Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ti hogy keszititek a halat?

Ti hogy keszititek a halat?

Figyelt kérdés
oliva olajat ne is hozzatok szoba nem szeretem..
2014. szept. 24. 09:59
 1/8 anonim ***** válasza:

Mégis milyen halat? Mert ez olyan, mintha azt kérdeznéd, "Ti hogyan készítitek a húst?"

Bármilyen hihetetlen, de rengeteg halféle létezik.

A bőrös, szálkás halakat, mint pl. hekk, vagy pontyszelet, egyszerűen kisütöm bő olajban paprikás lisztbe forgatva.

A pisztráng bár szintén bőrös és szálkás, azt sütőben sütöm egyben, mandulával és zöldségekkel.

A halfiléknek is számtalan verziója van. A lazacot pácolom borsban és citromlében, majd hirtelen sütöm serpenyőben. A lepényhalat szintén így, de készítek hozzá fetasajtos joghurtos öntetet. A cápasztéket mustáros szószban pácolom. Mire vagy még kíváncsi?

2014. szept. 24. 14:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
halfilere voltam kivancsi..lazacot sutod?meresz vagy.. a paprikas liszt kilove nem eszem lisztet evek ota.
2014. szept. 24. 14:21
 3/8 anonim ***** válasza:
Igen, úgy sütöm, mint a steak-et bordázott vas serpenyőben, kevés olajon. Nagyon rövid ideig kell sütni, először a bőrös felével kezdem és nem szabad mocorgatni, amíg az egyik felén meg nem pirult. Ha már megpirult, akkor fordítom meg és mozgatás nélkül sütöm a másik felét. Isteni.
2014. szept. 24. 14:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
nyersen szeretem lehelletnyi citrommal.soha nem sutottem meg
2014. szept. 24. 15:24
 5/8 anonim ***** válasza:
Jah :-D Te a pácolt késztermékre gondolsz, azt tényleg nem kell megsütni :-) Én a nyers lazacfiléről írok.
2014. szept. 24. 15:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
nem pacolt.csak vekony szeletekre vagni pici citromlevet ranyomni es falni: )
2014. szept. 24. 17:15
 7/8 anonim ***** válasza:

A lazacot én is nyersen eszem (bár többnyire étteremben), a többit beledobom kókuszzsírba egy csomó zöldséggel (illetve azokat többnyire már sütöm egy ideje, a halnak kevés kell). De a múltkor curryben volt a hal :) Direkt hal curry fűszert használtunk és a szokásos özön zöldséget. Fantasztikusan finom volt.

Az olívát én sem szeretem, s a sovány halat sem.


Kb. ennyi a húsok elkészítésével kapcsolatos tudásom, de ez nekem elég is :)

2014. szept. 24. 21:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

1, 3, és 5 voltam. Nem bírok túllépni a témán, mert még mindig nem értem. Tehát Ti nem arra a nyers lazac evésre gondoltok, amikor vákumcsomagolásban lehelet vékonyra le van szelve a filé, de érlelve van és ettől olyan, mint a vaj? Konkrétan nyers halról írtok? Itt egy link, hogy én miből sütök, ilyen vastag nyers darabokat szoktam venni és azt sütöm meg, de nem ezt a csomagoltat, ami a képeken van, hanem a nyers halas pultból veszem.


[link]


Ne értsetek félre, nem idegenkedem semmitől, ettem már tücsköt bogarat, a marhát is eszem nyersen, csak eleve félreértésre ad okot, hogy csodálkoztál, hogy én sütöm. Ezért gondoltam, hogy lehet nem egyről beszélünk, mert ezek a vastag filék kiválóak grillezésre.

2014. szept. 25. 10:58
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!