezek helyett? Sokmindent. A paleósok is esznek, sőt a nyersvegánok vagy a vega paleo ketósok is ;)

Én alapvetően tojást, zöldséget, olajos magvakat s pluszban zsírt eszem. Nem lakom jól könnyen, de ezekkel megy ;)

2014. okt. 2. 19:16
 13/13 anonim ***** válasza:

#9: OK, máshogyan értelmeztem azt, hogy azt írtad, paleo sütivel nem fog fogyni. Önmagában attól nem, nyilván így értetted, ez igaz, én pedig úgy reagáltam, hogy de, megtörténhet, csak persze plusz feltétele van.

Nem hiszem, hogy feltétlenül radikális lépések kellenének. Sokan fogynak, változtatnak kisebb lépésekkel. Van, aki nem is bírná a radikális lépéseket, de szüksége sincs rá... Vagy másfajta radikálisra hajlandó, az általad javasoltakra nem... Pl. a párom radikálisan csinálta, de röviden, hamar lekoplalta a feleslegét, de most már eszébe sincs a napi több édességet és rizst elhagyni, főleg, hogy lassan 20 éve tartja a súlyát.

Én drasztikusan váltottam (kifejezetten kevés ételcsoportom maradt, nem is tudtam pár hónapig, hogy mit tudnék enni :D de a kreativitásomnak jót tett), de a szénhidrátnál már fokozatokra volt szükségem. Fizikai, lelki és praktikus okai is lehetnek az ilyesminek.

2014. okt. 2. 19:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!