Ti hogy keszititek a halat?





Mégis milyen halat? Mert ez olyan, mintha azt kérdeznéd, "Ti hogyan készítitek a húst?"
Bármilyen hihetetlen, de rengeteg halféle létezik.
A bőrös, szálkás halakat, mint pl. hekk, vagy pontyszelet, egyszerűen kisütöm bő olajban paprikás lisztbe forgatva.
A pisztráng bár szintén bőrös és szálkás, azt sütőben sütöm egyben, mandulával és zöldségekkel.
A halfiléknek is számtalan verziója van. A lazacot pácolom borsban és citromlében, majd hirtelen sütöm serpenyőben. A lepényhalat szintén így, de készítek hozzá fetasajtos joghurtos öntetet. A cápasztéket mustáros szószban pácolom. Mire vagy még kíváncsi?















A lazacot én is nyersen eszem (bár többnyire étteremben), a többit beledobom kókuszzsírba egy csomó zöldséggel (illetve azokat többnyire már sütöm egy ideje, a halnak kevés kell). De a múltkor curryben volt a hal :) Direkt hal curry fűszert használtunk és a szokásos özön zöldséget. Fantasztikusan finom volt.
Az olívát én sem szeretem, s a sovány halat sem.
Kb. ennyi a húsok elkészítésével kapcsolatos tudásom, de ez nekem elég is :)





1, 3, és 5 voltam. Nem bírok túllépni a témán, mert még mindig nem értem. Tehát Ti nem arra a nyers lazac evésre gondoltok, amikor vákumcsomagolásban lehelet vékonyra le van szelve a filé, de érlelve van és ettől olyan, mint a vaj? Konkrétan nyers halról írtok? Itt egy link, hogy én miből sütök, ilyen vastag nyers darabokat szoktam venni és azt sütöm meg, de nem ezt a csomagoltat, ami a képeken van, hanem a nyers halas pultból veszem.
Ne értsetek félre, nem idegenkedem semmitől, ettem már tücsköt bogarat, a marhát is eszem nyersen, csak eleve félreértésre ad okot, hogy csodálkoztál, hogy én sütöm. Ezért gondoltam, hogy lehet nem egyről beszélünk, mert ezek a vastag filék kiválóak grillezésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!