Gyorsfogyokurazok. Mennyi ido alatt sikerult lefogynotok? S mivel?
Rendkívül buta példány vagy!
A kutyasétáltatóval egy szinten.... na akkor a kutyának üzenem:
(ő a legértelmesebb valószínüleg)
1 kg zsír elégetéséhez 9000 kilokalóriát kell elégetni.
Nyugalomban egy 70 kilós "test" 1400 kilokalóriát igényel naponta.
9000x a te 6 kilóddal, az 54.000 kcal.
54.000: 1400= 38,5 nap.
Ez az elmélet és akkor még NEM ETTÉL SEMMIT, tehát éhenhaltál....így esélyed lenne a Darwin-dijra.
(ja 1 óra könnyű mozgás, például amikor a kutyád megsétáltat, az ~200 kilokalória. Nyugodtan számold ki, hogy hány órát kell sétálnod 54ezer kilokalóriához -természetesen kaja nélkül!)
Te utolsó szuperokos...semmi értelmes tanácsot nem adtál a kérdezőnek, ha ennyire tudod, hogy hogy mennek a dolgok, akkor miért nem javasolsz valami értelmeset is....? Nem csak oltogatni kell...
Kedves kérdező!
A gyors fogyással az a baj, hogy a kilók igen hamar visszajöhetnek, ha nem ügyelsz arra, hogy utána mit fogyasztasz. Véleményem szerint csak életmódváltással lehet tartósan megőrizni fogyás után a testsúlyt, hiszen logikus, ha fogysz és visszatérsz régebbi étkezési szokásaidhoz, akkor a kilók is visszatérnek.
Ennek ellenére mégis leírok egy-két tanácsot a fogyással kapcsolatban, majd az azutáni életmódváltással kapcsolatban.
Szénhidrátszegény diétával igen hamar lehet eredményeket elérni, csak ügyelni kell rá, hogy az első 1-2 hétben ne fogyassz többet 20 g szénhidrátnál egy nap, majd később ennek az értéknek a növelésével tudod szabályozni a fogyás sebességét.
Drasztikusnak hathat a 20 g, hiszen 1 dl tejben is 4-5 g között van a ch., 1 dl üdítőben pedig olyan 7-11 g körül van.
Viszont a húsokban, tojásban, sajtban, túróban, uborkában, paradicsomban, paprikában, salátában, spenótban, stb. igen minimális a szénhidráttartalom, vagy nincs is (rengeteg táblázatot lehet interneten találni, a felszívódó szénhidrátot kell figyelembe venni, ami egyenlő a teljes ch.tartalom-rosttartalommal). Ami nagyon fontos, hogy bármilyen diétánál fehérjedús legyen az étkezés, hiszen nem az izmodból szeretnél fogyni, valamint ügyelni kell a vitaminok és ásványi anyagok pótlására, a napi folyadékbevitelre (kb. 3 l víz).
A pékárukat és lisztből készült ételeket kerülni kell. Az első pár napban a legnehezebb, mikor megvonod a szervezetedtől azt, amihez hozzá van szokva, de az első hét után elmúlik a vágyakozás mindenféle pékáru után. Ezalatt a 3 hét alatt, amit kitűztél célnak érdemes a kenyeret abonettel helyettesíteni, akár szendvicseket is lehet belőle készíteni. A cukor helyett használj édesítőszert, lehetőleg aszpartam menteset.
Nagyon fontos a megfelelő mennyiségű alvás is, mert a szervezeted ezalatt fogja a zsírt bontani, ennek jeleként a reggeli vizeletben ketonok lesznek jelen, akár gyógyszertárban kapható ketoncsíkkal lehet ellenőrizni.
Végül a sport is nagyon fontos, a rendszeres mozgás. Nagyon sokféle sportág létezik, érdemes lenne olyat találni, amit szívesen csinálsz egy héten kétszer, háromszor. Ha még nincs ilyen, akkor tornával gyorsíthatod a fogyást, edzheted a tested, de 20 percnél több időben lenne rá szüksége, heti háromszor legalább egy órára.
Az életmódváltásról:
Ha beállt a kívánt testsúly, akkor ezek után ki kell tapasztalni, hogy mennyi az a szénhidrátmennyiség, amely fogyasztása mellett nem térnek vissza a kilók.
Ajánlott teljes kiőrlésű pékárut, sok gyümölcsöt, zöldséget fogyasztani, a cukrozott üdítőket kerülni.
ÉS folytatni a sportot!
Most ennyi jutott eszembe, egy próbát megér, ha nincs más ötleted, remélem segítettem.
Az előző válaszoló vagyok, még hozzátenném, hogy a min. 1 órás gyorsabb tempójú séta szintén hozzásegít a fogyáshoz, több szakirodalom is foglalkozik ezzel, utána lehet keresni, ha valaki nem látja be.
Tehát a kutyasétáltatás nem hülyeség.
Kedves kérdező!
Én is diétázom két és fél hónapja, konkrétan november eleje óta. Nekem nem célom a gyors és hatalmas fogyás. A cél -8 kg májusig. Az én módzsrem a következő: reggel két kifli (a teljes kiörlésű természetesen jobb, de sima tejeset is eszek) kefírrel vagy kaukázusi kefírrel. Én a diéta megkezdése előtt szinte soha nem ettem kefírt, most odáig jutottam, hogy kívánom, és alig várom a reggeleket, hogy megehessem. A munkám miatt nincs lehetőségem ebédelni, ezért ekkor csak 1-2 almát dobok be. Ez azért jó, mert alacsony a kalóriatartlama, eltelít és sok benne a vitamin. Majd mikor 4 után hazaérek a melóból wokban párolok egy kis zöldséget csirkemellel, vagy ha az nincs egy kis virslivel. Este, ha nagyon nem bírom egy natúr joghurt belefér. Minden héten kitűzök egy napot, általában a szombatot, amikor bűnözök. Pizza, spagetti, melegcsendvics.. stb. Ez pszichésen kell, hogy tudjam folytatni, és ne adjam fel. Emellett heti kétszer fallabdázok egy-egy órát. Nem éhezek, eszek mindent egy nap( szénhidrát, fehérje, gyümölcs, zöldség). Ja, és mindent olivaolajjal párolok. Heti kétszer beiktatok halat is. Így két és fél hónap alatt 6 kilótól szabadultam meg.
A legnagyobb meglepetés: a karácsonyi időszakban felfüggesztettem a diétát. Nem fogtam vissza magamat a másfél hét alatt, ami a zabálást illeti, de egy kiló sem szökött vissza rám.
Nekem ez bevállt, és a célt előbb fogom teljesíteni, mint ahogy terveztem.
Sok sikert, bármelyik módszert is fogod választani! A lényeg, hogy okosan és egészségesen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!