Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A zöldségekben kevés a kalória...

A zöldségekben kevés a kalória, de az baj, ha mondjuk 1 kg paradicsomot vagy paprikát megeszek mindennap?

Figyelt kérdés
Merthogy mégiscsak 1 kg :)
2014. aug. 21. 09:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Nekem biztosan megterhelné a gyomrom ennyi zöldség. Ráadásul a paradicsom savat is csinál. Én nem vagyok rá érzékeny. De ilyen mennyiségben lehet, hogy én is rosszul lennél tőle.

Inkább egyél mindenfélét. Ne egy féléből egyél sokat.

2014. aug. 21. 09:50
 2/11 Andizsuzsi ***** válasza:
Ha bírja a gyomrod, akkor nem baj. Egy kg paradicsomban kb. 40g szénhidrát van, ezt vedd figyelembe.
2014. aug. 21. 09:56
 3/11 anonim ***** válasza:
43%

Dehogy kevés benne a kalória betolsz 10 kiló paradicsomot abba kapásból van 2300 kalória és akkor még paprikát sem ettél.

Remélem tudtam segíteni.

2014. aug. 21. 10:04
 4/11 anonim ***** válasza:

Minimum napi 1200 kcal-ra van szüksége a szervezetnek az általános létezés, napi ténykedés, a napi élet megfelelő működéséhez, működtetéséhez.

Ha ennél kevesebb kcal-t eszel, akkor a szervezet átáll a tartalékoló üzemmódba, és nemhogy fogyni, inkább hízni fogsz.

Akkor tudsz fogyni, ha eszel tisztességgel, és napi mozgással, tornával, kerékpár, futás, stb. stb. eléred, hogy a bevitt (=megevett) és elégetett (letornázott) kcal közötti deficit naponta 500-1000 kcal között legyen.

2014. aug. 21. 10:21
 5/11 anonim válasza:
Kedves 3-as, nem 10 kg-ot akar betolni, hanem 1 kg-ot, így elmondásod alapján 230 kcal-t fog magához venni ,ami minden, csak nem sok.
2014. aug. 21. 10:41
 6/11 anonim válasza:

Semmiképpen nem hasznos,ha ennyire egyoldalúan étkezel.Szerintem arra kéne odafigyelned,hogy kisebb adagokat egyél és naponta ötször,hogy felgyorsuljon az anyagcseréd,mellette pedig sportolj.Ezenkívül nagyon lényeges,hogy mit mivel eszel.Például húshoz,gombához(fehérje)nem rizst/burgonyát fogyasztasz,hanem nyers zöldséget.A zsírban oldódó vitaminok így könnyebben felszívódnak,ráadásul a zöldségek kis kalóriatartalmúak.Délelőtt ehetsz csak gyümölcsöt,az ebben lévő gyümölcscukor elég energiát ad.Ezt akkor nem szabad,ha baj van az inzulinnal.

A szétválasztó diéta például kifejezetten arra összpontosít,hogy a fehérjét,keményítőt,szénhidrátot (és külön veszi a gyümölcsöt)egymástól elválasztva juttassuk a szervezetbe,nyugodt szívvel tudom ajánlani.Szinte mindenkinek hatásos és kíméletes,nem kell koplalni,ezenkívül tartós anyagcsere változáshoz vezet,a leadott kilókat biztos nem fogod visszahízni.

2014. aug. 21. 11:19
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :)Igazából úgy értettem, hogy ha belefér a napi kalóriakeretbe, mást is eszek persze, meg nem egyszerre, hanem szétosztva a nap folyamán. Megpróbálom viszont akkor az egy kilót többféléből összehozni. De a gyomor ennyitől nem lesz nagyobb vagy nem szokja meg?
2014. aug. 21. 14:41
 8/11 A kérdező kommentje:
Ezt a szétválasztó diétát még nem próbáltam, de nem pont hogy az az egészséges ha vegyesen eszünk?
2014. aug. 21. 14:45
 9/11 anonim ***** válasza:
De. A szétválasztó diéta egy hülyeség. Különveszi a szénhidrátot és a keményítőt meg a gyümölcsöt, már innen látszik. A keményítő is szénhidrát, és a gyümölcs is leginkább azt tartalmaz a víz, rostok és mikrotápanyagok mellett. Magyarul három napig tömöd magad szénhidráttal, aztán egy nap eszel némi fehérjét is, ami a legfontosabb tápanyaga a szervezetnek, minden nap szüksége van rá, lehetőleg minden étkezésnél.
2014. aug. 21. 15:18
 10/11 anonim ***** válasza:

Nem gond, persze. Hacsak nem ketogénezel, ugye.

Az én ízlésem és alapanyagaim alapján elkerülhetetlen, hogy ebédre zöldségételt egyek. Namármost ha azzal akarok jóllakni, akkor sok kell. Napi 1 vagy másfél kiló zöldség ugyan nem a megszokott mennyiségem, de azért simán előfordul. Ez még mindig vajmi kevés egy napra, azzal együtt, hogy a nem nyers zöldségeket sok zsírral eszem. Persze vannak alacsonyabb és magasabb szénhidráttartalmú zöldségek, ezt figyelembe kell venni, ha nagyon számít a szénhidrátbevitel (vagy ha szinte csak zöldséggel akarsz jóllakni).

Az én gyomromnak speciel semmi gondot nem okoz, hogy néha beletömök egy kiló zöldséget. Attól még legközelebb jól tudok lakni egy kevéske, 500kcal/100g fölötti sűrűségű étellel s pár deka nyers zöldséggel. Sosem vettem észre, hogy a gyomromat különösebben érdekelné, mekkora térfogatú ételt ettem, inkább a kalória számít, no meg valamelyest a makrotápanyag. Bizonyára nem mindenki ilyen, de abban nem hiszek, hogy éhes gyomornak egy kupac saláta vagy üres leves is megfelelne. Az én gyomrom olyankor tele van és közben éhes vagyok, az nem jó érzés... Szerencsére az ilyen lightos cuccok seperc alatt kimennek és van hely rendes, tartalmas ételre.

2014. aug. 21. 23:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!