Hogy fogok kinézni?
Nem tudom elképzelni magam soványnak. Mióta az eszemet tudom mindig kövér voltam, már az oviban is.
Mostanában nem érzem jól magam. Elkezdtem fogyókúrázni, le is adtam egy 10-est, de félek. Elég nagy súlyfeleslegem van, de mi lesz, ha soványra fogyok, de lógni fog a bőröm, a mozgás és sport ellenére is és még rondább leszek, mint most?
Striáim is vannak, ha lefogyok, azok még erősebben fognak látszani?
A legtöbb háj a hasamon van. Ha lefogyok onnan is, ott fog lötyögni a bőröm, a hasam alján, mint valami hasi-tasi? Vagy csak ráncos és szöttyedt lesz, mint egy nagy fehér mazsola?
Valahol mindegy, milyen lógós vagy ráncos leszek, mert abbahagyni már nem tudom a kúrát, nem is akarom, de azért jobb lenne tudni, hogy felkészülhessek lelkileg, hogy még ennél is jobban fogok magamtól undorodni...nem tudom érthető e teljesen a problémám.
Sajnos ezt így nem lehet előre megmondani. Főleg, mert nem tudni, hogy mekkora is voltál pontosan. Ráadásul ez egyéntől is függ. Na meg attól, hogy mennyi idős vagy, milyen gyorsan regenerálódik a bőröd. A bőröd mindenképpen fog lógni egy kicsit. Én sem voltam soha vékony. Már gyerekként is kicsit ducibb voltam. A 164 cm-hez a maximális súlyom 75-80 kiló volt. De átlagban mindig is 65-67 kiló körül mozogtam. Mikor 80 kiló lettem hirtelen híztam, mikor letettem a cigit. Utána visszaszoktam sajnos és megint tartottam a 65 körüli súlyom. Most 56-58 között mozgok. Mozgással és kiegyensúlyozott étrenddel. A bőröm a hasamon nem lötyög, mint egy mazsola és nem is olyan mint egy hasi-tasi, de ha pl. fekvőtámaszt csinálok, vagy csak oldalra fekszem látszik, hogy kicsit van "bőrtöbblet". Állóhelyzetben nem vészes. Talán még tetszik is a hasam. A combomon és a csípőmön is látszik, hogy nem csak a maradék hájacska lötyög, hanem bizony a bőr. A térd felett, ha kinyújtom a lábam kicsit redős, megrogyik, de még elviselhető. A striákkal viszont nem tudsz mit tenni. Sajnos. Halványodni fog. Gyakorlatilag fehér csíkok lesznek belőle, de el nem tűnik. Soha. Semmilyen krém nem tünteti el. Összességében úgy nézek ki 29 éves fejjel, mintha már szültem volna egy gyereket és utána lefogytam volna. Ami végül is nem gáz. Ha gyerekem is lenne még büszke is lennék a testemre.
De én azt javaslom neked, hogy addig fogyj, amíg jól érzed magad a bőrödben. Szó szerint.
Nem voltam orvosnál, kalóriákat számolok és ügyelek a fehérje-szénhidrát szintre. Az a 10 kiló május 29. óta ment le rólam, úgy, hogy nem éheztem és jól éreztem magam.
Csak ma valahogy eszembe jutott, hogy mi lesz, ha hasi-tasim lesz a nagy hasam helyén? Ha rondább leszek mint most vagyok?
Mindenkinek igaza van. A genetikád és a testalkatod határozza meg azt hogy honnan és mennyit fogsz fogyni és ezáltal kinézni. Mindannyian mások vagyunk, más genetika más testfelépítés. Teljesen eltérő izomtapadással, csontozattal, csontsűrűséggel és zsír eloszlással stb.
Az egyik csaj ismerősöm 168 magas és 50 kilóval néz ki bombajól tudom ez ellentmond a testsúlykalkulátoroknak rendesen. De bizony így van. A másik csaj ismerősöm 173 magas és 68 kilóval félelmetesen jól néz ki, nagyon jó genetikája van ő sportol és egyszerűen úgy oszlik el rajta az izom meg a zsír ahogy kell. Ő mellben erős és vállban is. Míg a másik ha hízik szinte lábra meg derékra megy rá minden a sportos csajra mind hova egyenletesen.
A striákat esetleg csak megelőzni tudod. A lassú fogyás, erősítő edzés het 3x, fehérjedús kajálás, multivitamin, sok víz ebben segít.
Lassú fogyás havi 2 kiló hogy a bőröd tudja követni a fogyást, tudjon alkalmazkodni a megváltozott viszonyokhoz. A striák a bőr második rétegében keletkeznek. Sok oka lehet gyors hízás, fogyás, gyenge bőrszerkezet, genetika stb.
Súlyzós vagy testsúlyoz edzéssel, megpörgeted az anyagcserét plusz segít abban hogy minél kevesebb izmot veszíts, az izom adja a formát. ha feszes izom van a zsír alatt a zsír szebben terül el. Ezért kell hogy megőrizd az izmot. Fogyókúra alatt nem lehet izmosodni itt arra kell törekedni hogy a legtöbbet megtartsd.
Fehérjedús kajálás. A fehérjék az izom építőkövei ha nincs fehérje leépül az izom. Fogyókúra végén pedig löttyedt petyhüdt, narancsbőrös test lehet a végeredmény.
Itt van egy érdekes oldal Before and After (előtte és utána) itt rengeteg testalkatot láthatsz, fogyás előtt és után. Valószínű találsz ott hasonló testalkatot mint te vagy és levonhatod nagyjából a következtetést mire számíthatsz. Például találtam egy csajt az oldalon akinek a felépítése hasonló mint az 50 kilós ismerősömé és megdöbbentem mert fogyás előtt és után is teljesen hasonlóan fogyott a két csaj :)
Összefoglalva ha jól csinálod a dolgokat, nagyon jól is nézhetsz ki, vannak kisebb csodák, és abszolút nem kizárt hogy éppen veled fog megtörténni :)
A tükröt nézd és a mérleget. A kalkulátorok nagyon csalókák lehetnek, bár egy viszonyítási alapnak mindenképp jó.
Sok sikert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!