Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ha semmi sem segít már,...

Ha semmi sem segít már, érdemes orvoshoz fordulni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Mióta 7 éve megszületett a 2. gyermekem 125kg-ról lefogytam 85-re. Azóta van egy 3 évesem és egy 1 évesem. Mióta az egy évesem nem szoptatom, hiába próbálok lefogyni, hiába étrend, sport, még bogyókkal is próbáltam.

Most 82kg vagyok, de egy 10kg-ot még szeretnék lefogyni. Sajnos nem megy. Szerintetek érdemes orvoshoz fordulni?

Nálunk mindenki ilyen testalkat, egyedül nővérem fogyott le, de hashajtókkal. Lehet ez genetika? Vajon emiatt nem sikerül?

És ha dokihoz fordulok, neki mit mondjak? Hogy fogyni akarok? Nem fog kinevetni?

2014. szept. 5. 12:30
 1/4 csabika1971 válasza:

Kinevetni biztosan nem fog és tanácsot is fog adni.

Ehhez a súly leadás kérdéshez kissé érteni is kell, mert pl ha éhezteted magad a szervezeted átáll energiatakarékos üzemmódba.

Szerintem igen kérd ki egy szakember véleményét. És csak nyugodtan azért senki nem fog kinevetni mert te fogyni szeretnél, hisz ez becsülendő. Csak ne hashajtókkal.

2014. szept. 5. 13:19
 2/4 anonim ***** válasza:
Lehet genetikai, lehet pajzsmirigy probléma. Ha orvoshoz fordulsz, ő tudni fogja, milyen tanácsot adjon, vagy esetleg beutaló(ka)t további vizsgálathoz. Ne aggódj, és kitartást kívánok!
2014. szept. 5. 13:48
 3/4 anonim ***** válasza:

Én minden 15-20 kg-nál nagyobb fogyást (Te estedben az előzmények miatt) orvos mellett csinálnék. Egyrészt ilyen mértékű elhízás már valami mögöttes elváltozást sejtet.

Mint írták pl pajzsmirigy, vagy cukorbetegség, de sok egyéb is lehet. Genetikailag lehetsz hajlamos az elhízásra. De a genetika semmire sem kötelez. Főleg ha próbáltál fogyni.

Mindenképp menj orvoshoz, végezzék el a vizsgálatokat és ha minden egyebet kizártak, akkor el lehet kezdeni a diétát. Éhezni, hashajtózni nem szabad.

Ez akkora butaság,teljesen felborítod vele az anyagcseréd.

2014. szept. 5. 13:58
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2014. szept. 5. 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!