Nekem is van még esélyem egyszer úgy belenézni a tükörbe, hogy tetszik amit látok?
diétázom, eszem reggelire a zabot, fehérje turmixot, délután hús vagy tojás zöldségekkel
fáj a gyomrom, mert éhes vagyok, nem lakok jól, nem bírok aludni éjjel, nappal hulla vagyok, gyenge, szédülök, fáj a fejem, remegek, ver a víz
Ha többet eszek, hogy jól legyek, nem fogyok, mozogni mozgok, de van, hogy nem bírom már, ezért csak szoba biciklizek este, mert nincs erőm már
és 75kg vagyok 160cm-hez
Nagyon sokaig hasonlo helyzetben voltam, mint te, 165 centihez 75-80 kilo. Idonkent elkezdtem dietazni, lementem 70 kornyekere lassacskan, de aztan mindig visszajott es elegge elkeseredtem.
Egeszen addig ment igy, mig fel nem fogtam, hogy nagyon kontrollalnom kell azt, amit eszem es amit mozgok.
Napi 1400-1500 kcal bevitel, 2 gramm feherje / ttkg (testtomegkilogram), 2 gramm szenhidrat (csakis lassan felszivodo) es 1 gramm zsir. Emellett heti 4-szer egy ora mozgas, kardio es sulyzos edzes.
A valtozas tovabbra sem volt gyors, masfel ev alatt vittem le 58 kilora, most 22% a testzsirszazalekom harmincvalahagy helyett.
Adj idot a fogyasnak, mozogj meg tobbet es egyel okosan. nem tudom elhinni, hogy valaki keptelen fogyni hosszu tavon azzal a modszerrel, ahogy nekem sikerult.
Eszel Te elég zsírt? Tudod, kb. hány kalóriát eszel, milyen összetételben? Ha kihagyod a zsírt (ami nagy baj, mert valamennyi mindenképpen kell) s a reggelit kivéve a szénhidrátdús ételeket is, akkor bizonyára túl kevés kalóriát hozol össze.
Ha rosszul vagy, tuti hiányod van valamiben.
A felesleged pedig sok, elvileg még nem lehet túl nehéz fogyni, ha megtalálod a megfelelő módszert...
Ja igen, ne akarj túl gyorsan fogyni se. Én viszonylag nagy feleslegnél 30 dekát fogytam hetente, amivel nagyon meg voltam elégedve, tekintve, hogy nem sok megszorítást alkalmaztam, sokat ettem és jókat. A lassú, élvezetes, életmódváltásos fogyás híve vagyok. Van, aki bírja az intenzívebb és kellemetlenebb módot, de Te nem ilyennek látszol s nem is működsz így rendesen. A tested jelzi, hogy ez nem jó neki, változtass!
Köszönöm.
Zsírt szoktam, mert hát tojást és néha szotyolát vagy diót is szoktam enni, muszáj, mert néha már kimarad a havim.
A fogyás nem egyenesen arányos az éhezéssel.
Ha napi 5-7x eszel kis adagokat hogy ne lakjál jól akkor az anyagcseréd is gyorsabb lesz. Fontos hogy mindig annyit egyél ami éppen elég a szervezetednek, megfelelő energiát tud belőle felhasználni, de megmaradjon a kalóriadeficit.
Pl.:
1.kaja:fehérje zabbal
2.kaja:csirke,édesburgonya/branarizs,zöldség
3.kaja:csirke,rizs,zöldség
4.kaja:hal v vmien fehérjedús hús, saláta
5.kaja:fehérje turmix
6.kaja:cottage cheese vagy zsírszegény túró
A mennyiségeket variálhatod, de figyelj arra hogy kevesebb kalóriát vigyél be mint amennyit alapesetbe bevinnél.
NEM SZABAD ÉHEZNI!!!
Ha éhes vagy igyál fehérjét vagy egyél salátát/sovány húst
Lehet variálni a kajákat is hogy ne legyen unalmas, mindig nézd meg mibe mennyi kalória van és ahhoz igazítsd a többi mennyiséget.
ui: Szedjél multivitamint és omega3mat! Ezek az alap kiegészítők!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!